Kategórie
Bike-techBezdušové systémy - MTB # MTB # plášte # bezdušové plášte # poradenstvo # kompatibilita # defekt # tmel # technické otázky
zaujimaju ma hlavne vyhody a nevyhody UST vs DT swiss riesenia (ale kludne tu rozoberajte aj ine)
takze, ak vsetko dobre chapem...
UST = UST rafik + UST plast + UST ventil
DT = DT rafik + DT tubelesskit + normalny plast*
chapem dobre?
* - k tomu dt tubeless kitu pisu ze len UST plaste ale niekde som tu cital ze aj normalne.. nedefektuje to potom velmi?
+ v DT kite je nejaky maglajz co plast pri defekte lepi, je nieco podobne aj pri UST alebo to tam netreba kvoli hrubke plastov? (a aku uspesnost ma ten maglajz ?
discuss...
posledný komentár: 29. 4. 2013 o 7:41
posledný komentár: 31. 5. 2012 o 21:13
Weldtite MTB CONVERSION tesniaca páska na bezduš. ráfiky, 24 mm x 10 m
11,29 €
MOC 11,99 €
Akcia -22% Stan’s NoTubes bezdušová páska do ráfika, 54.86 m
od 44,99 €
-22%
MOC 57,99 €
Výpredaj -20% Vittoria Martello 27.5x2.6 G2.0 TNT TLR plášť, kevlar
47,99 €
-20%
MOC 59,99 €
-9% WTB Breakout 27.5x2.3" Tough Fast Rolling plášť, TCS, kevlar
49,99 €
-9%
MOC 54,90 €
Výpredaj -24% Pirelli Scorpion E-MTB S 27.5x2.60" HyperWALL plášť, TLR, kevlar
60,99 €
-24%
MOC 88,99 €
Akcia -25% Pirelli Scorpion™ Race DH M 27.5x2.5" DualWALL+, SmartEVO DH plášť, TLR, kevlar
63,99 €
-25%
MOC 96,99 €
Výpredaj -22% Pirelli Scorpion™ E-MTB R 27.5x2.8" HyperWALL plášť, TLR, kevlar
61,99 €
-22%
MOC 88,99 €
Akcia -23% Pirelli Scorpion Race DH T 27.5x2.50" DualWALL SmartEVO DH plášť, TLR, kevlar, yellow label
66,99 €
-23%
MOC 96,99 €
Výpredaj -21% Pirelli Scorpion™ Enduro M 27.5x2.6 HardWALL SmartGRIP plášť, TLR, kevlar
58,99 €
-21%
MOC 99 €
Continental Cross King 27.5x2.20" ProTection plášť, kevlar, Bernstein
70,99 €
MOC 78,99 €
viem aké sú výhody, resp. nevýhody, len somsa zamyslel nad tým, či to stojí za tie prachy...
prepáč nabudúce budem rozmýšlať potichu
a este stale drzia?
Pravdu povediac som na tom kvôli ***** nabehal tak do 10km
http://www.mtbs.cz/Biketech/Servis/bezdusove-plaste-zamysleni_.html
- Mavic XM-819
- NoTubes ZTR Olympic - chrtácky
- NoTubes ZTR 355 - ultra chrtácky
- NoTubes ZTR Flow - "Light DH" Hard XC
jediny co sa mi od ZTR pozdava je ARCH ale rad by som aj alernativu.. resp niekoho skusenosti co vydrzi.
a napr vediet nakolko tento ujco keca http://www.notubes.com/moviecompar.php
Edit video: myslim že moc nekecá mne sa DT sada a normálny kevlar plášť ani nepodarila nahodiť
Dusu a pasku
Inak .. AM/EN => bezdusaky ... ale jedine TNT .. parada .. je to tubeless a podstatne lahsi
XC, maratony, expedicne vyjazdy => zatial dusove systemy, bezdusaky a TNT su stale trosku tazke a hlavne nasadit
Btw .. TNT .. myslel som, ze tam je nutne sealant pouzit. Ale prd .. ak sa nepouzije, je to klasika UST. Ak sa tam hodi malinko sealantu (5ml?) tak to potom drzi uplne
- Mavic XM-819
- NoTubes ZTR Olympic - chrtácky
- NoTubes ZTR 355 - ultra chrtácky
- NoTubes ZTR Flow - "Light DH" Hard XC
Ty ZTR ale nejsou tak úplně UST. Je to tak něco mezi, mají uzpůsobený tvar patky pro použití bez duší, ale pořád mají díry na niple a je nutné použít pásku (díky tomu ale mají výbornou pevnost na danou váhu).
XM-819 jak už bylo řečeno je těžký jak prase.
Takže pro 100% UST řešení pořád jedině zapletný set.
Stejně často TNT pláště nejsou lehčí než UST od Schwalbe. A UST pláště mají lepší odolnost a také o malinko lépe v nich funguje tmel. Já jsem zastáncem plnohodnotných UST plášťů, ty reálné váhy nejsou zas tak hrozné. RR 2,25 UST mívají kolem 680g a reálnou šířku 55-56mm (takže pro srovnání s dušovými je třeba brát v úvahu i tu jejich o trošku větší šířku) a NN kolem 710-720g. To mi nepřijde na jejich objem tak hrozné.
A ten kdo chce opravdu gramařit, tak stejně sáhne po dušovém plášti.
TNT je super, lenze robi ho len geax