Kategórie
Bike-techchcel by som sa opytat ci je daka moznost opravit (cisto esteticka zalezitost)doskrabany karbon..
presnejsie ide o sedlovku sintace a je uz trochu dokatovana...
da sa to dako prebrusit?ci ani ne?
vdaka
-23% Syncros Duncan sedlovka, Ø-31.6 mm / 400 mm, offset 15 mm
26,99 €
-23%
MOC 34,99 €
-30% SCOTT Duncan SL sedlovka, Ø-27.5 mm, 400 mm, offset 25 mm
154,99 €
-30%
MOC 219,90 €
-30% Specialized S-Works Pave SL sedlovka, 380 mm, offset 20 mm
168 €
-30%
MOC 239,90 €
-30% SCOTT Duncan SL sedlovka, Ø-31.6 mm, 400 mm, offset 10 mm
154,99 €
-30%
MOC 219,90 €
Rie:Sel design Riesel design nálepky na rám RIESEL Chain Tape 3000, Camo
21,99 €
MOC 24,99 €
da sa vsetko ked sa vie ako na to. aj prasknuty carbon ram sa da opravit do povodnej tuhosti. len je s tym papracka. ale urcite taketo esteticke veci si mozete urobit aj sami
Osobne si myslím, že dnešný top výrobcova rámov sa moc nazaťažujú riešením, ako opraviť prasknutú trubku. V záruke výmena kus za kus a po záruke smola.
nie to nie je celkom pravda. da sa to urobit aj bez takej vymeny. len musi byt clovek zrucny. napriklad otec mal ram giant carbonovy preslo po nom aluto pri havarke a bol dost popraskany. ale dali sme sa do toho a ide. povedal by som ze v mieste zlomu je teraz este pevnejsi ako povodne. a keby som ti to ukazal ze to bolo prejdute autom ani na to neprides
Dnes som si pri zhodenych gripoch vsak vsimol nieco co vyzera ako mala prasklina na konci riaditiek (vid. fotky). Otazka je ake to je vazne a ako to riesit. Miesto je relativne v pohode (ziadne v strede rajdov a pod.) a prasklina relativne mala (do 1cm). Rozmyslam ze by som to dal niekde opravit (karbon-servis.cz, carbonfactory.sk), ak mate nejake tipy a skusenosti kto taketo veci kvalitne robi aj u nas (okolie BA) sem s nimi.
Dalsia vec je ako takymto neprijemnostaim do buducna predchadzat. Osobne sa mi celkom pozdava idea kadejakych vloziek do rajdov na vytvorenie protitlaku. Mate s tym niekto skusenosti? Konkretne som kukal napr po Ergon LS100 ( http://www.bike24.com/1.php?content=8;search=ergon+ls100;navigation=1;menu=1000%2C2%2C90;product=11279 ). Je tu vsak mensi problem, a to 1. moje rajdy len tak tak splnaju minimalny diameter (resp. niekde pol mm chyba) a po 2. karbonove rajdy nie su zvnutra zrovna dokonale okruhle (a maju tam kadejake vystupky od toho lepidla) a prave spominana ergon vlozka je hlinikova. Uvazujem teda ze pokial by ta vlozka vytvarala nerovnomerny tlak tak to moze byt skor zle ako dobre. Alebo neexistujue nejake taketo vlozky co sa prisposobia? (zeby bol ten valec napr. z gumy?). Alebo srat na to? Za vsetky tipy vopred dakujem.
Má tu niekto prestriekany karbonový rám a ked ano, tak u koho to bolo robené?