Kategórie
Bike-techServis vidlíc, tlmičov a teleskopických sedloviek # údržba # vidlica # tlmič # oprava # poradenstvo # náhradné diely # technické otázky # servisovanie
mam otazku, kolko vas priemerne stoji servis vasho (vzduchoveho) Fox tlmica a kde si ho davate servisovat? Ja ho musim zaslat priamo do Slovkolexu pretoze potrebujem vymenit jeden diel aby som si ho mohol servisovat neskor sam, ale ta cena ma celkom dviha zo stolicky (108 Euro).. Hadam to bude jednorazova investicia.
resp. ak by mal niekto doma pokazenu/zlomenu dhx 5, odkupil by som ju na nahradne diely
posledný komentár: 17. 8. 2025 o 12:31
-9% RockShox SIDLuxe Ultimate RL 3P Standard tlmič pre Specialized Epic Evo, 190x45 mm
455 €
-9%
MOC 569 €
savings RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 65 mm
579 €
savings
MOC 909 €
Akcia -21% RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 62.5 mm
589 €
-21%
MOC 919 €
-30% RockShox Deluxe Ultimate RCT Trunnion tlmič, 205 x 60 mm, OEM
329 €
-30%
MOC 469 €
Akcia -14% FOX Float DPS Trunnion Remote Up Factory PTL SV EVOL tlmič, 165x45 mm
509 €
-14%
MOC 649 €
Akcia -5% RockShox servisný kit pre vidlice, SID XX/RL, 200 hod/1 rok
51,99 €
-5%
MOC 67,99 €
-20% RockShox Service Kit Basic - pre vidlice Sid 29/27+B A3
18,39 €
-20%
MOC 22,99 €
Akcia -31% RockShox Pike/Pike DJ Solo Air A1 servisný kit, 200 hod/1 rok
50,99 €
-31%
MOC 91,99 €
V tomto prípade si to isto povedal už pri prvom probléme.
Povedal si to aj pri druhom probléme.
Povie si to aj teraz.
Potom si to povie o pol roka zase...
Chcem poprosiť ľudí ktorí nemajú čo hodnotné napísať a nechápu ako funguje vidlica aby sem nepísali a zbytočne to tu nezahlcovali. Je to tu potom dosť neprehľadné, ďakujem!
//edit: aj ked uz asi tusim kde je problem. Ten navod na stranke foxu bude uplne mimo. Lebo 2014 Foxy sa maju fukat ovela viac ako 2013 a starsie.
Navod pre talas ale zmenit nezabudli:
http://www.ridefox.com/help.php?m=bike&id=31#settingforkairpressure
Tiez sa pripajam k tomu to nazoru ja som svoj float tlmic nafukal momentalne na 153psi aby nesiel na doraz a zachoval pruznost
Čo sa týka Floatu, tak tie vyššie tlaky platia pre Float 2013+ u Talasu až 2014+. Vyššie tlaky sú nutné vďaka dvom veciam:
- väčší objem komory a menej výrazné stúpanie progresivity pred dorazom
- oveľa dlhšia negatívna pružina ktorá je taká aká je práve pre toto
Neviem však s istotou, či všetky Float 2013+ vidlice majú takýto systém, resp. či u Evolution series neostal starší systém ktorý fungoval do tohto roku s menšími tlakmi.
Talas 2014 má úplne inú konštrukciu ako do ročníka 2013, tam to funguje už skôr ako vo Floate a preto je tu rovnako nutný vyšší tlak.
Predtym bola lyrika a za 2 roky stacilo len olej menit, nic jej nebolo.
Tak som si to preveril ...
... the problem is with air pressure, 80 psi is recommended for my weight, but then I've sag about 60-70% of fork travel, so after that when I increase the pressure to 120 psi sag probably could be good, is it okay?
Hello Michal,
Thanks for checking in with us. When setting sag, the owner’s manual gives a starting air pressure, but you will need to increase or decrease air pressure until you achieve the proper sag. If 120 psi is needed, you will be ok as the fork can handle more than 120 psi without being damaged. If you feel that there is something wrong with the fork, please feel free to contact us @ 800-369-7469 and we will be glad to help. Please let us know if you have any further questions.
Thanks,
FOX Team
Aftermarket Sales– Bicycle Division
Direct 1/800-369-7469 and press 2
915 Disc Drive, Scotts Valley, CA 95066
Hi Michal,
You should be able to find all the information you need here in the Bike Help Center - http://www.ridefox.com/help.php?m=bike&ref=topnav. It is okay to run higher pressures in your fork, the recommended pressure is only a recommendation. For functionality of the fork is much more important set up the correct sag, in your case around 20 mm.
Cheers
Mojo Suspension Hoodoo Ltd
2 RBF Business Centre
Pontymister Ind Est
Risca, Newport
NP11 6NP
Z toho vyplyva, ze nastavit spravny sag je dolezitejsie nez natlakovat vidlicu na odporucany tlak, takze skor sa pri nastavovani sustredim na tych 20 mm, ktore mi odporucaju nez na tabulku na nete s pomerom tlak vzduchu / hmotnost jazdca.
BTW, mozno blba otazka, ale si si 100% isty ze mas Float a nie Talas ?
Isto mam Float
Konkretne s Fox Racing sme si vymenili viac mailov, ale podstata bola v kazdom takmer rovnaka - pisali, ze 120 psi je v pohode tlak (mne sa to zda byt dost vela), ze vidlica zvladne aj viac nez 120 psi bez poskodenia. No urcite na viac nez 120 psi ju tlakovat nebudem, skusim este inu pumpu, o ktorej viem, ze je dobra. Tiez pomylit sa v type vidlice skor nemohli, lebo som im poslal presne ID. Ked nebude uspech ani s druhou pumpou, tak ju rozoberiem
Pre tych, ktori sa vyznaju - kolko je v nej oleja ...
- Damper (FOX Red) 35.2 ml
- Air Chamber (FOX Float Fluid) 5 ml
- Damper-side oil bath (FOX Green) 30 ml
- Spring-side oil bath (FOX Green) 30 ml
... mam to spravne?
Inak mam z toho foxu dost, lebo su to prave oni co pisu ze max povoleny tlak pre tvoju vidlu je 125 psi. Maju to tam aj s ikonou vykricnika v tom navode na stranke...
Vdaka za odpovede
Zaznamenal som isté informácie o tom, že u vidlíc Fox sa vyskytli problémy s nedostatkom oleja od výroby.
Existuje jednoduchý spôsob na zistenie, či mám v novej Fox 32 Float 29 CTD Fit Factory vidlici dostatok oleja?
Jednoduchým spôsobom mám na mysli:
- že to zvládne bežne dostupným náradím aj niekto, kto nikdy vidlicu nerozoberal
- že po zistení, že oleja bolo pred rozobratím dosť, nebude treba aj tak nahradiť ten rozliaty novým
- že neprídem o záruku
Na YT som našiel video, neviem ale, či platí aj pre Fit Factory verziu.
Za rady vopred ďakujem.
U vidlice ktorú máš (pravdepodobne 2013) by tento problém nemal nastať. Avšak neuškodí po sezóne vymeniť mazací olej, resp. jej to predĺži životnosť a bezchybný stav.
Video sa týka výmeny mazacieho oleja a gufér. Ak to takto rozoberieš je lepšie už vymeniť olej ktorý vytečie (je ho tam cca 2x25/30 ml). Guferá by som však na tvojom mieste nevyberal, môžeš ich ľahko poškodiť ak nemáš skúsenosti s ich vyberaním.
Predtym bola lyrika a za 2 roky stacilo len olej menit, nic jej nebolo.
Normálne to určite nie je. Olej na to vplyv nemá, tým to nemôže byť spôsobené. Cesty sú dve, buď sa pokúsiť zachrániť staré púzdra alebo ich vymeniť za nové.
Guferá samotné na toto vplyv nemajú ... resp. na vakel nie.
Viem Ti s tým pomôcť, púzdra sa dajú kúpiť a vymeniť ich nie je problém.
tak asi najaktualnejsie nastavenie vzduchoveho tlmica evolution
Vadiť to môže/nemusí, mne by však vadilo, lebo vyzerá byť nasadené nakrivo a tak nemusí fungovať ako by malo.
Zatlačiť by sa malo dať aj zhora, avšak treba veľkú plochu aby sa nepoškodilo. Istota je však rozobrať to a spraviť z tej strany, tak ako to má byť.
Gufero buď niekto zle nasadil, alebo ho mohol vytlačiť tlak oleja v mazaní (Talas resp. Open bath patróna).
(keďže to máš na ľavej nohe tak pripadá v úvahu ten Talas)
A mam ju poslat do slovkolexu ,alebo predajcovi bicykla ?