Dnes som bol o cca 18:20 svedok z
biku pri strete vodiča so zverou na ceste 61 medzi Dubnicou a Ilavou, z Prejty do Klobušíc pred esíčkom. Behom prešlo 1 stádo pred vodičom, vodič brdzil a potom som videl letieť odrazom 1 srnku od boku auta. Zastavil som pred malou srnkou (čiastočne som ju kryl), ktorá ostala živá ležať v jazdnom pruhu, no nemohla vstať. Vodič zastavil o cca 40 metrov ďalej na výstražných. Jedna vodička už nestihla dobrzdiť alebo srnku zbadala neskoro a prešla jej autom po zadných končatinách. Potom tiež zastavila na výstražných pred autom 1. vodiča. Vraj má priateľa poľovníka, že či nemáme
nôž na podrezanie (nie). Potom chcela pomoc s odtiahnutím srnky z cesty. Ja som nechcel manipulovať, tak ju odtiahla sama. Medzitým 1. vodič nahlásil udalosť, ale vraj policajti skoro neprídu, že nemajú koho poslať. Vodička nemala škodu, tak odišla, ale vymenila si s 1. vodičom kontakt, keby niečo. Vodič mal preliačený plech okolo pravého predného
kolesa a tiež aj spolujazdcove dvere (plocha dverí ako 2 päste). Vraj nabral aj jeleňa, lebo videl parohy na skle, potom aj tú srnku, rana to bola riadna. Na policajtov sme čakali cca 45 minút, medzi tým sme si pokecali a občas zastavilo aj nejaké auto, či nepotrebujeme pomoc. Zastavilo aj (po vyše pol hodine čakania) 1 auto, vraj to bol poľovník, vzadu za autom viezol v konštrukcií mŕtvu srnku. Chlapík prišiel k srnke, ktorá stále žila a nožíkom ju podrezal. Vraj máme povedať policajtom, že si ju príde zobrať a na otázku, že v tomto období má asi veľa práce, odpovedal, že ani nehovorte! Za asi 10 min prišli poliši a nasledovala formalita - doklady, papiere a fúkať. Že nemohli prísť skôr, lebo sa služby striedajú (niektorí aj o 19:00) Potom to išli spisovať do auta a vtedy som sa rozlúčil a zaželal vodičovi šťastné km na cestách.