Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Pokiaľ cítiť vôľu aj keď je koleso správne dotiahnuté tak to samozrejme je problém. Pokiaľ cítiť vôľu na koncovkách keď je koleso mimo bajku tak to ozaj nieje nič čoho sa treba obávať. Na predných DT nabojoch tie koncovky dokonca hrkocu keď je koleso mimo vidlice...
13.06.2025 - 22:43:54
00
Uz som mal v ruke dva tieto naboje a mali volu medzi loziskom a telom naboja.
Mozno to bude tvoj pripad
14.06.2025 - 06:16:57
01
arrow_leftFiLus napísal:
Pokiaľ cítiť vôľu aj keď je koleso správne dotiahnuté tak to samozrejme je problém. Pokiaľ cítiť vôľu na koncovkách keď je koleso mimo bajku tak to ozaj nieje nič čoho sa treba obávať. Na predných DT nabojoch tie koncovky dokonca hrkocu keď je koleso mimo vidlice...

A ono by sa to osadenim do ramu a zatiahnutim osky malo akoze v axialnom smere spolu stiahnut? Akoze tu volu tam mam aj pri dotiahnuti osky… Co vcul s tym? Reklamovali by ste to? Funkcii kolesa to zrejme nejak nevadi, len nechapem ze na bicykli 1k+ v roku 2025 clovek najde taketo nedostatky…
14.06.2025 - 17:18:53
00
arrow_lefttrial napísal:
Uz som mal v ruke dva tieto naboje a mali volu medzi loziskom a telom naboja.
Mozno to bude tvoj pripad

Nie, tu sa jedna o volu medzi nasuvacou koncovkou osky a oskou. Loziska a naboj su OK.
14.06.2025 - 17:22:49
00
Neviem,ci aj citas, co ti kto pise... reklamovat sa to da a nie je s tym ziadny problem.
14.06.2025 - 19:57:53
00
arrow_leftifko napísal:
A ono by sa to osadenim do ramu a zatiahnutim osky malo akoze v axialnom smere spolu stiahnut? Akoze tu volu tam mam aj pri dotiahnuti osky… Co vcul s tym? Reklamovali by ste to? Funkcii kolesa to zrejme nejak nevadi, len nechapem ze na bicykli 1k+ v roku 2025 clovek najde taketo nedostatky…

Presne tak, utiahnutim do rámu všetko dosadne ako má a pevne drží. A samozrejme by som to riešil reklamáciou a trval na odstránení problému.
14.06.2025 - 20:18:20
00
arrow_leftivo napísal:
Neviem,ci aj citas, co ti kto pise... reklamovat sa to da a nie je s tym ziadny problem.

Citam, len som cakal aj na dalsie nazory, aby som nebol na reklamacii za vola…
14.06.2025 - 20:25:22
00
Podľa mňa by tá koncovka nemala robiť zásadný problém. Ak má koleso vôľu aj po osadení do rámu je skôr problém v osadení ložiska, zo skúsenosti najmä medzi ložiskom a samotnou oskou.
16.06.2025 - 15:23:48
00
Akurat dnes som to bol zaniest na reklamaciu. Vedia o co ide, sef hovoril, ze je to pomerne bezna vec, niektori zakaznici riesia, niektori nie... Ze poslu to do Kellysu, resp. do Shimana (Oslan?).

Ja si myslim, ze ze problem je v tej koncovke, jedna je na zavit, druha nie (co teda nechapem, preco aj ta druha nie je na zavit, ale dizajner zo Shimana by mi to urcite vysvetlil... :)). Ak ma vnutorny priemer co len o stotinky viac ako je priemer osky, ta vola tam skratka musi byt... DIvne riesenie.

Akoze keby som osku dotiahol na fest cez odporucanu normu, mozno to stlaci az tak, ze tu volu eliminujem, ale co som pozeral na YT nejake rozborky toho naboja, tak tam je ta koncovka nastoknuta dost natesno a malo by to byt bez vole aj bez osadenia do ramu a zatianutia osky. Mal som to koleso dole, ked som chytil tu koncovku normale sa nou dalo mykat do stran (v radialnom smere) - evidentne mala vacsi vnutorny rozmer ako koniec osky.
16.06.2025 - 15:38:49
00
netrap sa tym!
po dotiahnuti osky sa radialna vola na tej rozperke eliminuje aj keby tam bola vola 1mm. Kym nie je os dotiahnuta aj kazeta s orechom lieta ako chce.
Ak je vola na kolese po dotiahnuti osky je problem bud vola v lozisku alebo medzi vonkajsim kruzkom loziska a dierou v naboji . Vnutorne kruzky lozisk su axialne zovrete o duty hriadel do ktoreho sa zasuva oska prostrednictvom orecha rozperkou medzi orechom a loziskom a dvoma kooncovymi rozperkami z ktorych je jedna naskrutkovana na t
dutom hriadeli a druha je len nasunuta a proti vypadnutiu zaistena pruznym kruzkom
https://dassets.shimano.com/content/dam/global/cg1SHICCycling/final/ev/ev/EV-FH-MT410-4716.pdf
16.06.2025 - 16:39:57
01
keyboard_arrow_up