Ak to chápem správne, tak platničky ti vydržia 5000 a 3000 km, hej?
Lebo napríklad ja na full-e som predný kotúč Shimano XT menil po 2800 km/69000 vm, ďalší SramHS2 po 2500 km/61000vm, a to už boli jazdené aj po limite. Platničky vpredu tak 1100-1400 km....
Holt 90+ kg živej váhy a veľa brzdenia (slabý zjazdár som) robia svoje....
Keď preplachneš systém čistým olejom, tak možno 95% špiny odstraniš, podľa mňa to je lepšie ako keby tam ostalo 100 % špiny
Ja mam btw 80kg+
Vydrzali

ale tak bol to Hartail na ktorom som zacinal a jazdil som na nom zo zaciatku uplne vsetko, hoci zazil vselico. Primarne to bol asfalt, cykloturistika po kopcoch, gravelovanie, a XC traily ( kde zvacsa len pribrzdujes zadnou)
Pre zaujimavost spomeniem gravel, kde som vymenil zadne platne po 6000km a predne som po 8300km este stale nezodral

samozrejme povodna kvapalina, nabehal som s tym aj dost vyskovych ale tak na asfalte sa nebrzdi
Na Orbei coz je 140tkovy full som uz jazdil agresivnejsie a tam ta zivotnost platni bola tiez kratsia, tipoval by som za zadna max 2000km ale zas stale som nejazdil ciste zjazdy, vela cykloturistiky atd.
Teraz na Endurku coz je 170mm/160mm full a tazka mrcha jazdim uz dost podobny vyskovy priemer ako to co pises ty na (460km /14000vm) , strme veci a agresivne brzdenie, tak som zvedavy ako budu drzat platne tam.
Takze to ze ti vydrzali platne 1100-1400km je pre mna pochopitelne ale to ze si menil kotuce po 2800km a po 2500km je pre mna sok.
Na Orbei som inak menil nedavno zadny kotuc po tom co sa na nom zacali objavovat takze ostruzliny a suchali o platne, tazko povedat kolko mal nabehane pretoze mam viacero setov
kolies ale moj odhad je ze prezil aspon 7000km a skoncil na 1.2mm

Ale tak plati to co pise Gusto je rozdiel ako clovek brzdi, kde jazdi, v akom pocasi a kolko vazi...tych premennych je vela.