Tesco: mnohokrat sa mi stalo, ze napr. cibula, ci cesnak kupeny v tomto retazci /a to nie len v tej istej predajni/ na prvy pohlad vyzealo ok, doma rozrezane bolo vnutri zhnite, ale takym divnym sposobom, akym normalne zelenina nehnije. To iste /nie raz/ ananasy .. boli vnutri zhnite este skor, nez ten ananas zacal vobec byt ananasom, ale navonok vyzeral byt ok.
Lidl: parkrat som tam kupoval syr Gouda /neskor som zistil, ze je chutovo iny ako napr. Gouda s TESCO, samozrejme s original Gouda to nemalo nic spolocne, okrem mena/ .. raz-dvakrat ma bolel zaludok, podozrieval som z toho tento syr, az napokon z tej bolesti sa stal vazny zdravotny problem, ktory dalsi den vyvrcholil horuckou 39!. Kedze som nemal dokazy, nechal som to tak, ale na 99.9% to bolo zapricinene tym syrom. Mohol som to otestovat /mal som ho este na pokusy/ ale zatial na taky level som este nedozrel /pokusy na sebe/

Kaufland: vcera som nasiel v krabici citron z tohto retazca, ktory som tam zabudol .. bol kupovany pred 4 mesiacmi. Bol uplne v pohode, po rozrezani nebol vobec zhnity, nic mu nebolo. Ale nieco v tej chuti sa mi zdalo byt divne. Vyhodil som ho

melony: jedna rodina mi rozpravala, ze roky konzumuju melony, ale asi 2 roky maju z toho dost problemy. V tejto suvislosti som ziskal informacie, co sa s melonmi robi, ked ich posielaju do obchodov /pestovatelia by zeleninu, ktoru posielaju do retazcov sami nejedli ani nahodou/. Niektori "sikovni" predajcovia na trzniciach chodia na skladky do Rakuska, kde si naberu vyhodene ovocie/zeleninu a na trznici to predavaju ako domace plodiny.
paradajky: vacsina vobec nevonia, chutia skoro ako parafinove ovocie. Pestovane v Spanielsku na hydropodnych plantazach ludmi, ktori ziju horsie ako otroci /ale pre nich je to este lepsie ako tam odkial pochadzaju - Afrika/.
sunky,salamy, pecivo ... vsetko komplet v retazcoch az na velmi malicke vynimky je sajrajt. Tento rok som sa zastavil v rakuskej dedinke kusok od BA na jeden rozok so sunkou. Bolo to rozok a skutocna sunka. Cena .. nebola vyssia ako v BA.
mlieko: skoda slov .. skoro ziadne mlieko uz nie je ok.
klasicke oleje na vyprazanie /nie lisovane za studena/: vyrabaju sa chemickym postupom, napr. slnecnicovy
olej sa ziskava zo semiacok za pouzitia ropnych latok /nie je to preklep/.
musli tycinky, zapekane musli, sladene mineralky a napoje (uz aj kofola),niektore piva: skoro vsetko je uz sladene viac, alebo menej glukozo-fruktozovym sirupom /cukor ziskavany chemickou cestou z (obvykle)kukurice, je o polovicu lacnejsi ako z repy, obchadza inzulinove receptory, dlhodoba konzumacia sposobuje priberanie, obezitu, poskodzuje slinivku tym, ze ju vycerpava/
U nas sa predavaju ako potraviny veci /a draho!/, ktore by na zapade nezrali ani prasce. To nie su ani potraviny ...