Kategórie
Bike-techGaléria našich bajkov # MTB # horský bicykel # výmena dielov # upgrade # skúsenosti # diskusia # technické otázky
Akcia -13% Rock Machine Blizz TRL 50-29 bicykel, matte black/grey
od 1 039 €
-13%
MOC 1 539 €
Akcia -18% Rock Machine Thunder 29 VB detský bicykel, gloss metallic khaki/pearl black
559 €
-18%
MOC 839 €
Akcia -17% GHOST KATO Essential 27.5 bicykel, light blue pearl/orange gloss
569 €
-17%
MOC 779 €
-13% GHOST KATO Essential 27.5 bicykel, Light Grey/Black Matt
599,90 €
-13%
MOC 779 €
-21% BMC Fourstroke 01 ONE 29 bicykel, flashfire orange/black
8 499 €
-21%
MOC 11 999 €
Akcia -23% Rock Machine Blizzard 90-297 RZ bicykel, strieborná/čierna/zelená
od 2 949 €
-23%
MOC 4 299 €
Výpredaj -12% Cannondale Scalpel Carbon 4 29 bicykel, jungle green
3 499 €
-12%
MOC 4 849 €
Novinka -17% Rock Machine Whizz FS I 50 29 bicykel, matte deep ocean blue
1 999 €
-17%
MOC 2 899 €
Výpredaj -42% Mondraker F-Podium Carbon DC (SPE) 29 bicykel, carbon/cherry red
2 999 €
-42%
MOC 5 199 €
Marin Alpine Trail XR GX AXS 29/27.5 bicykel, ružová/modrá/čierna
4 799 €
MOC 5 299 €
Výpredaj -16% Giant Anthem Advanced Pro 29 1 bicykel, chameleon saturn
5 399 €
-16%
MOC 7 499 €
Ale videl som na instagrame jedneho spaniela co to mal naopak, ale ma bezdrat teleskopku tak snad to pojde.
Na to by som sa veľmi nespoliehal, že to tak je od výrobcu. Mám Epic HT a bovden a brzdová hadička boli tak, že keď som chcel dať mechanicku teleskopku Reverb, tak sa mi tam tá hrubšia hydraulická hadička nezmestila a musel som to všetko poprehadzovať. A na XD orechu som mal pod kazetou podložku, ktorá patrí na cestný XDR. Len tak tak, že reťaz nedrala rám.
Rovnako to maju aj vsetky znacky co este nemaju vedenie cez hlavko (Trek, Yeti, Allied). Vzdy idu kable z lavej strany do praveho portu a naopak.
Aj ten typek na tom videu co posielal totti7210 to ma rovnako, Akurat ze on ma vsetky podlozky pod predstavcom a este aj predstavec smerom hore. Ja mam predstavec uplne dole a do negativu. A teda mam riadidla velmi nizko nad vstupnym portom do ramu.
Problemom su tie Stealth verzie brz, co smeruju brzdovu hadicku sikmo smerom k riadidlam. To je super, ked je vedenie cez hlavko, lebo sa hadicka hned schova pod riadidla a nevidno ju. A kedze sa port v hlavku otaca spolu s riadidlami, tak tam netreba nechavat rezervu.
Ale ked je vedenie klasicky do hlavovej trubky a este su aj porty tak vysoko ako v tomto rame, tak to robi takuto slucku smerom hore.
Keby sa to dalo, tak si to prevleciem cez hlavko ako to ma S-Works ale to by som bud musel vrtat dierku v rame aby som vedel vytiahnut hadicku z toho vodiaceho kanaliku, alebo ju viezt mimo ten kanalik, ale to by asi zavadzala v uloznom priestore. v rame.
Edit. pozeram ze aj k prednej brzde ju mas o dost dlhsiu
Akurat odporucam citat prilozeny navod pred montazou ak si nechces doskriabat riadidla.
.
Dala by sa este cca 2cm skratit, keby som mal jednodielny kokpit a nezachytavala sa o srobik na predstavci.
GaliPet ty mas starsi Epic, kde bol jednak ten vstupny port nizsie a jednak v rame bola hadicka navolno.
Tu ide cely cas v kanaliku, ktory ju tiez smeruje sikmo nahor.
Na tom Epic 8 vidiet ze to bolo optimalizovane pre S-Works a pri nizsich modeloch to vedenie kabelaze nevyzera dobre. Skoda ale ze tam nie je ani otvor, cez ktory by som to vedel vyviest cez hlavko, lebo v hlavku mam prechodky.
Pri tych modeloch bez Flight Attendantu to vyzera este horsie lebo su tam dalsie dve hadicky, ktore idu uplne inym smerom ako brzdove hadicky.
Alebo teda skrátiť hadicu a nepadať
keby to bol moj bike tak by som na zadnu hadicu navliekol penovu chranicku Jagwire aby to nehrkalo o ram,volant a tie dalsie bowdeny
Tak ako pise Samalama, treba pocitat aj s padom. Nepotrebujem niekde uprostred vyjazdu vydrapit hadicku.
Jaiub hentie bazmeky som mal prilozene pri biku. Najprv som kukal za naco to je. Ale ked to tym fixnes, tak ti zase vytlaci tu slucku nabok. Je to take z kaluze do blata.
Asi sa s tym musim naucit zit. Toto je napr. prezentacna foto z oficialnej stranky Trek a ten Supercaliber tam to ma rovnako.
inak ale bike super