Kategórie
Bike-techBezdušové systémy - MTB # MTB # plášte # bezdušové plášte # poradenstvo # kompatibilita # defekt # tmel # technické otázky
zaujimaju ma hlavne vyhody a nevyhody UST vs DT swiss riesenia (ale kludne tu rozoberajte aj ine)
takze, ak vsetko dobre chapem...
UST = UST rafik + UST plast + UST ventil
DT = DT rafik + DT tubelesskit + normalny plast*
chapem dobre?
* - k tomu dt tubeless kitu pisu ze len UST plaste ale niekde som tu cital ze aj normalne.. nedefektuje to potom velmi?
+ v DT kite je nejaky maglajz co plast pri defekte lepi, je nieco podobne aj pri UST alebo to tam netreba kvoli hrubke plastov? (a aku uspesnost ma ten maglajz ?
discuss...
posledný komentár: 29. 4. 2013 o 7:41
posledný komentár: 31. 5. 2012 o 21:13
Weldtite MTB CONVERSION tesniaca páska na bezduš. ráfiky, 24 mm x 10 m
11,29 €
MOC 11,99 €
Akcia -22% Stan’s NoTubes bezdušová páska do ráfika, 54.86 m
od 44,99 €
-22%
MOC 57,99 €
savings Schwalbe Marathon Plus 27.5x2.10" Performance SmartGuard plášť, drôt, reflex
35,99 €
savings
MOC 54,99 €
-12% Schwalbe Eddy Current Rear 27.5x2.80" Evolution Addix Soft plášť, TLE, kevlar
51,99 €
-12%
MOC 83,99 €
Akcia -26% Pirelli Scorpion™ E-MTB M 27.5x2.60" HyperWALL™ SmartGRIP Gravity plášť, TR, kevlar, classic
58,99 €
-26%
MOC 88,99 €
-18% WTB Vigilante 27.5x2.5" TriTec Fast Rolling plášť, TCS, kevlar
46,99 €
-18%
MOC 66,99 €
Continental Xynotal 27.5x2.40" Trail Endurance E-25 plášť, TLR, kevlar
65,99 €
MOC 73,99 €
Výpredaj -17% Pirelli Scorpion™ Enduro H 27.5x2.4" HardWALL plášť, TLR, kevlar
57,99 €
-17%
MOC 112 €
savings Maxxis Rekon 27.5x2.60" 3C MaxxTerra EXO plášť, TR, kevlar
48,99 €
savings
MOC 85,99 €
-17% Maxxis High Roller II 27.5x2.40" DH 3C MaxxGrip plášť, TR, kevlar
49,90 €
-17%
MOC 89,99 €
-18% Maxxis Dissector 27.5x2.40" WT EXO+ 3C MaxxTerra plášť, TR, kevlar
45,99 €
-18%
MOC 85,99 €
savings Schwalbe RACING RALPH 27.5x2.25" TLR plášť, kevlar
22,99 €
savings
MOC 44,99 €
Schwalbe NOBBY NIC 27.5x2.80" Evolution SpeedGrip plášť, TLE, kevlar
62,99 €
MOC 73,99 €
Schwalbe EDDY CURRENT FRONT 27.5x2.80" Evolution Soft plášť, TLE, kevlar
65,99 €
MOC 76,99 €
Ale aj keby .. zatial ma Geax jednoznacne presvedcil, ze pneus robit vie
Bontrager
Kenda
To su aspon tie s ktorymi som sa stretol. Ale urcite ich robi viac firiem. A ktomu manikovi co pise o pouziti TNT bez sealantu neverim. Tie co som mal v ruke boli len o tom ze mali UST patky ale inak to bol bezny plast len s lepsou vystuhou dezenu. Takze sealant nutnost.
Jediny rozdiel TNT a UST je, ze chyba navyse gumova vrstva pod behunom, podla specifikacie, nie boky.
Ne že bych to je nějak bez tmelu moc jezdil, k tomu není žádný důvod. Ale skoro každý nový plášť testuju bez tmelu, tedy nasadím bez tmelu, nechám do druhého dne zkontroluju a pak teprve přidám tmel. A jeden pár jsem pro otestování chvilku pár dní jezdil bez tmelu. A takhle jsem měl více než 12 kusů UST Schwalbe (ne všechny jsem sjel, to číslo narostlo proto, že mám 6 kusů současně nasazených na více kolech).
A do druhého dne žádná znatelná ztráta tlaku (měřeno manometrem) u žádného z těch kusů.
Ja mam zatial skusenosti UST len tieto:
Hutchinson Scorpion (2004?) drzali vzduch
Geax Argo pusta, ale da sa
Schwalbe Noby Nic 2.25", Albert 2.25" model asi 2005, 3 kusy plastov, vsetky robili to iste, znacne spustali. Nechapal som preco, kym som to nedal do vane .. vzduch unikal cez pory okolo stuplov. Pomohla tekutina od Speslu. Noby Nic ma potom stval tak, ze som do kolesa nacpal auto tmel. Potom uz drzal ako besny
TNT zatial iba Geax Datona .. bez tmelu pomaly spusta, ale lepsie drzi vzduch ako UST Argo. S troskou tmelu vzduch zatial drzi asi uz 3 tyzdne.
Boky TNT plastov su porovnatelne s UST, podla specifikacie Geaxu chyba len jedna vrsva gumy pod behunom zvnutra.
Uvidim , co dalsie plaste TNT, co budem skusat. Zaujimave, ze okrem hutchinsonov, vsetky tieto plaste mi idu nasadit len montpakami
TNT dělá mnohem víc firem hledej, a boky nejsou porovnatelné, chybí po celém vnitřku těsnící vrstva
A já měl štěstí, že jsem se vyhnul i té vadné sérii, co ustřelovala. To ale asi bylo protože, ta špatná série byla pro 2,1 šířku (tedy aspoň nevím, že by měl někdo problém s 2,25) a tu já nikdy nejezdil.
A nasadit je stejně jako kubad také nasadím vždy rukou bez montpák (na CMaxy ST).
A zalepení ventilku při použití vhodného tmelu se stane pouze nějakou chybou při manipulaci typu vypouštění vzduchu s kolem natočeným ventilkem k zemi. Já jsem s ucpáváním ventilků neměl problém ani trošku nikdy (během těch 2 let na trojich STčkách s použitím NoTubes tmelu).
Podla obrazku http://www.geax.com/en/technology/?cat=20&prod=77 je vidiet , ze ta vrstva, ako si ma spravne upozornil chyba po celom obvode, ale jedna sa len o tesniacu vrstvu, ale naviac ma nejaku dalsiu vrstvu. Takze, ano nie su porovnatelne, ale v tom, co som chcel povedat (len som to nenapisal spravne), ze boky su rovnako hrube a odolne pravdu mam.
Pre porovnanie ... mam tuna v ruke tieto plaste:
Schwlbe Albert UST 2006 - hruby bok
Schwalbe N.Nic UST 2006 - bok tenky , len o malinko hrubsi nez nieUST
Geax Argo UST - hruby bok
Geax Mezcal,Datona TNT - hruby bok
Mam tych geaxov viac a mam aj mikrometer, ak by si chcel
Jezus: ktore ?
http://www.rubena.eu/index.php?stranka=400&scid=214&action=Search
Po Rubene som uz pokukoval .. taka Scylla , hmm, este realnu sirku vediet. Mam pocit, ze L-UST by sa mohlo presadit, kedze v podstate najvacsia nevyhoda bola predsa len vaha.
plaste su GEAX Saguaro a kolesa su XT 2010...
je sanca ze sa ten plast na kolese roztiahne???
A to sú TNT oproti UST o kus odľahčenejšie
tulenik: to hej, ale zas maju boky naviac nejaku vrstvu