neviete niekto ci neexistuje nejaká možnosť, ked ideme napr. traja a všetci máme radar, ze sa vytvorí akoby nejaká skupina pre radar, ze keď posledný jazdec zachytí blížiace sa auto, tak by to naraz informovalo aj tých pred ním? Z praxe, ked ideme za sebou, tak prvý v skupine väčšinou zachytí auto len ak povybočí, alebo keď je auto uz bližšie k jeho radaru. Pre skupinovú jazdu podľa mňa to nie je odveci funkcia ktorá by mohla byt, keďže peloton mod len znižuje intenzitu LED.
14.05.2025 - 17:32:21
00
Jasne ze to ide, musia si ale vsetci dat sparovat svoj cyklopocitac s tvojim radarom. Otazny je ale dosah, ak pojdes s radarom vzadu, ten pred tebou este chyti signal, ale ci aj ten dalsi, to uz neviem.
14.05.2025 - 20:05:28
01
Trochen si to nepochopil - ten posledný nie je stále posledný.
Ostavájú len zajačie uši a počúvať kedy to pípne.
14.05.2025 - 20:12:06
00
Vsak nemusi byt ten s radarom posledny, vsetci naokolo mozu chytat signal z jedneho radaru, ak sa sparuju, len nepoznam presny dosah, ale tak v skupine troch by to fungovat mohlo bez ohladu na to, na ktorej pozicii sa nachadza radar, mozno aj vacsie skupiny.
14.05.2025 - 20:17:24
00
BT má tuším optimálny dosah do 10m bez prekážok. A myslím, že hlúčik cyklistov je slušná prekážka pre signál.
14.05.2025 - 20:32:17
00
bolo to myslene tak, ze ked ideme napr. traja a vsetci mame svoj vlastny radar, a pocas jazdy sa striedame medzi sebou, ze ked posledny v skupine detekuje auto, tak zeby to naraz upozornilo aj tych pred nim, proste ktory z trojice radarov prvy zachyti signal, oznami to zvysnym v skupine :) Jedine asi ako moznost ze kazdy by si pridal do svojho edge zvysne 2 radary a tym padom by to malo asi fungovat, len predpokladam ze to bude robit duplicitne alebo triplicitne oznamenia, ked kazdy radar postupne zachyti auto, to by uz bolo asi vela pipania dookola :-) Vyskusam a uvidime v praxi, ci to bude blbost alebo by sa tak v skupine dalo jazdit.
14.05.2025 - 20:43:21
00
prednym radarom tienia najma zadne biky.
kedze radar vyzaruje do kuzela.
14.05.2025 - 21:20:32
00
myslim si (neoverené, neodskusane), ze pripojit 1 radar na 3 garminy by išlo, no to, co ty chces - mat ku garminu (a je jedno, ci jednemu alebo viacerým) pripojene zaroven 3 radary je nemožné, neda sa

predstav si, ze by si chcel mat 3 merace srdcoveho tepu alebo rychlosti...ako?

edit: reakcia bola na 666biker
14.05.2025 - 21:22:54
00
To by každý radar musrl mať aj nejaký senzor, ktorý by vyhodnocoval pozíciu ostatných radarov, jazdci by museli udržiavať +/- konštantnú vzdialenosť, vxšetky predné by museli byť schopné preberať iba signál a pokyny od posledného... a more ďalších podmienok. Asi je to utópia. Ale bolo by to zaujímavé.
14.05.2025 - 21:40:36
00
je to skoda, ze takato celkom zakladna vec tomu radaru v pripade skupinovej jazdy chyba (moznost vytvorit siet radarov kde ked by radar (vacsinou posledny jazdec) detekoval auto, preposlal ten signal do skupiny a vsetky garminy naraz by dostali upozornenia. nevadi no, neostava nic ine len pozorne pocuvat pipnutie od jazdcov z konca :)

Tata1955: neide ani tak o senzor na snimanie/vyhodnocovanie pozicie ostatnych radarov, len jednoducho moznost vytvorit vzajomnu siet, kde ked radar zo skupiny detekuje auto, automaticky to cela skupina dostane a informuje na cyklopocitaci (proste len jednoduche preposlanie signalu ostatnym radarom v skupine)
14.05.2025 - 21:44:27
00
Existuje peloton mod ktory robi to ze svieti len ten posledny ale na pipanie to asi nefunguje.
Ta siet radarov by asi nefungovala. Ten dosah ANT alebo BT je fakt maly. Staci ze sa jeden uhne viac v zakrute a uz si bez pripojenia. To nie je wifi.

Naposledy upravil scarinko dňa 14.05.2025 - 22:02:36, celkovo upravené 1 krát.

14.05.2025 - 22:00:48
00
Mám Wahoo Roam a 2 radary. Na každom bajku používam iný. Teraz som ich doma zapol oba naraz a Wahoo ich videl oba. Čiže myslím, že keby hociktorý z nich zachytil auto, tak to začne pípať.
Ale stala sa mi v minulosti taká vec, že kamoš s Garmin 1030 si nainštaloval môj radar a fungovalo to spoločne. Akurát len ako keby ten Garmin prebral nad radarom ovládanie a keď sme sa rozlúčili po jazde, tak mne prestal fungovať. Musel som ho vypnúť a opäť zapnúť aby fungoval správne.
14.05.2025 - 22:02:19
10
arrow_leftscarinko napísal:
Existuje peloton mod ktory robi to ze svieti len ten posledny ale na pipanie to asi nefunguje.
Ta siet radarov by asi nefungovala. Ten dosah ANT alebo BT je fakt maly. Staci ze sa jeden uhne viac v zakrute a uz si bez pripojenia. To nie je wifi.

jasne ze to nie je wifi, ale zmysel tej "siete" je, ze stale mas vlastny radar, cize ked niekto uhne alebo sa vzdiali, tvoj radar stale funguje, predstava siete je, ze sa ten signal posle do radarov ktore su v dosahu pokope (vtedy to ma vyznam) a akonahle niekto sa vzdiali, je za zakrutou atd...tak tvoj vlastny radar vtedy vacsinou staci. je to len taka predstava, ktora je zrealizovatelna ale nikdy nebude dostupna :-)
14.05.2025 - 22:09:32
00
Zostava este taka analogova moznost, ze posledny v skupinke, ktoremu radar oznami bliziace sa auto, zakrici AUTO! :)
14.05.2025 - 22:16:26
02
áno, to je poväčšine reálna prax 🙂
14.05.2025 - 22:18:26
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektronika a svetlá / Cyklopočítače)
keyboard_arrow_up