Ahoj ludia, silno uvažujem nad kúpou
cesťáku / endurance biku.
Som doteraz v podstate necyklista, mám zdedený 15-ročný trekingový Kellys Axis na ktorom sú teraz
plášte Author 700x42 AT Rolling Stone. Jazdím na tom povedzme cca raz týždenne z Prašníka do PN /cca 20km za asi 45-50min/. Odtiaľ idem vlakom do TN do práce a tam sa motám po meste. Myšlienka je že by som to upgradol tak, že by som zvládol prejsť z domu až do TN (cca 60km).
Ešte nie som sám so sebou stotožnený koľko som ochotný do toho navaliť peňazí.
Prvotná myšlienka bola zmestiť sa cca do 1200€, čo by spĺňali napr Cube Attain alebo Rose Blend. V obchode ma ale smerovali rovno do karbonu, tak som chvíľu uvažoval o Attain C:62 Race alebo Canyon Endurace CF7, Merida Scultura Endurace 4000 a podobné bajky okolo 2000€.
No a aby v tom bol lepší guláš, zapáčil sa mi napr. Stevens Stelvio, ktorý má 8.5kg, čo je menej než všetky zmienené full karbony a dá sa zohnať nový do 800€ a vravel som si že na začiatok by bol ok a po čase by som šiel už do karbonu ak ma to chytí za srdce. Niektorí tu písali, že takýto klasický bike s ráfikovými brzdami im úplne vyhovuje/postačuje (aj keď má napr len rýchloupínáky, nevojde tam širší ako 28mm
plášť a geo je asi dosť športová).
Bazárové bajky mi nedávajú veľmi zmysel, nakoľko bajk sa bude používať na dochádzanie do práce a viem si ho kúpiť na sro s odpočtom dph, tak bazarové kusy väčšinou nevychádzajú príliš zaujímavo.
Ak ma niekto skúsi nakopnúť nejakým smerom, budem veľmi povďačný.