Kategórie
Bike-techBezdušové systémy - MTB # MTB # plášte # bezdušové plášte # poradenstvo # kompatibilita # defekt # tmel # technické otázky
zaujimaju ma hlavne vyhody a nevyhody UST vs DT swiss riesenia (ale kludne tu rozoberajte aj ine)
takze, ak vsetko dobre chapem...
UST = UST rafik + UST plast + UST ventil
DT = DT rafik + DT tubelesskit + normalny plast*
chapem dobre?
* - k tomu dt tubeless kitu pisu ze len UST plaste ale niekde som tu cital ze aj normalne.. nedefektuje to potom velmi?
+ v DT kite je nejaky maglajz co plast pri defekte lepi, je nieco podobne aj pri UST alebo to tam netreba kvoli hrubke plastov? (a aku uspesnost ma ten maglajz ?
discuss...
posledný komentár: 29. 4. 2013 o 7:41
posledný komentár: 31. 5. 2012 o 21:13
Akcia -22% Stan’s NoTubes bezdušová páska do ráfika, 54.86 m
od 44,99 €
-22%
MOC 57,99 €
Weldtite MTB CONVERSION tesniaca páska na bezduš. ráfiky, 24 mm x 10 m
11,29 €
MOC 11,99 €
Výpredaj -17% Vittoria Agarro 27.5x2.6" G2.0 4C plášť, TLR, kevlar
49,99 €
-17%
MOC 59,99 €
Výpredaj -16% WTB Vigilante 27.5x2.50" TCS, Tough High Grip plášť, kevlar
47,99 €
-16%
MOC 66,99 €
Výpredaj -22% Pirelli Scorpion™ E-MTB R 27.5x2.8" HyperWALL plášť, TLR, kevlar
61,99 €
-22%
MOC 88,99 €
Akcia -27% Pirelli Scorpion™ Race Enduro M 27.5x2.50" DualWALL SmartEVO plášť, TLR, kevlar
65,99 €
-27%
MOC 99,99 €
Výpredaj -20% Vittoria Martello 27.5x2.6 G2.0 TNT TLR plášť, kevlar
47,99 €
-20%
MOC 59,99 €
Výpredaj -25% Pirelli Scorpion™ Enduro R 27.5x2.4" SmartGrip ProWALL plášť, kevlar
50,99 €
-25%
MOC 76,99 €
savings Schwalbe Marathon Plus 27.5x2.10" Performance SmartGuard plášť, drôt, reflex
35,99 €
savings
MOC 54,99 €
savings Specialized Ground Control Sport 27.5x2.35" plášť, drôt
17,49 €
savings
MOC 24,99 €
savings Maxxis Minion DHF 27.5x2.50" WT DH 3C MaxxGrip plášť, TR, kevlar
53,99 €
savings
MOC 94,99 €
P.S. Ak jazdis agresivnejsie a vazis viac, tak 2 bary je mozno aj malo.
vazim 75 (akosi si na to neviem zvyknut, po celozivotnom trapeni na vahe 90+
takze objednam: http://www.suncycle.sk/tmely/udrzba_bicykla/rubena_tubeless_kit/
http://www.suncycle.sk/tmely/udrzba_bicykla/tmel-notubes-946ml/
plaste: do predu Continental Mountain King, vzadu Race King alebo X King,
inak záleží či UST+UST alebo klasika+kit.. pri UST+UST kludne aj menšie tlaky.. stačí pozrieť na mloka kolko fúka
ale zas extra málo by som tiež nefúkal, nech niečo pobere aj to odpruženie
ved aj na dusovych sa da bez problemov jazdit 2,5bar
Chcel by som dnes vecer nahodit plaste a nechce sa mi cakat na nejaky e-shop
Dakujem
Tmax,vieme sa niekde v Bratislave dnes po 17.00 stretnut? Daj mi cisielko, zavolam ti. Dakujem
- predné koleso od začiatku bez problémov, plášť (Rubena Scylla Top Design 2.1 kevlar) som nasadzoval pracne ručne do pätiek, použil aj montpáku, držal aj bez tmelu, dal som cca 60-70 ml Rubena tmelu,
- zadné koleso problematické, plášť (Rubena Scylla 2.1 kevlar) som nahodil lenivým spôsobom (len som ho nasadil ledabolo na ráfik a kompresorom nechal zapadnúť do pätiek), fučal cez otvor ventilu (dotiahnutie skrutky "nafest" to vyriešilo) a po obvode, tmelu som dal cca 80 ml (NoTubes), fučalo to stále, nie a nie sa zalepiť (krútil som a jazdil, dofukoval približne 40 min, aj tak stále púšťalo). Potom som prišiel na to, že keď ho nafúkam len na určitý tlak (mäkké, no jazda na takomto tlaku je pre mňa akceptovateľná - a to nemám rád úplne nízke tlaky), tak to drží. Pri vyššom tlaku (na asfalt napr.) vzduch uniká a je to v prdeli... Potom to teda držalo, odjazdil som necelých 20 km po lese. Zjazd po schodoch a 3x chytený ráfik opäť vytvoril nejakú štrbinu a začalo fučať. Fučí doteraz. Uvidím, ako to *****. Prípadne zhodím plášť a nasadím ho pracne ako predný. Či je to v tom, neviem...
Čo sa jazdných vlastností týka - prečo som doteraz jazdil duše?!
EDIT: Ešte jedna skúsenosť - pri nasadení plášťa opačne (čo sa mi ako naschvál stalo 1. raz v živote akurát pri bezdušáku) a následnom zhodení sa trošku tmelu vyleje na dlážku, potom sa plášť ťažšie nasadzuje, lebo ráfik je celý od toho sajrajtu a šmýka sa to. No a potom nie je dobré mať plášť otočený ventilkom dolu, pokiaľ pätky dobre nesedia, lebo pri fúkaní cez kompresor príde menšia sprcha.