Nuz darmo - "intended use" je asi parovat Garmin radar s Garmin zariadeniami ako su Edge alebo hodinky pre viac "skrytych" moznosti, ktore radar ponuka.
scarinko no ta apka Smart Bike Lights ano, ale mozno (iba mozno) existuje nejaka uplne ina aj pre mobily.
Ja to mám nainštalované na 840 a robil som to podľa návodu na strane 34. Ide to bez problémov len treba párovať radar ako svetlo. Brácho to všetko korektne nainštaloval na 540 ale nechce mu ukázať to datove pole kde sa to dá ovládať. Myslím si, že to je asi problém u všetkých 500-viek, pretože nemajú dotykový display. Asi...
Ja celkom nechapem preco niekto zvoli 540 namiesto 840. Rozdiel je 80€ tu na eshope. Obidva uz maju ovladanie obrazoviek tlacitkami, co mi hlavne v zime na 830tke dost chyba a urcite to bude dovod kupit 850tku ak bude mat novsi displej. O pohybe na mape ani nehovorim. Neviem si predstavit nastavovat bezdotykovo to kvantum udajov, to musi byt ako stukat do telegrafu
To len tak na okraj, kym nemali 800vky tlacitka tak som to chapal, ze niekto nema dotykovy rad, ale teraz tomu sebaposkodzovaniu nerozumiem.
Vypadá to tak že pomohlo odinštalovať a znova nainštalovať a teda aj 530...zatiaľ som to skúšal len pri pustení Formula E v telke tak uvidím vonku
Rozbehat to na GE 530ke je trochu narocnejsie, ale ide to. Pouzivam to uz par rokov. Vsetko je popisane v tomto vlakne, ja uz si po pravde nepamatam ten presny postup. Co ale dodam je, ze radar mam od vtedy pusteny, tlacitka sa vobec nechytam. Po zapnuti nahravania jazdy na GE si vzdy prescrollujem na obrazovku kde mam datafield s rezimami, to S-ko(ako Smart) tam akoby oneskorene naskoci. Ono to vacsinou funguje, aj ked to na zaciatku jazdy neurobim, ale stalo sa mi, ze Smart rezim nenabehol automaticky a rozbehol sa zase az po prescrollovani na obrazovku s datafieldom.
Napriklad aj ked mam nejaky prestoj pocas jazdy(jedlo, kava...), tak prerusim jazdu na GE a vypnem ho. Radar zostava zapnuty, ale samozrejme nedetekuje. Potom zase zapnem GE a dam Resume, radar zase radaruje...
Ja celkom nechapem preco niekto zvoli 540 namiesto 840. Rozdiel je 80€ tu na eshope. Obidva uz maju ovladanie obrazoviek tlacitkami, co mi hlavne v zime na 830tke dost chyba a urcite to bude dovod kupit 850tku ak bude mat novsi displej. O pohybe na mape ani nehovorim. Neviem si predstavit nastavovat bezdotykovo to kvantum udajov, to musi byt ako stukat do telegrafu
To len tak na okraj, kym nemali 800vky tlacitka tak som to chapal, ze niekto nema dotykovy rad, ale teraz tomu sebaposkodzovaniu nerozumiem.
vies o tom ze na 540 a 840 si vies vsetky obrazovky a udaje naklikat v app v mobile ?
Dokonca aj sa aj appka opyta ci chces nove zariadenie nastavit podla predosleho takze nemusis vyklikavat nastavenia. Ide mi to SBLights na EDGE 530 aj vonku tak ako ma takze jediny problem bol v odinstalovani a znova nasintalovani SBL appky do tacho
neviete niekto ci neexistuje nejaká možnosť, ked ideme napr. traja a všetci máme radar, ze sa vytvorí akoby nejaká skupina pre radar, ze keď posledný jazdec zachytí blížiace sa auto, tak by to naraz informovalo aj tých pred ním? Z praxe, ked ideme za sebou, tak prvý v skupine väčšinou zachytí auto len ak povybočí, alebo keď je auto uz bližšie k jeho radaru. Pre skupinovú jazdu podľa mňa to nie je odveci funkcia ktorá by mohla byt, keďže peloton mod len znižuje intenzitu LED.
Jasne ze to ide, musia si ale vsetci dat sparovat svoj cyklopocitac s tvojim radarom. Otazny je ale dosah, ak pojdes s radarom vzadu, ten pred tebou este chyti signal, ale ci aj ten dalsi, to uz neviem.
Vsak nemusi byt ten s radarom posledny, vsetci naokolo mozu chytat signal z jedneho radaru, ak sa sparuju, len nepoznam presny dosah, ale tak v skupine troch by to fungovat mohlo bez ohladu na to, na ktorej pozicii sa nachadza radar, mozno aj vacsie skupiny.
bolo to myslene tak, ze ked ideme napr. traja a vsetci mame svoj vlastny radar, a pocas jazdy sa striedame medzi sebou, ze ked posledny v skupine detekuje auto, tak zeby to naraz upozornilo aj tych pred nim, proste ktory z trojice radarov prvy zachyti signal, oznami to zvysnym v skupine Jedine asi ako moznost ze kazdy by si pridal do svojho edge zvysne 2 radary a tym padom by to malo asi fungovat, len predpokladam ze to bude robit duplicitne alebo triplicitne oznamenia, ked kazdy radar postupne zachyti auto, to by uz bolo asi vela pipania dookola Vyskusam a uvidime v praxi, ci to bude blbost alebo by sa tak v skupine dalo jazdit.
myslim si (neoverené, neodskusane), ze pripojit 1 radar na 3 garminy by išlo, no to, co ty chces - mat ku garminu (a je jedno, ci jednemu alebo viacerým) pripojene zaroven 3 radary je nemožné, neda sa
predstav si, ze by si chcel mat 3 merace srdcoveho tepu alebo rychlosti...ako?
To by každý radar musrl mať aj nejaký senzor, ktorý by vyhodnocoval pozíciu ostatných radarov, jazdci by museli udržiavať +/- konštantnú vzdialenosť, vxšetky predné by museli byť schopné preberať iba signál a pokyny od posledného... a more ďalších podmienok. Asi je to utópia. Ale bolo by to zaujímavé.
je to skoda, ze takato celkom zakladna vec tomu radaru v pripade skupinovej jazdy chyba (moznost vytvorit siet radarov kde ked by radar (vacsinou posledny jazdec) detekoval auto, preposlal ten signal do skupiny a vsetky garminy naraz by dostali upozornenia. nevadi no, neostava nic ine len pozorne pocuvat pipnutie od jazdcov z konca
Tata1955: neide ani tak o senzor na snimanie/vyhodnocovanie pozicie ostatnych radarov, len jednoducho moznost vytvorit vzajomnu siet, kde ked radar zo skupiny detekuje auto, automaticky to cela skupina dostane a informuje na cyklopocitaci (proste len jednoduche preposlanie signalu ostatnym radarom v skupine)
Existuje peloton mod ktory robi to ze svieti len ten posledny ale na pipanie to asi nefunguje.
Ta siet radarov by asi nefungovala. Ten dosah ANT alebo BT je fakt maly. Staci ze sa jeden uhne viac v zakrute a uz si bez pripojenia. To nie je wifi.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
scarinko no ta apka Smart Bike Lights ano, ale mozno (iba mozno) existuje nejaka uplne ina aj pre mobily.
Rozbehat to na GE 530ke je trochu narocnejsie, ale ide to. Pouzivam to uz par rokov. Vsetko je popisane v tomto vlakne, ja uz si po pravde nepamatam ten presny postup. Co ale dodam je, ze radar mam od vtedy pusteny, tlacitka sa vobec nechytam. Po zapnuti nahravania jazdy na GE si vzdy prescrollujem na obrazovku kde mam datafield s rezimami, to S-ko(ako Smart) tam akoby oneskorene naskoci. Ono to vacsinou funguje, aj ked to na zaciatku jazdy neurobim, ale stalo sa mi, ze Smart rezim nenabehol automaticky a rozbehol sa zase az po prescrollovani na obrazovku s datafieldom.
Napriklad aj ked mam nejaky prestoj pocas jazdy(jedlo, kava...), tak prerusim jazdu na GE a vypnem ho. Radar zostava zapnuty, ale samozrejme nedetekuje. Potom zase zapnem GE a dam Resume, radar zase radaruje...
vies o tom ze na 540 a 840 si vies vsetky obrazovky a udaje naklikat v app v mobile ?
Ostavájú len zajačie uši a počúvať kedy to pípne.
kedze radar vyzaruje do kuzela.
predstav si, ze by si chcel mat 3 merace srdcoveho tepu alebo rychlosti...ako?
edit: reakcia bola na 666biker
Tata1955: neide ani tak o senzor na snimanie/vyhodnocovanie pozicie ostatnych radarov, len jednoducho moznost vytvorit vzajomnu siet, kde ked radar zo skupiny detekuje auto, automaticky to cela skupina dostane a informuje na cyklopocitaci (proste len jednoduche preposlanie signalu ostatnym radarom v skupine)
Ta siet radarov by asi nefungovala. Ten dosah ANT alebo BT je fakt maly. Staci ze sa jeden uhne viac v zakrute a uz si bez pripojenia. To nie je wifi.