Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Samozrejme chápem že sa nedostanem hore úplne suchý. Ten dres môžem kombinovať ešte s ďalšou vrstvou (vesta, membránova bunda) a teda je to u univerzalnejsie riešenie. A nádejam sa by to fungovalo v jednej vrstve. Cesta dolu môže byť v neprefukavej bunde.

A PolarTec by ma mal uchovať v teple keď zastavím. Čo je dosť veľký problém pri tenkých membranovych bundách s miernym zateplením. Zastavíš zamrznes

Takže namiesto 6 kusov oblečenia, by som chcel dosiahnuť dve. Dres cestou hore a bundu (Silvini Ghisallo) dolu

Prečo 6 kusov? Lebo 3 vrstvy a prvé dve prepotim. Takže v ruksaku mám vždy náhradnú 1. aj 2.

Bunda castelli a dres Isadore majú po cca 250g

Naposledy upravil EroF1 dňa 13.10.2025 - 22:25:12, celkovo upravené 2 krát.

Zobraziť komentár 13.10.2025 - 22:06:06
00
arrow_leftdellax napísal:
EroF1 brynje superthermo / supermicro si skusal?

Nie
Zobraziť komentár 13.10.2025 - 22:06:41
00
len 460e :D https://www.q36-5.com/en-eu/shop/dottore-termico-light-mediterranea-jacket-black/
Zobraziť komentár 14.10.2025 - 07:38:44
00
dellax asi preto
Zobraziť komentár 14.10.2025 - 07:52:40
00
arrow_leftlakko napísal:
Na oficialnom e-shope Sportfulu som kupil Sportful Fiandre Pro za 120€ s postovnym zadara. Bunda vhodna na chladne a nepriaznive pocasie od 5°C. Mam uz Fiandre Light, ta je na teploty okolo 10°C a som s nou max spokojny. Maju novinku Fiandre PRO 2 tak prva verzia je v slusnej zlave.
https://www.sportful.com/SK/en/Mens/Cycling/Windproof-and-Rainproof/FIANDRE-PRO-JACKET/p/1119500_622

Vyborna bunda aj cena. Pouzivam ju rad, elasticka (ale o dost uzsia ako light verzia, ktoru tiez s oblubou pouzivam), priedusna, vyborne odolava vetru. Trocha sklamanim je pre mna vodeodolnost, ktora prakticky neexistuje. Staci 10 min dazda a si mokry akoby si mal na sebe klasicky dres bez membrany. Vlastnostami nieco ako sucasne Ristretto od Castelli.
Zobraziť komentár 14.10.2025 - 09:13:00
00
Mám už podobnú bundu, Silvini Ghisallo. Super bunda keď je zima 4-12 stupňov.. stačí pod ňu tielko. Teraz hladam niečo vyslovene so mrazu. Maximálne priedušné, čiastočne vetruvzdorne
Zobraziť komentár 14.10.2025 - 13:56:19
00
Ja pouzivam takyto setup: hore v brynje + akakolvek cesana umelina ktora pije pot a na vrch priedusny dres. Hore vymenim dve horne vrstvy, napitu umelinu vymenim za suchu a priedusny dres za neprefuk alebo membranu podla pocasia. S tymto sa daju zdolavat vrcholy a nezmrznut po ceste dole. Horsie je ked sa potrebujes len hupat hore dole, pre ten pripad som neprisiel na ziadne riesenie iba znizit intenzitu a "loudanim" odstranit potenie ...
Zobraziť komentár 14.10.2025 - 14:27:21
01
Hoši, spominate tu pocit chladu, ked sa spotite v lahsej bunde. Nebolo by riesenim merino tricko? Vsade sa pise, ze merino hreje, aj ked je mokre, na rozdiel od triciek z ropy :) Ja teda vela skusenosti s merinom zatial nemam, akurat som jedno objenal, ze ci je to fakt taky zazrak, ale ciastocne by to mohlo eliminovat pocit zimy po spoteni sa, ci? Akoze tiez hladam kompaktne riesenie na zimu bez toho, aby som musel nosit ruksak s iks nahradnmi vecami... 6. zmysel mi napoveda, ze merino, ak naozaj hreje aj nasate potom, je uplny zaklad, ktory rozhodne o tom, ako budem vnimat pocit chladu, bez ohladu na to, ako kvalitnu zimnu bundu budem mat. Kks vsak tricka s gramazou 150g/m2 v cenovkach od 50-60 EURa viac musia byt zarukou toho, ze na tom nieco bude... :)
Zobraziť komentár 14.10.2025 - 15:04:19
00
Keby to bolo také jednoduché, tak by všetci cyklisti sveta nosili len mokré rukavice z merino vlny a už by nikomu nebola zima na ruky :D
Zobraziť komentár 14.10.2025 - 15:14:46
03
arrow_leftifko napísal:
Vsade sa pise, ze merino hreje, aj ked je mokre

Je to hovadina.
Zobraziť komentár 14.10.2025 - 15:26:19
06
EroF1 Ghisallo mam aj ja. Do mrazov beriem sensor tielko, na to merino dlhy rukav, Varano dlhy dres a Ghisallo navrch. Do +5 to iste bez merina.
Zobraziť komentár 14.10.2025 - 15:36:08
00
ifko s merinom sa "hram" uz dlhsiu dobu lebo ho mam rad. vysledok z praxe mam zatial taky ze - "hreje" pokial je vlhke, nie prepotene. hreje je zly vyraz - lepsi je nechladi. ak je spotene durch tak chladi aj merino. to iste plati o zapachu. nesmrdi ale pokial sa v tom dopotis na total a zakryjes ho nepriedusnou fukerkou tak smrdi. celkovo nema rado ak ho niecim neprievzdusnym prekryvas. na pohodovu jazdu, vychadzku, lahku turistiku ok, na sportove aktivity za mna nie.
ak nechces citit chlad po spoteni tak brynje je ta spravna volba.
Zobraziť komentár 14.10.2025 - 15:47:42
07
arrow_leftjachmel napísal:
Je to hovadina.

Ano. Na bicykli s mokrym merinom citim chlad, ale len vtedy, ked si dam dlhsiu prestavku, telo vychladne a merino nevyschne. Staci par zaberov do pedalov, telo sa zohreje a s mokrym merinom to nie je take hrozne.
Zobraziť komentár 14.10.2025 - 15:54:27
00
Vyskúšam ten dress Isadore..
Všetky ľahké bundy majú nejaký typ membrány, kvôli ktorej to prepotis skôr či neskôr. Ale keď je suchá zima, tak na vyšlap by mohol stačiť tento typ dresu. A na cestu dole by stačila ľahká membránova bunda.

Mojou ideou je šlapat v drese, maximálne pod nim termopradlo, keď bude fakt kosa. Dress musi byť maximálne priedusny a musí izolovať. Mal by byť čiastočne vetruvzdorny..s vetrom v lese nebojujem. A vodeodolnosť v tomto prípade nepotrebujem.

Membráne akejkoľvek sa chcem vyhnúť

Comby tomu vrstveniu sa práve chcem vyhnúť
Zobraziť komentár 14.10.2025 - 15:54:52
00
Takže hľadáš ešte teplejšiu bundu než Ghisallo a pod ňu len tielko? Sám som zvedavý, či také niečo existuje. :⁠-⁠)
Zobraziť komentár 14.10.2025 - 16:01:19
00

MTBIKER odporúča

keyboard_arrow_up