Veľmi dobre a jasne vysvetlené-denník N
https://dennikn.sk/4963276/newsfilter-matus-sutaj-estok-a-digitalna-gramotnost-ministra-vnutra-v-roku-2025/Vážený pán minister vnútra,
píšem Vám, keďže som postrehol nepríjemnosť, ktorá sa Vám prihodila. Mám na mysli, že v dôsledku toho, ako ste nekomunikovali s Mestským súdom Bratislava IV, budete musieť zaplatiť vyšetrovateľom NAKA známym ako čurillovci, exekútorom a právnikom zhruba 120-tisíc eur (90-tisíc eur a úroky z omeškania pre vyšetrovateľov, zvyšok sú trovy konania aj exekúcie). Okrem toho, že nepoznám prípad ministra vnútra krajiny EÚ, ktorý by sa dostal do exekúcie, ma zaujalo aj Vaše vysvetlenie tejto čudesnej situácie.
Povedali ste, že „pred niekoľkými dňami som zistil, že som prehral súdny spor, o ktorom som ani nevedel“ lebo sudca poslal informácie o súdnom spore „do mojej elektronickej schránky, ktorú síce mám, ale vzhľadom na svoju vyťaženosť ju prakticky nepoužívam“. Za vrchol ste označili, že sa sudca nepokúsil inou cestou zistiť, či o žalobe viete, a získať Vaše stanovisko.
Keďže sa tomuto postupu sudcu rozhorčene čudujete, rád by som si Vám dovolil vysvetliť, čože sa to udialo. Keďže Vám na základe Vašej žiadosti štát aktivoval elektronickú schránku, vedzte, že s Vami štát a ani súdy už inak než prostredníctvom nej nekomunikujú a ani nebudú. Aj preto sudca konal tak, ako mu to stanovujú pravidlá, a poslal Vám dokumenty k súdnemu sporu len do elektronickej schránky. Je to rýchle, bezpečné a lacné – veď konsolidujeme –, aj keď vinou vlád Smeru pomerne ťarbavé.