lukino303...neviem ako by som ti to napisal aby si sa neurazil a pochopil to, ale skusim
prednedavnom som isiel na Skalku si trochu pobezkovat, vonku vsade nakydaneho snehu a nasiel som veru aj napriek tomu tebe podobneho...v stupani na Skalku z Kremnice. cesta pod cerstvou snehovou prikrivkou bol suvisly lad, takze jedina sanca tam vyjst na aute bola za predpokladu ze nikde cestou nezastavis, alebo nespomalis a tym ti neklesnu otacky. auta mali co robit aby sa oproti sebe vyhli a netukli sa. a v tom si to sinie na kopec borec na
biku samozrejme stredom jazdneho pruhu, pretoze krajnicu tvorili zamrznute ladove mantinely. a vsetky auta ktore ho dobehli mali smolu vratane mna. museli spomalit, klesli im otacky a uz sa na tom lade nerozbehli...takze bolo treba nacuvat 3km naspat na krizovatku kde sa odbaca smerom na Krahule, skusit to opat a modlit sa ze tam nestretnes opat podobneho adrenalinoveho sialenca.
a aby toho nebolo malo, stretol som daneho jazdca este raz a to v klesani zo Skalky do Kremnice ked som sa vracal domov. opat rovnaky styl jazdy, ale tentokrat to zavanalo riadnym pruserom. vysiel som spoza zakruty a tam spominany biker opat v strede jazdneho pruhu isiel dole ako priposraty. oproti stali auta ktore nemali to stastie a mohli si akurat tak nacuvat. ale akosi aj napriek mojej pomalej rychlosti som sa dost vyrazne blizil k jeho zadnemu kolesu. jemne som stlacil
brzdu a zacalo ma smykat smerom k nemu. zacal ma oblievat smrtelny pot a ani na moje trubenie ze zozadu sa blizi nebezpecenstvo absolutne nereagoval. ked som uz cez kapotu auta nevidel jeho zadne koleso, lucil som sa s pokojnym zivotom. a vtedy auto nabehlo na premrznuty sneh a zacalo konecne brzdit. chybalo snad 30cm a z daneho adrenalinoveho jazdca by som urobil minimalne mrzaka nakolko kombinacia 1,7tonoveho auta a bliziaceho sa zamrznuteho zaveja by bola asi tazky super pre cyklistu.
takze ak si chces nieco na cestach v tychto podmienkach dokazovat, kludne tak rob aj nadalej. lenze ked sa ti nieco stane, pre tvojich rodicov uz nebudes "darca organov" ale bud byvaly syn, alebo predcasny invalidny dochodca a vodic co ta zramuje bude do smrti v kruhu tvojich blizkych vrah alebo strojca Vasho rodinneho nestastia. mozno si za teba pojde aj posediet a znici si za to zvysok zivota...
no ale ak si chces stoj co stoj dopriat adrenalinu, obuj si radsej turisticke
topanky a chod do Ziarskej doliny, myslim ze je tam 5stupen lavinoveho nebezpecenstva. a daj si rovno aj sluchatka, nech nemusis zbytocne pocut moznu valiacu sa lavinu