chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Butchera GT 2,6 jazdim tretiu sezonu, podla mna je to spickovy plast, na trail a enduro lepsi ako DHF. Jazdim nizke tlaky, bez insertov a nikdy nebol ziadny problem. Vyborny grip, pevne bocnice, super zivotnost, akceptovatelna hmotnost. Vzadu som jazdieval Dissectora a uz sa k nemu nevratim, DHR II sluzi ovela lepsie. Univerzalnejsi, brzdi pekelne a nemam pocit, ze by bol pomalsi ako Dissector.
zohnal som ich aj tu na mtbiker, dal som dopredu Vittoria Mezcal 2,35", dozadu išlo Tufo Thundero 700x48C. Je to citeľne rýchlejšia kombinácia než som jazdil v zime s Maxxis Ardent + Conti MountainKing.
Teraz má HT bajk dva účely: zimný+odolný a letný+rýchly.
PS: Na účel letný+odolný mám iný bajk => full. Ten sa v zime šetrí. Ďalší plnohodnotný trek bicykel by bolo už doma priveľa
Na svojom trail bajku 130/130 chcem vymeniť Miniony DHR 2.4"WT/DHF 2.5"WT za niečo jazdivejšie.
Doma sa mi povaľujú:
1 ks Schwalbe Nobby Nic 2.35" modrý
1 ks Vittoria Barzo 2.35" Graphene 2.0
1 ks Continental CrossKing 2.3" Protection
2 ks Specialized Ground Control 2.35" T7
Akú kombináciu by ste odporučili na celoročné výjazdy v Malých Karpatoch s nemalým podielom asfaltu.
Bezduše, vnútorná šírka ráfikov 30 mm.
Crossking bieda... nato ze je protection furt problemy .. a aj na bezdusi... ale na zimu dozadu bol dobry... Ale ako ho neviem co prerazilo v cca -6 stupnoch a neslo to ani za pana zaknotovat, tak uz ho nechcem definitivne vidiet...
Nobby asi dobry ale nieje moc uzky?
Barzo je velmi fajn... ale v chladnom pocasi tvrdne zmes a dost to smyka...
Specialized som este nemal Ale asi budu fajn...
Ja mám vpredu Barzo 2.35 4C G2.0 TNT, vzadu Mezcal III 2.25 G2.0 TNT a je to na 30mm rafikoch. Do Karpát cestujem z Petržalky, takže aj asfaltu si užijú. Len upozorním, že pri 30mm ráfkoch, Barzo 2.35 odmeraná šírka 58mm, Mezcal III 2.25 odmeraná šírka 58,5mm, ak by si teda chcel Mezcal 2.35 dozadu a nebol prekvapený, že je širší ako Barzo vpredu.
Zdravím chlapi. Potrebujem na bajku vymeniť plášte. Pôvodne boli osadené Maxxis Ardent Race 29x2.35 EXO TR. Ráf má vnútornú šírku 23mm (takže šírka 2.35 je asi tak maximum a WT-čka ani skúšať nebudem). Musím povedať, že s Ardent race som bol veľmi spokojný a aj by som pri nich ostal...ale už nie sú a nebudú. Čo má takú najpodobnejšiu charakteristiku? Nejazdím žiadnu divočinu, žiadne extra náročné traily. Viacmenej je to tak 40% asfalt a 60% lesné + poľné cesty...väčšinou cyklotrasy a turistické chodníky. Zvažoval som Rekon Race...
Dobrá náhrada za plášť Maxxis Ardent Race 29x2,35 závisí od toho, na aký typ jazdenia ho používaš (XC, trail, maratón, all-mountain) a aké vlastnosti od plášťa očakávaš (rýchlosť, trakcia, odolnosť, váha). Ardent Race je rýchly plášť s dobrým gripom na suchých a zmiešaných podmienkach, často používaný ako zadný plášť v XC a maratón setupoch.
? Kľúčové vlastnosti Maxxis Ardent Race:
Veľkosť: 29x2,35
Zameranie: XC / Trail (agresívnejší XC)
Vzorka: hustejšie stredové výstupky pre rýchlosť, bočné pre záber
Použitie: zadný plášť alebo predný v rýchlych podmienkach
Kategória: rýchly valivý odpor, ale lepší grip než Ikon
? Odporúčané alternatívy:
✅ Maxxis Rekon 29x2,4 WT
Veľmi podobný charakter – trochu viac gripu než Ardent Race.
Vhodný pre technickejší XC alebo ľahký trail.
Trochu vyšší profil výstupkov – lepší do kopcov a na brzdách.
Veľmi populárny aj ako predný plášť v kombinácii s Ikon alebo Ardent Race.
✅ Schwalbe Racing Ray / Racing Ralph (kombinácia)
Racing Ralph ako zadný plášť – rýchly, veľmi podobný Ardent Race.
Racing Ray ako predný – viac gripu.
Dostupné aj v šírke 2,35 a verzii Super Race / Super Ground.
Vynikajúca voľba pre XC a maratón.
✅ Continental Cross King Protection 29x2,3
Veľmi rýchly valivý odpor, lepší v mokrých podmienkach než Ardent Race.
Výborná odolnosť vo verzii Protection (BlackChili zmes).
Trochu užší ako Maxxis 2,35, ale stále porovnateľný objem.
✅ WTB Trail Boss 29x2,4 (Light/Fast Rolling verzia)
O niečo agresívnejší – viac trailové použitie.
Skvelý kompromis medzi rýchlosťou a trakciou.
Alternatíva, ak chceš o čosi viac kontroly na technických úsekoch.
Ja som na prednom používal Ardent Race, ale potom som prešiel na plnohodnotný Ardent. Získal som mierne viac gripu, tuším ani raz som nemal defekt (bezduše) a keď je v zákrute zle, tak som "spokojnejší", že som nešetril dezénom. Na bežných trailoch podržia slušne, derú sa veľmi pomaly. Už iné ani neriešim do XC kategórie výjazdov
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.tradeinn.com/bikeinn/en/vittoria-mezcal-xc-g2-race-tubeless-29-x-2.4-mtb-tyre/141095116/p?queryID=1ed8f484e98dba117a41bf2eb4e443b0&buscador_search
zohnal som ich aj tu na mtbiker, dal som dopredu Vittoria Mezcal 2,35", dozadu išlo Tufo Thundero 700x48C. Je to citeľne rýchlejšia kombinácia než som jazdil v zime s Maxxis Ardent + Conti MountainKing.
Teraz má HT bajk dva účely: zimný+odolný a letný+rýchly.
PS: Na účel letný+odolný mám iný bajk => full. Ten sa v zime šetrí. Ďalší plnohodnotný trek bicykel by bolo už doma priveľa
Doma sa mi povaľujú:
1 ks Schwalbe Nobby Nic 2.35" modrý
1 ks Vittoria Barzo 2.35" Graphene 2.0
1 ks Continental CrossKing 2.3" Protection
2 ks Specialized Ground Control 2.35" T7
Akú kombináciu by ste odporučili na celoročné výjazdy v Malých Karpatoch s nemalým podielom asfaltu.
Bezduše, vnútorná šírka ráfikov 30 mm.
Nobby asi dobry ale nieje moc uzky?
Barzo je velmi fajn... ale v chladnom pocasi tvrdne zmes a dost to smyka...
Specialized som este nemal
A nejak mi to nevadilo. Len to tak cudne huci.
Dobrá náhrada za plášť Maxxis Ardent Race 29x2,35 závisí od toho, na aký typ jazdenia ho používaš (XC, trail, maratón, all-mountain) a aké vlastnosti od plášťa očakávaš (rýchlosť, trakcia, odolnosť, váha). Ardent Race je rýchly plášť s dobrým gripom na suchých a zmiešaných podmienkach, často používaný ako zadný plášť v XC a maratón setupoch.
? Kľúčové vlastnosti Maxxis Ardent Race:
Veľkosť: 29x2,35
Zameranie: XC / Trail (agresívnejší XC)
Vzorka: hustejšie stredové výstupky pre rýchlosť, bočné pre záber
Použitie: zadný plášť alebo predný v rýchlych podmienkach
Kategória: rýchly valivý odpor, ale lepší grip než Ikon
? Odporúčané alternatívy:
✅ Maxxis Rekon 29x2,4 WT
Veľmi podobný charakter – trochu viac gripu než Ardent Race.
Vhodný pre technickejší XC alebo ľahký trail.
Trochu vyšší profil výstupkov – lepší do kopcov a na brzdách.
Veľmi populárny aj ako predný plášť v kombinácii s Ikon alebo Ardent Race.
✅ Schwalbe Racing Ray / Racing Ralph (kombinácia)
Racing Ralph ako zadný plášť – rýchly, veľmi podobný Ardent Race.
Racing Ray ako predný – viac gripu.
Dostupné aj v šírke 2,35 a verzii Super Race / Super Ground.
Vynikajúca voľba pre XC a maratón.
✅ Continental Cross King Protection 29x2,3
Veľmi rýchly valivý odpor, lepší v mokrých podmienkach než Ardent Race.
Výborná odolnosť vo verzii Protection (BlackChili zmes).
Trochu užší ako Maxxis 2,35, ale stále porovnateľný objem.
✅ WTB Trail Boss 29x2,4 (Light/Fast Rolling verzia)
O niečo agresívnejší – viac trailové použitie.
Skvelý kompromis medzi rýchlosťou a trakciou.
Alternatíva, ak chceš o čosi viac kontroly na technických úsekoch.
Ahoj, ako to vyzera s tym testom?