Kategórie
Bike-techBezdušové systémy - MTB # MTB # plášte # bezdušové plášte # poradenstvo # kompatibilita # defekt # tmel # technické otázky
zaujimaju ma hlavne vyhody a nevyhody UST vs DT swiss riesenia (ale kludne tu rozoberajte aj ine)
takze, ak vsetko dobre chapem...
UST = UST rafik + UST plast + UST ventil
DT = DT rafik + DT tubelesskit + normalny plast*
chapem dobre?
* - k tomu dt tubeless kitu pisu ze len UST plaste ale niekde som tu cital ze aj normalne.. nedefektuje to potom velmi?
+ v DT kite je nejaky maglajz co plast pri defekte lepi, je nieco podobne aj pri UST alebo to tam netreba kvoli hrubke plastov? (a aku uspesnost ma ten maglajz ?
discuss...
posledný komentár: 29. 4. 2013 o 7:41
posledný komentár: 31. 5. 2012 o 21:13
Weldtite MTB CONVERSION tesniaca páska na bezduš. ráfiky, 24 mm x 10 m
11,29 €
MOC 11,99 €
Akcia -22% Stan’s NoTubes bezdušová páska do ráfika, 54.86 m
od 44,99 €
-22%
MOC 57,99 €
Akcia -21% Pirelli Scorpion™ Enduro S 27.5x2.6" HardWALL SmartGRIP Gravity plášť, TLR, kevlar
58,99 €
-21%
MOC 109 €
-18% WTB Vigilante 27.5x2.5" TriTec Fast Rolling plášť, TCS, kevlar
46,99 €
-18%
MOC 66,99 €
Continental Cross King 27.5x2.20" ProTection plášť, kevlar, Bernstein
70,99 €
MOC 78,99 €
Akcia savings Schwalbe Ice Spiker Pro 27.5x2.25" DoubleDefence RaceGuard plášť, TLE, kevlar
76,99 €
savings
MOC 112 €
Výpredaj -22% Pirelli Scorpion™ Enduro M 27.5x2.60" SmartGRIP HardWALL plášť, TLR, kevlar
62,99 €
-22%
MOC 109,99 €
Výpredaj -22% Pirelli Scorpion™ E-MTB R 27.5x2.8" HyperWALL plášť, TLR, kevlar
61,99 €
-22%
MOC 88,99 €
savings Schwalbe Rocket Ron 27.5x2.25" Performance Addix TLR plášť, kevlar
25,99 €
savings
MOC 44,99 €
Schwalbe EDDY CURRENT FRONT 27.5x2.80" Evolution Soft plášť, TLE, kevlar
65,99 €
MOC 76,99 €
fúkaš to na pumpe alebo akým kompresorom?
1. nejde teraz ani tak o peniaze. Mal som original Joe´s kit. Podla mna su tieto kity tak na jedno pouzitie. Ked sa ta gumena paska zaserie mliekom, tak je ju lahsie vyhodit ako ocistit. Preto som pri vymene plasta za novy pouzil rozrezanu 20" dusu namiesto orig. pasky (aby som ju nemusel cistit...). Plni to presne rovnaky ucel, kupis to hocikde a je to asi aj lahsie riesenie.
2. Ja som chcel nahradit gumovu pasku aka je tusim aj v tom Rubena kite paskou ako ma napr. Caffelatex, len som namiesto caffelatex pasky pouzil Patex powertape. Co som cital, tak by to malo fungovat a aj to podla mna funguje.
Takze neviem na co narazas tou cenou, ale je pravda, ze ma to vyslo o polku menej ako original aj ked mi neslo povodne o usetrenie...
1. nejde teraz ani tak o peniaze. Mal som original Joe´s kit. Podla mna su tieto kity tak na jedno pouzitie. Ked sa ta gumena paska zaserie mliekom, tak je ju lahsie vyhodit ako ocistit. Preto som pri vymene plasta za novy pouzil rozrezanu 20" dusu namiesto orig. pasky (aby som ju nemusel cistit...). Plni to presne rovnaky ucel, kupis to hocikde a je to asi aj lahsie riesenie.
2. Ja som chcel nahradit gumovu pasku aka je tusim aj v tom Rubena kite paskou ako ma napr. Caffelatex, len som namiesto caffelatex pasky pouzil Patex powertape. Co som cital, tak by to malo fungovat a aj to podla mna funguje.
Takze neviem na co narazas tou cenou, ale je pravda, ze ma to vyslo o polku menej ako original aj ked mi neslo povodne o usetrenie...
To ocistit tu origo Joe s pasku by bol az taky problem ako radsej vymyslat rozne kombinacie? Neviem no, pride mi to trochu cudne...
takze na nizkych tlakoch sa jazdi dobre ale nemusi to potom stihnut defekt zalepit
asi skusim tento pokus post495217.html#p495217 aj bez duse, nech v reale presne viem, co mozem cakat
A aky tmel tam vozis a kolko ml si lial do kolesa? To sa mi nechce verit, teda pokial to nebol 2 cm klinec
aj keď roman má mám pocit SS verzie..
Pojazdiť to chcem ísť dnes, nahadzovalo sa to celkom OK ..zadné koleso som nafúkal v pohode dielenskou pumpou, s predným som sa potrápil viac a nakoniec som ho musel fúkať kompresorom a aj to na 2x lebo sa mi posunula tá gumená páska a trčala medzi plášťom a ráfikom ..no aj tak to tesnilo.
Trochu som sklamaný z hmotnostnej úspory
Pôvodne:
kompletné predné / zadné koleso, plášťe FatAlbert 26x2,25 Performance a duše 1885g / 2240g
teraz:
kompeltné predné / zadné koleso, plášte BontragerXDX 26x2,20 + RubenaKit a tmel 1810g / 2215g
tmelu som použil približne 120 ml do každého kolesa... možno aj preto tá váha, ale tak radšej viac ako málo a zistím to až keď pichnem plášť ...
Ešte váha plášťov samostatných:
Fat Albert - 620g / ks .... podotýkam že boli už zjazdené tak na 50 - 70%
Bontrager XDX - 615 g / ks ... nové
Ty si jazdil na Garde s obycajnymi plastami prerobenymi na bezdusak a este k tomu schwalbakmi ?