Kategórie
Bike-techTi, co kazia meno normalnym cyklistom # cestná cyklistika # komunita # cyklodoprava # skúsenosti # poradenstvo # diskusia # jazda v teréne
https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=2208060219281939&id=1025467950874511
posledný komentár: 5. 7. 2023 o 16:53
posledný komentár: 21. 3. 2014 o 15:44
Výpredaj -13% Wilier 0 SL Disc 105 Di2 bicykel, čierna/červená
4 499 €
-13%
MOC 5 899 €
Výpredaj -10% BMC Teammachine SLR FIVE bicykel, arctic silver/black
3 799 €
-10%
MOC 4 499 €
Výpredaj -18% Orbea ORCA M20iTEAM 28 bicykel, modrá/strieborná
4 749 €
-18%
MOC 5 799 €
Novinka -5% Giant TCR Advanced 2 KOM bicykel, carbon
2 699 €
-5%
MOC 2 849 €
Novinka Bianchi Oltre Comp Ultegra Di2 bicykel, metallic celeste/black
od 4 899 €
MOC 5 944 €
Pinarello PRINCE FX TiCR Ultegra Fulcrum Wind 400 disk bicykel, červená
6 999 €
MOC 7 099 €
-19% Giant TCR Advanced 2 Disc Pro Compact bicykel, hematite
od 2 199 €
-19%
MOC 2 699 €
-35% Bianchi Infinito CV Disc Rival eTap AXS bicykel, sivá, veľ. 57
3 899 €
-35%
MOC 5 999 €
Novinka -8% BMC Teammachine SLR 01 ONE bicykel, carbon/neon red
11 999 €
-8%
MOC 12 999 €
-18% Pinarello Dogma X Dura Ace Di2 GRT4540DB bicykel, xolar black
od 12 399 €
-18%
MOC 15 100 €
-31% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, biela/čierna, poškriabaný
949 €
-31%
MOC 1 379 €
-38% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, carbon/strieborná
999 €
-38%
MOC 1 609 €
-33% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, čierna/strieborná
999 €
-33%
MOC 1 489 €
-28% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, multicam/strieborná
999 €
-28%
MOC 1 609 €
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
poukazy
to jak keby som ja vypisoval ako sa sa ma jazdit s tatrovkou alebo bagrom po stavbe
lapaloma ked to budu vsetci ignorovat a odvracat hlavu ako je to teraz vo svete in lebo je lahsie ist prec a neriesit tak sa nikdy nic nezmeni.
Ano, vzdy budu ti co idu proti stadu osocovani a urazani lebo za nimi stoji masa. tvoj nazor ti neberiem ale nesuhlasim s nim.
PS. ani ja neskopavam bezcov v lese a to ani na trailoch
ja to vidim skor opacne. Maju spicku kedy tam chodia ludia jazdit, hlavne cez tyzden ti co pracuju a na vyber casu nemaju vela moznosti. Za to rodicia na materskej co su cely den doma s detmi mozu ist aj inokedy ako medzi 16-19 nemyslis? ja teda po hradzi radsej nejazdim lebo je tam pretlak ale obcas sa po nej vraciam odniekal alebo odchadzam niekam. Aj vcera som videl vecer sanitku pred appolom.
rovnako ako ten ZE NA CYKLOTRASE SA JAZDI VPRAVO-
-NIE VEDLA SEBA
Ak myslíš cyklotrasou cestičku pre cyklistov, tak posledný riadok nie je pravdivý, môže sa po nej jazdiť vedľa seba:
to jak keby som ja vypisoval ako sa sa ma jazdit s tatrovkou alebo bagrom po stavbe
Este si to zabudol doplnit o svoju vysnenu komunisticku stranu, a ze itak som len luzer bo poznas moju vyplatnu pasku lepsie jak ja
A k tým príspevkom jazda na červenú. Viete koľko príkladov jazdy na červenú vodičov plechovíc by som sem dal len z dnešnej jazdy autom cez obed do Centrálu a späť. A vypisujem tu o tom denne v príslušnom vlákne?
Vždy niekto pôjde na tú červenú. Ja žiaľ tiež na križovatkách, ktoré fungujú na indukciu a v niektorých časoch sa proste nedočkám auta, ktoré by aktivovalo zelenú na odbočenie. A tak som nútený na tú červenú ísť. A prosím nevypisujte mi, že to je iné. Je to stále jazda na červenú. A nevykrúcam sa z toho.
S nikym si ta nemylim. Ty si uz nieraz notil o tom aky bol komunizmus super a ako ti je za nim smutno. A tak isto si sa ma par x snazil presvedcit ze vies lepsie ako ja kolko ludia na inzinierakych poziciach zarabaju "na zapade" (i.e. poznas moju vyplatnu pasku lepsie ako ja)
JOLI - ja nemozem hovorit za inych, ale kedze si aj vystahovanie z republiky spomenul, a ja som bol jediny v tej spojitosti, tak zjavne narazas (aj/primarne) na mna. Okrem toho ze to vystahovanie si vytrhol z kontextu, a vobec som nepovedal ze "som mal traumu kvoli frflajucim cyklistom" a uz vobec ze toto je/bol dovod vysoko v rebricku. ... Tak:
Ja som reagovaval na tych, co tu z v tomto pripade deti/rodin z detmi na cyklochodnikoch robia velke halo a hovoria ako arogantne, a hlavne az nebezpecne, sa uz/chcu/budu spravat. IMO/z vyjadreni su to pre mna ludia ekvivalentni napr tym co nebezpecne na autach obiehaju cyklistov/pustia ti stierace a podobne.
Vobec nikde som sa nevyjadril ze deti/rodicia/ini ludia maju "zakladne ludske pravo" kazdemu naschval zavadzat, obmedzovat, cielene sa hadzat pod kolesa, pripadne zozadu/zpredu inych rovno zostrelovat/zrazat nebezpecnou jazdou. Ale niektori si to tu tak vykladaju/prejdu do utocneho modu, ked im co i len naznacis, ze aj oni by veci mohli/mali robit inak.
(Co tam napr potom, ze na zeleznu studnicku som na biku chodil pomedzi kociky, a BA mhd ma vytlacala z cesty, ked scarinko este asi ani netusil co su to tretry, podla neho sa nemam co k tomu uz vyjadrovat)
Lebo potom pride mozno niekto dalsi, a tak ako vam zakazal chodit na turisticke znacky/chodniky, a chcel zakazat chodit na lesne cesty, zrusit cyklotrasy v meste, tak to ozaj spravi. A bude sa presne tak ako teraz "podaktori tu" ohanat (aj ked, ako ini ukazuju, nie vynimocne nespravne), ze sak je to v zakone, tak si vytrite zadnice.
Predstavte si skupinku "cyklo*****" ako sa tu oznacuju jedinci ktori idu ukrutne rychlo napr 30tkou ze by zabrali cely jeden pruh alebo nebodaj aj 3 pruhy na D1 a jazdili tam halabala. fakt si to realne predstavte. to je presne ekvivalent toho isteho. Do 5 minut su tam cajti a cyklo***** ak to nahodou preziju a nezabije ich nejaky polovodic ktory ma to zakonne pravo jazdit po dialnici zatial co oni nie (rovnako ako pesie ovce) tak dostanu taku pokutu a mozno aj ohrozenie dopravy, ludi, atd ze sa z toho poseru. ale ked to robia stovky alebo tisice chodcov denne na cyklo tak je to OK a treba to tolerovat. hura.
JOLI - ja nemozem hovorit za inych, ale kedze si aj vystahovanie z republiky spomenul, a ja som bol jediny v tej spojitosti, tak zjavne narazas (aj/primarne) na mna. Okrem toho ze to vystahovanie si vytrhol z kontextu, a vobec som nepovedal ze "som mal traumu kvoli frflajucim cyklistom" a uz vobec ze toto je/bol dovod vysoko v rebricku. ... Tak:
Ja som reagovaval na tych, co tu z v tomto pripade deti/rodin z detmi na cyklochodnikoch robia velke halo a hovoria ako arogantne, a hlavne az nebezpecne, sa uz/chcu/budu spravat. IMO/z vyjadreni su to pre mna ludia ekvivalentni napr tym co nebezpecne na autach obiehaju cyklistov/pustia ti stierace a podobne.
Vobec nikde som sa nevyjadril ze deti/rodicia/ini ludia maju "zakladne ludske pravo" kazdemu naschval zavadzat, obmedzovat, cielene sa hadzat pod kolesa, pripadne zozadu/zpredu inych rovno zostrelovat/zrazat nebezpecnou jazdou. Ale niektori si to tu tak vykladaju/prejdu do utocneho modu, ked im co i len naznacis, ze aj oni by veci mohli/mali robit inak.
(Co tam napr potom, ze na zeleznu studnicku som na biku chodil pomedzi kociky, a BA mhd ma vytlacala z cesty, ked scarinko este asi ani netusil co su to tretry, podla neho sa nemam co k tomu uz vyjadrovat)
Lebo potom pride mozno niekto dalsi, a tak ako vam zakazal chodit na turisticke znacky/chodniky, a chcel zakazat chodit na lesne cesty, zrusit cyklotrasy v meste, tak to ozaj spravi. A bude sa presne tak ako teraz "podaktori tu" ohanat (aj ked, ako ini ukazuju, nie vynimocne nespravne), ze sak je to v zakone, tak si vytrite zadnice.
Pozri spomenul si to vysťahovanie a dal do kontextu aj cyklistov, ktorí kritizujú správanie sa iných účastníkov, ktorý sa pohybujú na cykloceste.
Len si nepostrehol, že toto naozaj nie je dôvod tvojho znechutenia. Ten musíš hľadať naozaj inde. Hlavne v skladbe voličov národa Slovenského. A ich problémom zaujať vlastný názor, mať zdravý úsudok a rozlíšiť medzi pravdou a populizmom. A hlavne nepochopenia čo je to demokracia, čo z toho pre jedinca vyplýva a že každý je za svoje činy zodpovedný.
Osobne ma to pobavilo akú spojitosť si v tomto preklenul k tomu vysťahovaniu a myslím, si, že to naozaj nemá čo spoločné s touto témou a hlavne nie v tomto vlákne.
Preto mi to nedalo to spomenúť v tom mojom príspevku v tretej osobe.
"co mi tu zavadziate, uz ma na**erate, budem jazdit jak si ja chcem a vy mi uskakujte, bo vsetci ste smradi". Scarinko, okrem toho komunizmu a intergalaktickeho ega, sa vyjadruje v obdobnom duchu dlhodobo.
Pre mne zase pride vtipne, ze tebe pride vtipna moja spojitost, ale nie scarinkova spojitost ludi na vyletoch s dovodmi emigrantov na vystahovanie sa - ktora, ako som sa snazil naznacit, u mna ozaj nebola.
"co mi tu zavadziate, uz ma na**erate, budem jazdit jak si ja chcem a vy mi uskakujte, bo vsetci ste smradi"
a svojvolne parafrazujete nieco co som ani nenapisal.
Cyklisti smú jazdiť len jednotlivo za sebou; to neplatí pri jazde po cestičke pre cyklistov, poľnej ceste, lesnej ceste a v obytnej zóne, kde smú jazdiť dvaja cyklisti vedľa seba, ak tým neobmedzujú a neohrozujú ostatných účastníkov cestnej premávky.
schvalne som zvyraznil pre kontext.
zapada to presne do toho o com pisem uz niekolko stran..
zialbohu, len male % na cyklotrasach sa vedia spravat, tzn, idu za sebou aj vratane malych deti.
ked to niektori vedia naucit svoje decka, preco to zvysok nedokaze ?
Ak bude vacsie percento brat do uvahy aj ostatnych a svet okolo seba, tak nakoniec sa to nalepi aj tu mamicku a bude snazit zahnat deti na kraj a uvolnit miesto pre rychlejsich.
Už pár dní jazdím v západnom Švédsku a je tu úplne skvelá infraštruktúra, neuveriteľné množstvo cyklotrás v meste aj na predmestiach aj na vidieku a na nich tisíce cyklistov a kolobežkárov. Jazdia teda že riadne rýchlo, musím si hodne dávať pozor pri zastavovaní, rozbiehani, odbočovaní ...
No a je tu úplne bežné, že chodci vkročia nevedomky do cyklotrasy, ešte som tu nevidel, že by na to nejaký cyklista zareagoval nejako negatívne... skrátka sa vyhne, spomalí, ale žiadne komentáre, žiadne fuckery, žiadne poučovanie či nebodaj vynadanie "kam sa dívaš, ty k....t"!. Bežne sa tu stáva (aj mne u mojej žene), že jeden cyklista zblokuje druhého, že nedá prednosť, nepozrie za seba a vyjde zo svojej stopy a pod... nič, žiadne nadávanie, drvivá väčšina z toho sa rieši úsmevom, mávnutím, očným kontaktom ...
Ja si myslím, že niektorí žiletkári a stravníci a gravelisti v tomto fóre môžu byť radi, že žijú v takom meste ako je Bratislava, pretože keby žili v nejakom normálnom meste, tak by ich asi rozpučilo ... práve dnes som si spomenul na toto fórum
A inak, po prvom dni v tomto cyklovirvare som si dal na bicykel zvonček a to funguje úplne najlepšie, ak dobehnem skupinu chodcov alebo ak predbieham pomalšieho cyklistu, dva-trikrát cinknem a všetko je OK. Ale jasné, zvonček na bicykli je strašný prehrešok, to majú iba amatéri, skutočni mamilovia by si také dačo na bicykel nikdy nedali, veď tá hanba ...
Jedina uveritelna info, ze tam maju o nieco viac prepojenych cyklotras ako u nas
uid ma recht. U nas niektori tiez nemali zatial ziaden konflikt a vsetko je tu vlastne nunu ruzove ?
Jo a ked uz tu bola rec o cervenej. Dnes som sa vracal na biku z dnv a od lanfra som to bral po ceste aby som svojou krvilacnou jazdou neohrozoval matky s detickami na nabrezi. Akurat tam od zastavky odchadzal bus 29 tak ze si ho skusim cvaknut. Chyba lavky, ked som siel uz 52kmh tak mi zmizol ako nic. Musel ist daleko cez 60. Pri PKO padla cervena a bus prefrcal ako keby tam ziaden semafor nebol ? isto nahanal grafikon aby nemal problem v praci. Pred SNP som ho aj tak dobehol ako tam stal na svetlach ?
Takze zli zli cyklisti co jazdia na cervenu. Ja to tiez nepodporujem ale niektore cervene v urcitych okamihoch uz nedavaju zmysel ani mne.
Jedina uveritelna info, ze tam maju o nieco viac prepojenych cyklotras ako u nas
5 minút?
Vo Švédsku už štvrtý rok trávim niekoľko týždňov.
Len za posledné 4 dni som tu najazdil necelych 300 kilometrov.