arrow_leftJOLI napísal:
No oproti sa rúti rakúska slepica na električke ...

Presne o tomto píšem, o kultúrnych rozdieloch ...
17.07.2025 - 10:00:17
01
arrow_leftJaroh napísal:
Presne o tomto píšem, o kultúrnych rozdieloch ...

Trochu si zlož tie rúžové okuliare. Áno všetci sa tam pochytajú za ruky a tancujú v kruhu a tak riešia konfliktné situácie.
17.07.2025 - 10:20:20
03
arrow_leftJaroh napísal:
Nedá mi, ale vrátil som sa po štyroch dňoch bicyklovania v Rakúsku a teda neuveriteľné, aké sprostosti sa medzitým riešia v tejto téme. V Rakúsku je oveľa viac cyklistov a veci sa riešia ohľaduplnosťou, úsmevom, empatiou, mávnutím ... Fakt je vidieť kultúrny rozdiel našich spoločností ... :-(

mňa by zaujímal názor tých ľudí, čo šli na jazde v utorok s najšportom a chalanisko si tam v rýchlosti cca 50+km/hod pekne ustlal, lebo protiidúce auto v rakúsku. Taktiež by ma zaujímalo, ako chalanisko dopadol, keďže pád sa stal asi 50 m pred nami.
viď https://www.strava.com/activities/15124141457

Naposledy upravil tlsty_zajo dňa 17.07.2025 - 10:30:31, celkovo upravené 1 krát.

17.07.2025 - 10:29:08
00
Jaroh, pomenovanie "slepica" je velky problem.
Ale ze zakon (aspon slovensky) vobec nedodrzala, to uz zrazu problem nie je?
-obe ruky maju byt na riadidlach
-cyklista sa ma plne venovat riadeniu
-cyklista nesmie druhych ohrozit

Už len cakam na komentar o zvoncoch a svetielkach...
17.07.2025 - 10:29:57
03
Stáva sa v každej krajine, ide o to, či je to nejaký pattern alebo výnimka. V poslednej dobe sa mi ale vidí, že rastie agresivita aj v Rakúsku pri BA, kde často jazdím. A ako vieme, Burgenland je "východ západu" a tie "východy" sú také že prorusko-fašisticko.... (a občas sa tam zamiešajú aj tí slovenskí). :-)
17.07.2025 - 10:58:48
03
Dnes som skusal ten najsamfasa vyrobok zvany zvoncek o ktorom sa tu basni. Na kolobezke, na cyklo od ramena po krizovatku farskeho. Prisiel bus, vystupilo 30 oviec, zvonim ako o zivot, 30x ignore, nikto ani len brvou nehol ani hlavou neotocil, len hura na cyklo krizoom krazom ako po promenade.
Tolko k zvoncekom.
17.07.2025 - 15:47:06
03
scarinko
To boli urcite vsetci ti, co ich spomina petersa.
"... a tie "východy" sú také že prorusko-fašisticko.... (a občas sa tam zamiešajú aj tí slovenskí). :-) "

Ale, ze az tak vela (vsetci), aj mna zaskocilo.
Su ich plne elektricky. Hroza.
17.07.2025 - 16:53:35
00
zas tie zvonce nepomohli, snad zafunguje vacsi kaliber, dj mixpult. :lol:
i.pinimg.com

Naposledy upravil peter120 dňa 17.07.2025 - 17:58:13, celkovo upravené 1 krát.

17.07.2025 - 17:45:33
01
Márna snaha, keď sa rozhodne že nepomôže tak sa môžeš spláchnuť...
17.07.2025 - 17:49:04
00
Ako sa to volá? Murpyho zákon? Keď som zvonila, tak sa ľakali zvonenia, že však ich vidím, či ich neviem obísť, čo vyzváňam a keď nezvoním, tak je zase zle, že čo nezvoním lebo sa zľaknú ak ich obídem len tak a cyklisti majú mať zvonček ??
17.07.2025 - 18:29:26
17
to co miestnym odbornikom prave vyhovuje, to je spravne
17.07.2025 - 19:29:16
00
Skusal som mat zvoncek ale startil? ukradli? a tak jazdim bez. Ked treba nevadi mi spomalit, nevadi sa ozvat "Dovolite?" ( ak krasna zena tak si spomeniem na tanecne a opytam sa "Smiem prosit?") usmev z oboch stran a zivot ide dalej. Zakladom je v tej hustej dopravnej situacii si krotit ego a planovat vyjazdy tam kde sa uz nepohybuje nikto alebo medvede, srnky, normalni bikeri, pesiaci, jazdci na konoch a netreba riesit tvar tela, oblecenie, druh pohybu ...
17.07.2025 - 19:36:05
017
Zvonil, kričal no aj tak si nepomohol. Ale áno, zvonček je alfa a omega bezpečnej cyklistiky. Čo tam po tom, že tu jazdia ignorantské tupelá čo sa nevenujú riadeniu.
https://www.instagram.com/reel/DMAc-XYPs1o/?utm_source=ig_web_copy_link
17.07.2025 - 20:57:26
02
Alfou a omegou bezpečnej cyklistiky nieje zvonček....je ňou podľa mňa zdravý rozum a odhad. Sám bývam v mieste (Horné Srnie) ,kadiaľ vedie jedna z najfrekventovanejších cyklotrás na SK. Víkend...na miestnej cyklotrase ,,milión,, ľudí, rodiniek, dôchodcov, Saganov z wishu... ja osobne idem na pohodu, nerozčulujem sa, deti a dôchodcov včas upozorním (áno aj zvončekom, mal som ho na cesťaku, mám na Graveli aj na MTBčku), spomalím, a naširoko obídem. Ked sa chcem naháňať, tak maximálne ráno cestou do práce, keď je minimum ľudí v okolí...pre mňa je to tak nejak prirodzené. No niekedy, keď vidím, ako tu niektorý jedinci lietajú cez obec 35-40km/h, nedodržiavajú STOP-ky, jednosmerky...je mi to veľmi ľúto. Konflikty, a žial aj nehody, sú tu už prakticky na týždennej báze. Čo dodať...zdravý rozum, a aspoň kúsok tolerancie medzi všetkými. Žiaľ myslím si, že len zbožné prianie, a akorát, čo si tu užijem kopu negatívných komentárov :)
17.07.2025 - 21:26:39
04
Kontrolní otázka soudruhu: Upozorňuješ aj deti ktoré idú oproti tebe v protismere vedľa svojich oteckov vyobliekaných v krásnych dresoch,prilbách...skrátka rodených bajkerov? Tí oteckovia sú tam načo? Na parádu? Veď vlastne nepriamo ohrozujú svoje deti keď ich nechajú takto jazdiť. Toto bolo aj podstatou veci čo som písal, zas zopakujem že tie deti išli oproti iným cyklistom nie oproti mne ale zvrtlo sa to tu na "premotivovaných cyklistov" ,ego,zvončeky ... Nič v zlom ale už mi tu prišla na um aj legendárna veta Petra Sagana... tažeee...dlabte už na tie zvončeky.
17.07.2025 - 22:09:07
03
keyboard_arrow_up