potrebujem na dlhsiu cestu do zahranicia (cca 1000km) daky nosic na bajk. po praci chcem ist pozret tento (foto) - za tu cenu sa mi zda byt celkom fajn. nemate nahodou niekto podobny - ake s nim mate skusenosti? a nahodou neviete ci musia byt tie nosice licencovane alebo co? ci mi nahodou v zahranici nebudu fizli do toho rypat??? (cesta mozno aj cez rumonsko bulharsko a tam su ini manici)
http://forum.mtbiker.sk/viewtopic.php?t=4608
a inak ja by som radsej na strechu ako dozadu...niekto do teba tukne a mas po tatosovi
Odporucana rychlost s nosicom na streche je 90 km/h.
a ja mam na zadne dvere taký z METRA.....
ked som lenivý trapat to na strechu...
najdalej som s tým bol asi 500 km tam a spat a nebol najmenší problém mal som na tom 2 bajky.....
1. kamoši šli bikovať do Slovinska, osobné auto, bicykle na streche. Cestou zastávka v Auparku, šofér zvyknutý autom fuk rovno do podzemnej garáže...
2. diaľnica v Taliansku, premávka po p..i, asi 4 autá pred nami odpadol maníkovi zo strechy bicykel. Scéna ako z Indycar: hromadná havária a naše auto ako zázrakom prechádza cez križujúce a zrážajúce sa autá len s rozbitou hmlovkou (od nejakej letiacej súčiastky). Za nami samozrejme na dlho upchatá diaľnica a my hodnú chvíľu predýchavame pri krajnici.
Od vtedy nerád vidím pred sebou auto s hocičím na streche!
1. kamoši šli bikovať do Slovinska, osobné auto, bicykle na streche. Cestou zastávka v Auparku, šofér zvyknutý autom fuk rovno do podzemnej garáže...
2. diaľnica v Taliansku, premávka po p..i, asi 4 autá pred nami odpadol maníkovi zo strechy bicykel. Scéna ako z Indycar: hromadná havária a naše auto ako zázrakom prechádza cez križujúce a zrážajúce sa autá len s rozbitou hmlovkou (od nejakej letiacej súčiastky). Za nami samozrejme na dlho upchatá diaľnica a my hodnú chvíľu predýchavame pri krajnici.
Od vtedy nerád vidím pred sebou auto s hocičím na streche!
no vidim ze ti mas pestre zazitky
Ale otazka - co fizli ked sa do toho obuju??? Mozu mi dat za to pokutu alebo nie? treba na to neake papiere ze je to homologizovane? alebo staci aby boli dobre vidiet SPZ a svetla ???
a čo sa týka homologizácie ma to na sebe nejakú takú "nálepku...."
Bike sa chyta okrem ramena na ram este aj kolesami..takymi popruhami.
akurat do tych garazi netreba liezt..
mam fiata pandu a dozadu by som to nedal,lebo by mi trcali bajky na kazdu stranu asi 30 cm..
da sa ist tak do 120(nevyhodou o dost vyssia spotreba- nad 100ku asi o 20-30perc.)
Ja si akurat po taky buduci tyzden idem
LL kua mas pravdu,budem si musiet davat vacsi bacha a mam aj parkovacie senzory a tie potom neviem ako ci sa daju vypnut alebo budu pri cuvani stale hukat...
Dik
Osobne nosim biky na streche (nosice thule proride) a ziaden problem. Ano huci to trochu (s tym sa treba zmierit), spotreba je vyssia (a nie len trochu - mne napr. poskocila o liter). Ale vsetky popisane nehody su len a len nesikovnostou majitela, tak lietajuce biky zo strechy ako aj vjazd do garaze. Na streche nosim biky bezne a to aj do IT, HR a ziaden problem. V zasade sa snazim neist rychlejsie ako 140, pokial je to dobre uchytene nemal by byt problem. No a jeden tip na zaver. Primarne kvoli odletujucim kamenom (sekundarne kvoli bordelu) pred dlhou jazdou (500+ km) obalim vnutorne nohy vidlice a karbonove rajdy s packami obopinacou foliou a zapaskujem. Uplny luxus, vobec sa to nezaspini a nic sa tomu nemoze stat.