Kategórie
Bike-techGaléria našich bajkov # MTB # horský bicykel # výmena dielov # upgrade # skúsenosti # diskusia # technické otázky
Akcia -13% Rock Machine Blizz TRL 50-29 bicykel, matte black/grey
od 1 039 €
-13%
MOC 1 539 €
savings CTM CHARISMA 1.0 27.5 dámsky bicykel, biela perleť/mint
289 €
savings
MOC 459 €
Akcia GHOST LANAO Universal 27.5 dámsky bicykel, pearl mint/metallic azure matt
709 €
MOC 899 €
Akcia GHOST Lanao EQ 27.5 dámsky bicykel, pearl red gloss/pearl purple matt
od 699 €
MOC 869 €
savings Marin Wildcat Trail 3 WFG 27.5 dámsky bicykel, čierna/šedá/strieborná
499 €
savings
MOC 749 €
Výpredaj -16% Giant Anthem Advanced Pro 29 1 bicykel, chameleon saturn
5 399 €
-16%
MOC 7 499 €
Výpredaj -15% Marin Rift Zone Carbon 1 29 bicykel, červená/karbón
2 849 €
-15%
MOC 3 699 €
Výpredaj -43% Superior Team XF 29 Issue bicykel, čierna (redakčný bicykel)
3 449 €
-43%
MOC 5 999 €
savings Marin Alpine Trail Carbon 2 29 bicykel, čierna/strieborná
od 3 099 €
savings
MOC 4 899 €
Výpredaj -26% Orbea OIZ H10 29 bicykel, apricot orange/limestone beige
2 749 €
-26%
MOC 3 699 €
Akcia Novinka Rock Machine Whizz FS I 90 AXS 29 bicykel, matte deep ocean blue
od 4 749 €
MOC 5 499 €
Akcia -23% Rock Machine Blizzard 90-297 RZ bicykel, strieborná/čierna/zelená
od 2 949 €
-23%
MOC 4 299 €
Váha ako je na foto je rovných 11kg
napisy na plastoch si zamalovaval fixou? a ta podstatnejsia otazka, nehodnotis prechod zo Sparka ako downgrade?
rozmýšľal som, či prispieť do témy "Naše vysnívané bajky" alebo sem do galérie už-našich bajkov, ale teda šupnem to sem, nakoľko sa mi cez víkend podarilo/pošťastilo skompletizovať bicykel, aký som mal v mysli už nejaký čas - už je teda realitou, nie "snom".
Horská cyklistika ma uchvátila už pred 10+ rokmi (mám 25). S dnešnou modernou dobou v cyklo-priemysle a striktným delením down-country/trail/all-mountain/enduro/superenduro/freeride/zjazd atď bla-bla-bla som nikdy nebol celkom stotožnený, ale aby som to zhruba definoval - v jeden deň sa vydať na celodenný prieskum nového terénu, na druhý deň povymetať bikepark a enduro-preteky, na tretí deň si užiť naše lokálne traily na dedine..
Zopár bicyklov som za posledný čas vystriedal (až moc špekulovania, Merida-Focus-Orange-Kellys-Ibis-Propain-Mondraker-Yeti), no trochu ma zradilo zdravie, tak som musel ubrať - teraz to bude teda aj taký menší comeback do hry (samozrejme už s iným prístupom).
Koniec omáčok, späť k téme - po zvážení všetkých faktov a pocitov, prečítaní xy-recenzií uzrelo svetlo sveta toto čudo (za mňa veľmi pekné a schopné čudo):
Santa Cruz Nomad V6 CC (M)
Pruženie Fox Factory (2024)
Brzdy Hope Tech4 V4
Pohon XX1 AXS
Kolesá DT FR541 + i9 Hydra + Maxxis DD (+insert vzadu)
Kokpit Santa Cruz/Hope/Ergon/Cane Creek
Presnejšie info mám v profile.
Cenu buildu zverejňovať nejdem, človek z fachu si vypočíta v hlave.
So skladbou mi pomohol pohodový typek zo Žaškova (MaCyklo), bike bude pôsobiť na Orave.
Teraz už len zlepšovať zdravie, menej špekulovať a viac jazdiť! (a uhýbať sa projektilom venovaným medveďom)
Som vďačný za príležitosť zarobiť si na bicykel vlastnými rukami/hlavou, dostatočné zdravie byť schopný zašportovať si a možnosť zdieľať to s inými tu.
Niekedy sa rád pridám k niekomu na jazdu, kľudne napíš a niečo dohodneme.
Áno, vždy som chcel mať bicykel x-krát hodnotnejší ako auto (:smiech cez slzy:)
Cieľom môjho príspevku nieje chváliť sa, no prispieť do fóra, pozitívne sa motivovať do jazdenia a nájsť si budúcich parťákov nielen vo svojej lokalite.
Športu zdar!
Ano, zatial sa ma viac ludi spytalo, ci je to elektro, nez som najazdil na nom kilometrov..
Aj mna to prekvapilo, ked mi prisiel po vianociach ram, aky je mohutny a pevny (good for me), nema to az tak daleko k Heckleru vizualne (aspon z dialky)..
A je tam odkladaci priestor, zatial som tam supol multikluc, ale budem hladat na jazdy snack s idealnymi rozmermi a este idealnejsimi vyzivovymi hodnotami (resp iny kontraband).
moje su take XC poslabšie ale hoľu na nich po zjazdovke zojdem bez uvarenia
moje su take XC poslabšie ale hoľu na nich po zjazdovke zojdem bez uvarenia
Paradny Nomad. Tiez som rozmyslal, ale zavahal som kym boli ramy za dobru cenu
Paradny Nomad. Tiez som rozmyslal, ale zavahal som kym boli ramy za dobru cenu
Pravda
Yeti SB150 bol pocitovo ľahší, Superfoxy Carbon R zas bola citeľne ťažšia a viac ošemetná.
Mrške (nieje to zlé meno inak, porozmýšľam) som asi pridal najmä na kolesách (Alu ráfky, DoubleDown plášte) a tie brzdy sú tiež molet-friendly. Najbližšie dni sa odvážim odvážiť ho a dám vedieť sem..
Ako píšem vyššie, hneď ako som rám rozbalil, bolo mi jasné, "ktorá bije"