Kategórie
Bike-techServis vidlíc, tlmičov a teleskopických sedloviek # údržba # vidlica # tlmič # oprava # poradenstvo # náhradné diely # technické otázky # servisovanie
mam otazku, kolko vas priemerne stoji servis vasho (vzduchoveho) Fox tlmica a kde si ho davate servisovat? Ja ho musim zaslat priamo do Slovkolexu pretoze potrebujem vymenit jeden diel aby som si ho mohol servisovat neskor sam, ale ta cena ma celkom dviha zo stolicky (108 Euro).. Hadam to bude jednorazova investicia.
resp. ak by mal niekto doma pokazenu/zlomenu dhx 5, odkupil by som ju na nahradne diely
posledný komentár: 17. 8. 2025 o 12:31
savings RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 65 mm
579 €
savings
MOC 909 €
-9% RockShox SIDLuxe Ultimate RL 3P Standard tlmič pre Specialized Epic Evo, 190x45 mm
455 €
-9%
MOC 569 €
-30% RockShox Deluxe Ultimate RCT Trunnion tlmič, 205 x 60 mm, OEM
329 €
-30%
MOC 469 €
Akcia -21% RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 62.5 mm
589 €
-21%
MOC 919 €
savings RockShox Super Deluxe Ultimate Flight Attendant RC2T tlmič, 185x55 mm
709 €
savings
MOC 1 049 €
Akcia -14% FOX Float DPS Trunnion Remote Up Factory PTL SV EVOL tlmič, 165x45 mm
509 €
-14%
MOC 649 €
savings RockShox servisná sada, 200 hodín, pre vidlice 30 Gold a Silver
11,99 €
savings
MOC 24,99 €
savings RockShox servisný kit pre vidlice Judy, 200 hodín/1 rok
15,19 €
savings
MOC 24,99 €
-19% RockShox 200 hodín / 1 rok servisný kit - SUPER DELUXE THRUSHAFT C1 - TREK (2021)
53,99 €
-19%
MOC 66,99 €
Nezvyknem však predávať ventilky samotné ale robím už aj komplet repas.
Čistý N2 bude mať hlavne o niečo odlišné vlastnosti ako vzduch. Dusík je menej reaktívny ako kyslík a zároveň stlačiteľnejší. Keď si však zoberieš koľko je dusíka (78%) a kyslíka (21%) tak nebudú rozdiely nejak dramatické. Samozrejme že budú, ale funkčnosti to nevadí. Možno to veľmi minimálne zvýši progresivitu tlmiča k jeho dorazu. Unikanie tlaku z hľadiska horizontu mesiacov/rokov u ventilu nie je problém.
Dlhodobo som však žiadne straty nezaznamenal. Zdanilvo problém potom nastáva, ak niekto tento tak merá, ale má zly postup. Ak chce človek zistiť presný tlak v komore, musí pred prepojením komory s pumpou natlakovať pumpu na očakávaný tlak, až potom dotiahnúť pumpu úplne a tak otvoriť ventil. Je tam veľmi malý objem komory, pri naskrutkovaní pumpy tlak klesne aj o 2/3. (samozrejme tlmič 216/63 a 190/51 budú na tom kúsok odlišne - závisí od veľkosti komory).
Inak podotýkam, že už bude rok, čo takto upravený Float R jazdím. Odstránenie propedalu a zníženie kompresie ani zmena dusíka za vzduch tlmiču neuškodili ani jeho funkčnosti.
Ja som to meral v RP23 a porovnával s katalógom z Afinisu. Materiálom mi príde podobné akoby bolo z kaučuku ale to je len môj odhad. To tesnenie som ešte nezháňal ale zohnateľné bude určite. Je to O-krúžok.
AS568
2x -022
1x -118
1x -206
1x -017
1x -006
1x -211
este mam pocit, ze mi expanzka pusta vzduch, tak uvidim...
pridavam link na vlakno s manualom:
http://forums.mtbr.com/showthread.php?t=476266&highlight=dhx+coil+rebuild
link priamo na manual:
http://www.mediafire.com/?sharekey=7facf2b496331f13d2db6fb9a8902bda
metricke rozmery potrebnych o-kruzkov:
AS568-
2x -022 (Metric 1.780 X 25.12 (Millimeters))
1x -118 (Metric 2.620 X 21.89 (Millimeters))
1x -206 (Metric 3.530 X 12.29 (Millimeters))
1x -017 (Metric 1.780 X 17.17 (Millimeters))
1x -006 (Metric 1.780 X 2.90 (Millimeters))
1x -211 (Metric 3.530 X 20.22 (Millimeters))
odporucam kvalitny kluc cislo 23 a 24, dobry (pevny) zverak a vsetko dobre premazat olejom
a este otazka ku vzduchovej komore, aky "unik" vzduchu po vybrati pumpicky a jej znovu nasadeni je normalny? Lebo ak nafukam expanzku (co je velmi mala komora) na max., t.j. 200psi, vyberiem pupmicku a v zapati nasadim, tak nameriam nieco vyse 150psi. Ked ponorim tlmic do vody, tak bublinky nejdu...
Finta ako tento problém obísť. Tesne predtým ako pumpa otvorí ventilok vo venitle (už je dosadnuté tesnenie pumpy) natlakovať pumpu na očakávaný tlak. Po otočení o pol resp celý závit sa komora prepojí a skreslenie tlaku bude už minimálne.
Moja otazka znie, ci sa pri montazi gufera len dotlacaju modrymi prachovkami, alebo sa gufera dotlacia nadoraz do vidli (to ale ,,zdeformuju" molitanove kruzky) a medzi napasovanym guferom a napasovanou modrou prachovkou tak vznikne medzera.
A este k comu sluzia tie dve cierne plastove ,,podlozky" a jedna kovova v kite od EFS?
http://www.enduroforkseals.com/id17.html
Čierne plastové krúžky sú tie, čo sa dávajú na spodné matice, ktorými uťahuješ piestnicu/časť patrony k vonkajším nohám. Musíš ich poriadne utiahnúť, zdeformujú sa tak ako tie, čo sú tam pôvodné. V princípe ich ani meniť nemusíš, len sa tam budú tie pôvodné horšie usádzať.
Kovová podložka sa používa len ak máš Talas. To vidíš pri rozoberaní.
Ako sa hovorí modrá je dobrá... vďaka.
potrebujem z neho urobiť 222x40(nakoľko taký rozmer nekúpim...)
dá sa to vôbec?
napadá ma to urobiť nejako takto(v živote som tlmič nemal rozobratý,tak môže byť moja predstava,mierne povedané,skreslená
rozobrať ho,dovnútra vložiť(nalisovať?) kus z materiálu XY,naliať tam menej oleja a zložiť...
tlmič má nastaviteľný odskok,ale má aj "pevný" propedal...
bude používaný na rôzne prasačiny,takže ma nejaký "chod" a pohupovanie vôbec nezaujíma...(ten odskok by som rád ponechal...)
obrázok je ilustračný,ale mal by byť z Vanilly...
vďaka
Je na tom obrázku vôbec Vanilla? Príde mi to skôr ako rez DHXom bez expanzky. Ak je to Vanilla niečo tam chýba.
hm,keďže je to celé zle,dúfam že existuje aj varianta celé dobre?
Počkaj, takže chceš nižší zdvih pri rovnakej dĺžke tlmiča?
Tak najlepšie bude vnútri nič neriešiť a dať kratšiu pružinu a maticu vyskrutkovať na max.
Iné rozumné riešenie nevidím, vnútri by som niečo riešil, iba ak by si chcel znížiť zdvih ale aj skrátiť dĺžku tlmiča.
Hlavne to len tak nerozoberaj, aby si nemal olejovú sprchu.