Ahojte, teraz v zime som začal praktizovať každý druhý deň spinning, no a chcem sa opýtať, či je to dobrá vec na zimné naberanie kondície a sily. Poprípade aké máte vy skúsenosti so spinningom?
Ja som robil SPINNING inštruktora 1 rok, mal som lekcie 3hodiny 3x do týždňa a takú "formu" som nemal na biku nikdy ani predtým a ani potom.../jazdím 10 rokov/
takže podľa mna na tom niečo určite bude, len musíš jazdiť pekne v aeróbnom pásme...
Duri: pretoze pri spinningu ides zvacsa ine tepove pasma ako pri behu
Beham pasma nizsie, prip. rovne AP a kontrolujem dychanie (nosom, pravidelne nadychy...atd..).
U mna je beh cisto aerobna aktivita s kontrolovanim dychu, co na spinne nejde (ide, ale nie exaktne).
Aby nedoslo k nedorozumeniu, spinn nezavrhujem (sam som nan teraz presiel), ale radim, doplnat ho aj inou aktivitou. Multi-kulti je to spravne.
jj, bez toho to nejde.
U mna je beh skor zalezitost dychania a komplexnejsieho zatazenie aj inych svalovych skupin ako tych, ktore su potrebne na bikovanie.
spinning sa da aj vhodne zaradit do treningoveho cyklu (ak ta to pravda bavi, mne sa to rovna smrti, radsej budem v dazdi, snehu von behat...) ale musis si sam urcit intenzitu a nie drzat sa instruktora
ak si zo ZV bezky by sa dali, ci?
No len teraz som s tým začal, ale veľmi ma to chytilo. Mňa práveže behanie veľmi nebaví, práve to sa u mňa rovná smrti Ale je to taktiež nevyhnutná súčasť tréningu, takže sa tomu nebránim. Práveže inštruktor ma motivuje k tomu aby som si stále dával poriadne do tela, no a musim povedat ze pri dvojminutovom stúpaní mi nieje vsetko jedno
Livia je bikerka, preto ma napadlo ze to asi prilis nehroti ak to sama berie ako zimnu pripravu. Na fore som ju dlho nevidel ale na facebooku ju urcite najdes.
Hlavne to jazdi s tepakom - ten nech ti je instruktor, clovek vpredu len doplnok
A ake údaje mám mať na tepáku, aby to bolo čo najucinejsie?
Spinning som skusal dve sezony ako pripravu a mozem povedat ze je to celkom k nicomu. Take tepy som nikdy nemal pretoze sa asi necham instruktorom moc vyhecovat.
Presne to je to, že instruktor clovekA tak vyhecuje, že siaham až na maximum svojich možností, no a tep je strasne vysoko. No a s tymi dvoma sezónami si ma velmi nepotesil
poctiva lekcia je 50-55min jazdenia + vyjazdenie + strecing. ak toto je malo a absolutne nestaci na co potom behas 50-55min?
stax a podľa teba poctivá lekcia ale naozaj poctiva aj z vyjazdenim a strecingom dosť na jednodňový tréning? Plus na druhý deň behanie a na tretí den posilovna
jj, bez toho to nejde.
U mna je beh skor zalezitost dychania a komplexnejsieho zatazenie aj inych svalovych skupin ako tych, ktore su potrebne na bikovanie.
podľa teba poctivá lekcia ale naozaj poctiva aj z vyjazdenim a strecingom dosť na jednodňový tréning? Plus na druhý deň behanie a na tretí den posilovna
zatazovy test u sportoveho lekara - a potom podla vysledkov sledovat cisielko na tepaku(aj ked sportovy lekar mozno bude problem, bez tepaku jazdit tak aby si to udychal nosom pripadne nadych nosom vydych ustami) .
nejde o to vyplazit sa zo spinningu zbity jak pes aby si mal pocit ze trenujes... ak mas pravidelne aktivity podla mna rozumna hodina spiningu staci na 1 den.
tu je to pomenovane velmi presne co sa stane ak budes tlacit iba na pilu a pojdes na anaerobnu zlozku treningu , sice vygraduejs "formu" na kratku dobu ale potom sa rychlo pretrenujes a pojdes uz iba dole s vykonom .... http://www.ondrej-vojtechovsky.cz/content/view/43/57/
ano mas pravdu plati to pre vsetky sporty kde sa to vezme za zly koniec ale spinning je priam idelany na vysoku intenzitu cize je predurceny na ine obdobie v roku nez je zimna priprava ....
da. ale na to potrebujes 2 veci
1 tepak a zony
2. schopneho instruktora ktory tam nie je na to aby z teba 50minut striekal laktat / moznost ignorovat instruktora
a tak isto paste z previous
nejde o to vyplazit sa zo spinningu zbity jak pes aby si mal pocit ze trenujes...
mozno pre teba bude velkym prekvapenim ze hodina sa da odjazdit aj na nizkej intenzite...
njn taky spinning som este nezazil vzdy som mal uterak ,jak ked ho vyberiem z pracky (z toho vyplyva zly instruktor , inak tepy mi lietali od 165 po 186 max ) ked klesli pod 150 musel som si pridat zataz ....
jo treba chodit k bikerom instruktorom a nie k majstrom teoretikom ktori sa tesia kolko maju certifikatov a ake vsetky skolenia zvladli. ale to je ina tema
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
takže podľa mna na tom niečo určite bude, len musíš jazdiť pekne v aeróbnom pásme...
Beham pasma nizsie, prip. rovne AP a kontrolujem dychanie (nosom, pravidelne nadychy...atd..).
U mna je beh cisto aerobna aktivita s kontrolovanim dychu, co na spinne nejde (ide, ale nie exaktne).
Aby nedoslo k nedorozumeniu, spinn nezavrhujem (sam som nan teraz presiel), ale radim, doplnat ho aj inou aktivitou. Multi-kulti je to spravne.
"da. ale na to potrebujes 2 veci
1 tepak a zony"
AFGANISTAN
ak si zo ZV bezky by sa dali, ci?
No len teraz som s tým začal, ale veľmi ma to chytilo. Mňa práveže behanie veľmi nebaví, práve to sa u mňa rovná smrti
Hlavne to jazdi s tepakom - ten nech ti je instruktor, clovek vpredu len doplnok
Trenazer alebo ten beh je urcite vhodnejsi.
Odoslané z môjho Transformer TF101 cez Tapatalk
Presne to je to, že instruktor clovekA tak vyhecuje, že siaham až na maximum svojich možností, no a tep je strasne vysoko. No a s tymi dvoma sezónami si ma velmi nepotesil
stax a podľa teba poctivá lekcia ale naozaj poctiva aj z vyjazdenim a strecingom dosť na jednodňový tréning? Plus na druhý deň behanie a na tretí den posilovna
Takže dobrá kombinácia behu a spinningu moze byt?
podľa teba poctivá lekcia ale naozaj poctiva aj z vyjazdenim a strecingom dosť na jednodňový tréning? Plus na druhý deň behanie a na tretí den posilovna
zatazovy test u sportoveho lekara - a potom podla vysledkov sledovat cisielko na tepaku(aj ked sportovy lekar mozno bude problem, bez tepaku jazdit tak aby si to udychal nosom pripadne nadych nosom vydych ustami) .
nejde o to vyplazit sa zo spinningu zbity jak pes aby si mal pocit ze trenujes... ak mas pravidelne aktivity podla mna rozumna hodina spiningu staci na 1 den.
O tom silno pochybujem.
da. ale na to potrebujes 2 veci
1 tepak a zony
2. schopneho instruktora ktory tam nie je na to aby z teba 50minut striekal laktat / moznost ignorovat instruktora
a tak isto paste z previous
nejde o to vyplazit sa zo spinningu zbity jak pes aby si mal pocit ze trenujes...
mozno pre teba bude velkym prekvapenim ze hodina sa da odjazdit aj na nizkej intenzite...