1. Nenasiel som ze by bola zalozena diskusia - tak zakladam (ak som slepy vopred sa ospravedlnujem)
2. Zvyhodnene startovne je do 31.5. !!!
3. Na svete je nova trat, kam sa dostalo snad vsetko co sa da v okoli jazdit len nech to ma 100+ km
posledný komentár: 9. 9. 2021 o 22:09
posledný komentár: 8. 9. 2021 o 15:14
posledný komentár: 25. 9. 2017 o 21:17
posledný komentár: 25. 1. 2017 o 20:24
V lese príjemne vlhko,blatko akurát.Posledné úpravy na trati robili ešte diviaky.
Už nech je 9:00 ráno.
no poteši.. ja som to kontroloval hned, kedže pri registracii boli ti ludia trošku zmäteny
vcera prezentacia rychla, znacenie na 42km super az na 2 miesta. prekvapila ina varianta zjazdu z koliby + za to ze bezpecnejsia. cas celkom potesil. znovu o rok.
Inak som pocul, ze par ludi v zjazde pred cielom zle odbocilo. Isli podla zaciatku, cize odbocili vlavo cez tu luku a prisli na do Stupavy z opacnej strany
Musim povedat, ze oproti MTB maratonu Okolo Bratislavy bolo velmi malo regulovcikov. Ak by som nepoznal trat tak by somomozno 2-3x aj zle odbocil. Napriklad pri napojeni 25km trate za Malym Slavinom cez potok na 42km trat nebol vobec nikto a ani ziadne sipky som si nevsimol. Pritom to je krizovatka 2 ciest a dalo sa ist rovno, vpravo aj vlavo.
-štart je bez akéhokoľvek pokecu, len výstrel (niežeby mi chýbali nejaké žuvačkove komenty ale aspoň Bú)
- na občerstvovačke na Kamzíku som po prosbe o naliatie vody/ionťáku do flaše dostal odpoveď " Niesi nejaký náročný?" a chalan ďalej neriešil....
- na mnohých neprehľadných miestach (výjazd zo singlu za Slivom, Odbočka z asfaltky pri Hviezde smerom na červenú, odbočka z červenej za Horvátkou a 500m ďalej po brode, viackrát pri zjazde z Pajštúna) nebol nikto a značenie bolo zmätočné, trať síce poznám viacmenej spamäti, ale mnohí určite nie a potom blúdili a prichádzali z rôznych zvláštnych smerou....a to nechcem vidieť čo sa dialo na dlhej 105tke
- štvorkolka označená ako "kameraman + fotospojka" sa motala pomedzi bajkermi v úplne blbých miestach, najprv predbiehala dokopca, potom blokovala dolekopcom a potom zase predbiehala absolutne kamikadze spôsobom a pritom nič nefilmovali/nefotili
-v cieli som nedostal ani vodu...
- kamarát čo šiel pohodovo krátku 42tku mi vravel že keď došli na Biely kríž tak im povedali že už neni voda a to nebol zďaleka posledný
Po maratónoch mávam bez ohľadu na organizačné nedostatky endorfínovo-pozitívne pocity, ale dnes aj napriek dobrému športovému výkonu ma tieto "drobnosti" minimálne mierne rozladili a prišlo mi že organizátori sa asi viac venuju mecheche okolo ako základnym organizačným naležitostiam (značenie,bufety a bezpečnosť)
Dnes som bol na 105ke a musím povedať ze značenie bolo fakt HROZNÉ, sám som zablúdil...možno moja chyba že sa moc riadim značením
Občertvovačka na BK bola super, ta na Kamziku bola možno trochu zbytočná, presunul by som ju do Limbachu pred stupanie na Babu ktoré som šiel "na sucho".
A o občerstvovačke na Babe je škoda hovoriť, sory ale za "dvacku" by som čakal aspoň niečo také ako na BK, keď som videl ten stolček s asi piatimi banánmi a slečnu ktorá mi v zápetí oznámila že nemá ionťák ani vodu skoro som sa rozplakal.
Ale počkal som si "5 minút" a voda prišla...veď je to len pretek...
Nad Lozornom voda tiež nebola...
Pred rokom vraj boli tiež problémy so značením...nechcem rýpať ale ak sa organizátori chcú zbaviť nálepky "tých čo to robia pre prachy" tak by sa malo niečo zmeniť.
Jediné čo cyklisti ktorí sa prihlásia chcú je (aspoň ja to tak vidím):
1. dobre označená trať
2. kvalitné občerstvovačky s dostatkom pitia
ak toto neni...potom neni o čom
A darmo tu bude niekto rozpisovať sumy ktoré organizátor musí zo štartovného zaplatiť, napr. GreenBike Tour je pekný maratón s veľkým zázemím na Železnej a stojí skoro o polovicu menej...
..a to všetko na polorozpadnutom bajku..
na bielom kríži nebola obyčajná voda H2O,
za to totálne opytý potetovaný chlapík ponúkal tatranky
inak pred piatou som v stúpaní smer pajštún dával protikŕčové tabletky nejakému nešťastníkovi ktrý bol už teda v pekných sračkách.Ja neviem načo bola tá zdravotná pomoc pod pajštúnom keď ja som takto neskoro stretol ešte dosť cyklistov ktorí išli smerom hore peši a mali teda dosť veľké problémy...poslal som tú štvorkolku smerom hore a jedného aj zviezli.
inak gratulujem opäť našim super eliťákom za skvelé víťazstvá...
na bielom kríži nebola obyčajná voda H2O,
za to totálne opytý potetovaný chlapík ponúkal tatranky
ten bol ozraty uz 10:30