U nás tiež týždeň dva dozadu napadla medvedica chlapa s psami. Ten odstrel akosi nefunguje.
Napíš viac ,ako si ho odohnal. Vypadá, že si sa ho ľahko zbavil. Tiež, ako došlo k utoku.?
Už sedím v aute. No, šiapem si to strmým kopcom hore a zrazu vedľa mňa zlovestné funenie a ručanie (alebo čo medvede robia). Pozriem sa dole na kúsok lúky nad lesom a otiaľ pár metrov odomňa sa rúti medveď. Ja som len zastavil a dal
bike medzi nás - pripravený ho zapriečiť medzi nami, kričal som na neho a trochu sa nim zahanal. Ani neviem či došlo k fyzickému kontaktu alebo to pár cm od
biku strhol späť dole do lesa - toto všetko sa zbehlo za pár sekúnd. Veľkosť neviem, nenám referenčný bod aké veľké medvede sú (bežne sa takto nestretávame). Zjavne som nebol jeho korisť, len som ho vyrušil (možno si na niečom pochutnával v tráve) a bránil sa zastrašujúcim útokom. Na kopcoch sú salaše.
Nedávno keď som bol medzi Vlkolíncom a Smrekovici (nie hrebeň, ale zvážnice na svahu), tak som sa smial, že som asi videl medveďa ako si nadomnou upaľuje hore strmým svahom. Bolo to niečo väčšie, v nízkom poraste čiastočne schované, doma som si potom povedal, že mohla byť nakoniec aj nejaká vysoká zver, tá mi už veľa krát skrížila cestu (naposledy na cestiče pri rieke v Tvrdošíne som skoro do nejakej srny alebo čoho napálil, tak mi skočila do cesty). Teraz už neviem

A možno sa medveď len zľakol Teddyho na riadítkach