Ked som skladal bajk, nevidel som (zatial) zmysel. Vyssia cena, hmotnost, viac starosti. Mne Dura radi dobre. Radsej som priplatil za ram ci brzdy.
Nevravim, ze nikdy nezmenim, ale nie je to aktualne (pre mna) jedina opcia.
A ak sme v teme prvy bajk, tak duplom.
07.04.2025 - 21:47:44
02
arrow_leftDudo napísal:
tak ja som potom prvy ;)

Nie si, zopár nás bude :)
Ja Dura Ace Di2 -> Super Record 12
07.04.2025 - 22:14:27
03
arrow_leftDudo napísal:
Ked som skladal bajk, nevidel som (zatial) zmysel. Vyssia cena, hmotnost, viac starosti. Mne Dura radi dobre. Radsej som priplatil za ram ci brzdy.
Nevravim, ze nikdy nezmenim, ale nie je to aktualne (pre mna) jedina opcia.
A ak sme v teme prvy bajk, tak duplom.

Ja som ale jednoznacne napisal, ze nepoznam nikoho, kto by sa vratil k mechanike potom, co jazdil elektriku. Z toho, co si teraz napisal, vychadza, ze nesplnas zakladny parameter, kedze elektriku si nikdy realne najazdil a nikdy si sa teda nevratil k mechanike.

A btw ano, aj ja mam 2 biky jeden stary na mechanike, jeden novy na elektrike, a samozrejme ze jazdim oba, ale ten co mam na elektrike, by som uz na mechaniku nikdy naspat neprehodil, a nielen kvoli financnemu hladisku.
08.04.2025 - 09:20:31
02
luvysi mne sa našťastie podarilo zohnať ten istý Cube agree pro, ale ak by som si vybral teraz nejaký, tak tento vyzerá byť v podobnej výbave ako ten cube (škoda len tej 105-ky): https://www.bike-discount.de/en/radon-vaillant-8.0-1
09.04.2025 - 07:41:12
00
Ahoj ludia, silno uvažujem nad kúpou cesťáku / endurance biku.

Som doteraz v podstate necyklista, mám zdedený 15-ročný trekingový Kellys Axis na ktorom sú teraz plášte Author 700x42 AT Rolling Stone. Jazdím na tom povedzme cca raz týždenne z Prašníka do PN /cca 20km za asi 45-50min/. Odtiaľ idem vlakom do TN do práce a tam sa motám po meste. Myšlienka je že by som to upgradol tak, že by som zvládol prejsť z domu až do TN (cca 60km).

Ešte nie som sám so sebou stotožnený koľko som ochotný do toho navaliť peňazí.
Prvotná myšlienka bola zmestiť sa cca do 1200€, čo by spĺňali napr Cube Attain alebo Rose Blend. V obchode ma ale smerovali rovno do karbonu, tak som chvíľu uvažoval o Attain C:62 Race alebo Canyon Endurace CF7, Merida Scultura Endurace 4000 a podobné bajky okolo 2000€.

No a aby v tom bol lepší guláš, zapáčil sa mi napr. Stevens Stelvio, ktorý má 8.5kg, čo je menej než všetky zmienené full karbony a dá sa zohnať nový do 800€ a vravel som si že na začiatok by bol ok a po čase by som šiel už do karbonu ak ma to chytí za srdce. Niektorí tu písali, že takýto klasický bike s ráfikovými brzdami im úplne vyhovuje/postačuje (aj keď má napr len rýchloupínáky, nevojde tam širší ako 28mm plášť a geo je asi dosť športová).

Bazárové bajky mi nedávajú veľmi zmysel, nakoľko bajk sa bude používať na dochádzanie do práce a viem si ho kúpiť na sro s odpočtom dph, tak bazarové kusy väčšinou nevychádzajú príliš zaujímavo.

Ak ma niekto skúsi nakopnúť nejakým smerom, budem veľmi povďačný.
23.04.2025 - 09:50:27
01
no ja som začínal bazartový karbonom na výbave 105.. s lepšími al kolieskami, ako doplnok k MTB. postupne som ho vylepšoval hlavne s karbonovými dielmi aby sa odfiltrovali vibracie ruky a riťe. nejaké tie roky stačil...
ano staršie cestaky maju medzeru len na 25-28mm s odretými ušami.. 28ky su už fajn aj čosi ulmia na hrbolatom asfalte...prešiel som aj štrkove spojky bez defektov
potom prišiel další bazarovec už celý z karbonu aj kolesá, citelný rozdiel na rovine aj v kopcoch.. ale zase len s celustovými brzdami, na roviny stačia ,do kopcov je to slabe... ak máš vyššiu hmotnosť
a o5 problem s priechodnosťou ramu.

takže ak chceš viac jazdiť a maš si kde žiletku v praci uschovať bezpečne, rovno nejaký karbon na 105ke čo už ide velmi pekne...
najviac na žiletke pocítiš dobre kolieska.
PS ročne urobím sice len asi 1500km na cestaku ale je to fan si hlavu len tak vyvetrať vyššou rýchlosťou..
oproti tomu tregingaču to bude raketa na uzkych gumkach. rataj s viac natiahnutým posedom, treba si zvyknuť ,ak si mal doteraz sedlo v rovnakej urovni ako volant
23.04.2025 - 10:07:43
00
noces - tiež som pred kúpou prvého bicykla na cestu špekuloval a kúpil som lacnejši bike, s prehadzovačkou Claris. Po krátkom čase mi ale začalo vadiť pár vecí

Na túto sezónu som si kúpil Bianchi Infinito. S drahším karbónovým bicyklom sa mi jazdí pohodlnejšie, prehadzovanie a brzdy sú o dosť lepšie. Proste keď máš možnosť ísť do drahšeho tak neváhaj. Drahší kus, sa podľa mňa možno viac oplatí do budúcna upravovať.
23.04.2025 - 20:32:33
00
teraz je najlepšia doba na kúpu bicykla z bazaru, videl som teraz madone 9 2018 na ultegre, vysokých kolesách za 1400€, par rokov dozadu by si za to ani ram nemal :D
23.04.2025 - 20:56:54
03
noces ten Stevens má 25-ky pneu,akurát je tu článok o prechode na 32-ky a aj zaujímavá diskusia pod ním,prečítaj si. niekto bude zaryto obhajovať 25-ky ale ja som mal možnosť vyskúšať pri kúpe také aj iné a moja voľba bola jasná. nevyskúšaš nevieš 😆
23.04.2025 - 21:55:19
00
Vďaka za názory.

xyz: ano na tom Stevense ma tie 25ky (max 28micky) odrádzajú. Článok som čítal a teraz som dočítal aj diskusiu pod ním. Vďaka za tip.
mjanek007: Budem teda jedným okom škúliť aj po bazároch, či neobjavím dajaký poklad :-)
lukas561 Infinito krasna mentolka, vyzera super.

Vyzera to tak, že má fakt zmysel zobrať karbon ram s asi 105kou sadou a bude to ok pripadne sa komponenty môžu časom upgradovať.
23.04.2025 - 23:29:18
01
thumb_up0thumb_down
bazar karbon > nova hlina

Naposledy upravil peter120 dňa 25.04.2025 - 18:50:44, celkovo upravené 1 krát.

25.04.2025 - 17:38:02
01
Dobrý večer prajem,

Potreboval by som poradiť kde zohnať cestny bike na moju výšku 207 cm.

Ďakujem.
25.04.2025 - 18:27:53
00
No máš tri možnosti, na eshope, v bazári alebo v kamennej predajni.
25.04.2025 - 18:53:37
03
arrow_leftpeter120 napísal:
bazar karbon > nova hlina

Radšej nový hliník ako použitý karbón s neznámou históriou.
25.04.2025 - 20:40:43
05
Čaute ľudia, kúpil som si prvý cestný bicykel a mal by som takú otázku ak by mi vedel niekto poradiť. V predajni mi všetko odmerali, nastavili, bol som na ňom už dve jazdy, pocity celkom dobré, lenže keď pustim volant a skúšam ist bez držania tak mi ťahá volant doľava a mám pocit že mám ako keby ťažisko viac na pravej strane neviete kde môže byt problém? Môže byť že je mierne vychýlené sedlo do jednej strany? Lebo presne rovno sa ťažko nastavuje.
Ďakujem za každý postreh
08.05.2025 - 22:18:13
00
keyboard_arrow_up