Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Inak prečo sa spomína iba Chorvátsko, my sme pred par rokmi takto boli boli v Gdansku. Prekvapivo príjemné more, mesto jednoducho paráda (+ výlet Malbork) a tie ceny 😁
Zobraziť komentár 04.07.2025 - 10:24:01
03
Ja do chorvátska chodievam aj kvoli tomu, že si vezmeš čo chceš. Paddleboard, bajky, harpúnu. Minulý rok sme boli na Rabe, pekný apartmán hneď na pláži stál 400€ na týždeň cez sezónu. A my, čo máme učiteľku za ženu, sa ťažko chodí mimo sezóny na dovolenku...
Zobraziť komentár 04.07.2025 - 10:25:18
05
chorvatsko sa oplati viac pre viac-clenne pobyty. zoberie sa apartman a rozdeli sa to na 4-6-8,.... etc dopln si. pre 2 to byva stale pomerne drahe ak si nechces na platnicke varit cestoviny s pomodoro kazdy den. par krat sme boli ale mne tie kamene a jezkovia v mori nestoja za to. nech je more ciste akokolvek tak ked musim do vody v obuvi tak mozem ebat.
na jar na biky ok, je tam pomerne pokoj a ked vyjde aj pocasie tak dajme tomu. v lete mam radsej ist niekam do alp. neviem co vsetci sa tak strasne potrebuju kupat v tej slanej vode a nic ine nie je dovolenka len more.
Zobraziť komentár 04.07.2025 - 10:36:25
00
arrow_leftandrej25 napísal:
Inak prečo sa spomína iba Chorvátsko, my sme pred par rokmi takto boli boli v Gdansku. Prekvapivo príjemné more, mesto jednoducho paráda (+ výlet Malbork) a tie ceny 😁

Presne tak. Balt je nový Jadran, len teda o tom nikomu nehovorte :-) . A ešte aj majú piesok namiesto toho štrku a betónu.
Zobraziť komentár 04.07.2025 - 10:40:14
00
@scarinko nezovseobecnuj az tak ;) ‘neviem co vsetci sa tak strasne potrebuju kupat v tej slanej vode a nic ine nie je dovolenka len more.'

určite nie všetci, ale zopar nas bude...čo si radi zaplavame v morskej (nechlorovej, netermalnej,nejazernej) vode, precistime nosne dutiny a predsalen (odhliadnuc od veci ako skolske prázdniny) je prijemnejsie byt tam ked voda ma povedzme 22°C pri vonkajsej teplote 28 v porovnani s napr 17/21 alebo este menej, mimo sezony.
Nie vsetci su otuzilci - ale aj taki su...

Za mna doteraz na tento typ pobytu vyhrava sever Talianska, blizko, autom, kvalita obstojna, ziadne extremy(ak po nich netúžis alebo si nevyberies), mensie pláže (nie zname masovky), ceny uplne ok, jedlo fajn a ako bonus historia v kazdej/druhej/ 'dedine'.

(akurat pre snorchlistov ocakavajucich wau objavy to nie je, ziadne HR a uz vobec nie Cervene more a vzdialenejsia exotika)
Zobraziť komentár 04.07.2025 - 11:06:24
01
posledny mesiac dostavam stale tu istu otazku "Kam idete na dovolenku?" lebo ked nemas kupeny charter do Turecka, Egypta alebo nemas objednany apartman na Makarskej tak to nie je dovolenka asi :D
Ja ani nemozem planovat dovolenku jak podaktori co si to kupuju v zime alebo neviem kedy. Ani netusim kedy budeme mat obaja moznost v praci mat volno, ci tam este vlastne budem robit (to je zrovna situacia u mna), ci nebude v tom obdobi prsat (to mi je taka dovolenka uplne k ho..)

byt to na mne tak cestujem kludne 2 tyzdne autom po roznych miestach postupne, bike so sebou. lenze polovicka nie je bikefriendly cize by som stale jazdil sam a niekam sa stale ponahlal naspat a to ma nebavi. Takto idem za 3 tyzdne do Bormia s chalanmi a doma pojdeme mozno niekam ak bude cas. Minuly rok sme boli 4 dni s v Schladmingu.

Obdobie kedy sme jazdili lietadlom do Bulharska, Grecka, Talianska mam uz za sebou. Bez biku by som sa tam nudil ako pes a na slnku lezat vydrzim tak 30 min :D
Zobraziť komentár 04.07.2025 - 11:15:58
01
Ja toho roku som nakoniec rezervované ubytko v chorvátsku zrusil a kúpil letenky za 66€/os na mallorku :D
Ubytko síce drahšie (150€ na noc pre 4), auto 200€ na 8 dní, žena tam ešte nebola tak sa už teším. Inokedy ako cez leto sa nám ísť moc nedá.
Zobraziť komentár 04.07.2025 - 11:18:51
00
ktora oblast? my sme boli na JV a to nebolo dobre, vela utesov, k plazi sa stale schadzalo niekam dole, boli male uzke a nebola tam jedina pozicovna na bike :D
ale autom sme pojazdili trochu tak aspon daco.
Zobraziť komentár 04.07.2025 - 11:20:32
00
Tak na troch miestach budeme byvat. Najdlhsie pri tej dlhej plazi na severe. Pobehame cely ostrov
Zobraziť komentár 04.07.2025 - 11:22:20
01
Príjemnú dovolenku všetkým, ale už sa to tu začína poriadne odkláňať od témy :D
Zobraziť komentár 04.07.2025 - 11:26:34
06
My ideme radsej autom ako letecky a hlavne radsej niekam do apartmanu ako do rezortu. V Turecku som bol 8 rokov dozadu, nikdy viac. Min. rok sme skusili pre zmenu zasa rezort (tentokrat na Rhodose), ale len nas to utvrdilo v tom, ze rezorty nie su pre nas a radsej si budeme varit na apartmane. 2 roky dozadu sme prebrazdili Korziku, toto leto ideme na Elbu (predtym sme boli 4x za sebou v HR, ale to sme boli u znameho, takze za ubytovanie sme neplatili). Co sa tyka reci, ze preco chodime kazdy rok k moru vtedy, ked aj doma je teplo, poviem len 2 veci. Na Slopensku minam peniaze len na to nevyhnutne, kvalita sluzieb/ceny su tu v absolutnom nepomere a za zabavou/oddychom chodim vyhradne za hranice (je to niekedy drahsie, ale viem, co za svoje peniaze dostanem). No a za druhe, k moru chodime hlavne kvoli detom (ja to k zivotu nepotrebujem) aj zo zdravotneho hladiska (mladsia je trochu ekzemova a vzdy jej pobyt pri mori pomoze).
Zobraziť komentár 04.07.2025 - 11:33:06
11
Jedna z výhod Chorvátska je stabilné počasie, dobrá infraštruktúra a veľké možnosti ubytovania. Každý si nájde, čo sa mu páči. Navyše more napriek sťažnostiam, že je studené, je v lete vyhriate na okolo 25-26°C. Štrk je fajn, netreba dolovať piesok z rôznych zákutí tela, ani s tými ježkami to nie je tak strašné, inde máš medúzy napríklad. Taký Balt znie dobre, ale infraštruktúra nie je na takej úrovni, more má v lete 18-20°C (ak je niekomu malo 25°C v Chorvátsku, na Balt sa nepohrnie). Letné teploty sú nižšie ako v Stredomorí. Stále je veľa ľudí, pre ktorých je letná dovolenka grilovanie sa pri 35+ stupňoch, inak sa to neráta. A nechcú byť na letnej dovolenke, kde večer keď si idú sadnúť si na večeru, vínko, či pivo, tak nie je od veci si zobrať tenký sveter.
Zobraziť komentár 04.07.2025 - 11:45:09
00
pre teba je strk fajn a pre mna je to no go tak si vyber
takze nie, kazdy si tam nevyberie
Zobraziť komentár 04.07.2025 - 11:48:17
00
od toho, že niekto zaplatí 1/4 ročný plat za dovolenku k tomu, že chorvátsko je zlo ... vitajte na mtbiker fóre
Zobraziť komentár 04.07.2025 - 11:55:45
03
Aj v Chorvátsku nájdeš pláže, kde majú piesok.
Zobraziť komentár 04.07.2025 - 12:17:12
00
keyboard_arrow_up