Nazdar borci,
rád by som sa pozrel na hrebeň NT, viem o pololegalite tejto akcie ale túžba prejsť si to je silnejšia ako morálne zábrany Rád by som išiel zo Šumiaca na Kráľovku a odtiaľ až na Donovaly. Veľmi by som uvítal postrehy ako to vyzerá s prejazdnosťou jednotlivých úsekov (hlavne Ramža - Čertovica a Štefánička - Ďumbier), či existujú nejaké obchádzky po zvážniciach alebo treba niesť. Kľudne aj PM. Ďakujem.
Tá chata sa volá Ramženô a ľahko ju prehliadneš je totiž pod cestou medzi stromami.
Na Ondreskú hoľu sa dostaneš bez problémov (tlačenie 600m po zvážnici a chodníku) až po železný posed.
Potom po modrom chodníku cez kosodrevinu na Košarisko. Naposledy som to šiel cca pred 5 rokmi bez problémov a brat to prešiel s bicyklom vlani v sandáloch
Samozrejme to nebude zadarmo, ale žiadna hrôza.
Od Košarísk na Zámoskú hoľu to je po chodníku veľká paráda.
Tu je pár fotiek z r. 2009
Tá chata sa volá Ramženô a ľahko ju prehliadneš je totiž pod cestou medzi stromami.
Na Ondreskú hoľu sa dostaneš bez problémov (tlačenie 600m po zvážnici a chodníku) až po železný posed.
Potom po modrom chodníku cez kosodrevinu na Košarisko. Naposledy som to šiel cca pred 5 rokmi bez problémov a brat to prešiel s bicyklom vlani v sandáloch
Cha - celé je to sranda, našiel som papierové fotky z júna 2002,2003,2004 vtedy som túto lokalitu miloval, raz som prišiel k nejakej poľ. chatke, nevenoval som jej pozornosť, očakával som búrku, tak som mastil ďalej, väčšinou som to vymlátil na hrebeň a potom k Ďurkovej a dole na Jasenie, prča je, že tiež mám fotku /z júna 2003 / so zvyškom bieleho prášku pod Košariskami, ten istý splaz, je taký fotogenický s tým horizontom...
dobre páni, vyzerá to tak, že sa tam predsa len ešte raz vrátim. Ja zase poznám z pešej turistiky žltú TZT z Jasenskej Kyslej do sedla Zámotskej hole. To je smerom dole všetko zjazdné (viď dve fotky). Veď tak som to mal naplánované, len stále neviem kde som minul tú odbočku na tú chatu čo spomína Forx. Lebo aj tá výrazná zvážnica ktorou som išiel hore od Pohronského Bukovca v mape vlastne ani nie je vyznačená.
A preco nejdes na hreben od Jasenia tou vychodnou dolinou (zelena TZT)?
Na biku som tam nebol, ale mam pocit ze autami chodia na Durkovu tadial.
Aj Durkova by sa asi dala vynechat a odbocit smerom na Latiborsku http://cmaps.gpsteam.eu/index_svk.html#x19.45796y48.92068z15m3v136
A navrat po spominanej modrej z Kosariska.
Dovolil by som si doporučiť nástup z Pohr. Bukovca, aj keď je tam pár mláťačiek na morál a veľmi nerád spomínam na chodník v koske / vtedy bol úzky na tlačenie aj na nosenie, nebolo vidieť pod nohy apod., o strete s macom v tejto špacírke ani nevravím... /, ale prejazd z Košarísk k Ďurkovej takmer celý na bikoch, no a krásna streľba - šús okolo Ďurkovej, potom lesom kamenistou cestou - na to si spomínam rád. Tento smer prejazdu by som si vybral aj teraz, schádzal som aj Ondrejskou a Ráztockou, bolo to fajn pekné točky v čučoriedkach a koske / trochu trial / ale pre mňa je jednotka návrat cez Jasenie. Už k tomuto končím, lebo keď kukám na fotky a vynoril sa mi zo spomienok ten zjazd popri Ďurkovej, tak ma trochu svrbia päty, cha. ... neodpustím si OT, moja mladá si v utorok rámci turnusu na Kamienke " zašla " odfotiť východ slnka z Kamienky na Ďumbier... nie peši - na biku, a ustanovila základný čas Dereše - Kamienka 15 min., nie na lyžiach - na biku
a k tomu Jaseniu ešte... driapať sa hore inou cestou ako vedie na Ďurkovú (zelená značka) je šialenstvo, tie cesty sú tak rozbité, že to budeš musieť vyniesť na chrbte
žltá TZT z Jasenskej Kyslej nie je až tak rozbitá. Na začiatku treba obísť po zvážnici jeden náročný úsek - chodník cez smrekový les (viď prvé foto). Potom nasleduje úsek na tlačenie až po tú lúčnatú časť, odhadujem to aj s oddychom asi 1 hod. Ale aj tam tá žltá schádza zo zvážnice (možno by sa oplatilo ísť po nej), lebo hore je vidieť pozostatky nejakého salaša (viď druhé foto). Ostatne, ja by som sa chcel po tej žltej vrátiť dole.
áno áno beriem späť ja to mám zafixované z turistiky, zvážnicou sa dá dostať vysoko. Ale výšlap na holu musí byť masaker. Na zjazd to ale bude pohodička
Zdravim,
chcem sa opytat, ci niekto z vas isiel trasu Donovaly-Kozi Chrbat(skor asi popod hreben vedie C)-Hiadelske sedlo- Prasiva - Vel. a Mal. CHochula na bikeu a do akej miery je to narocne.
Z Hiad.sedla to je strmak hore (tlacit bude treba) a potom je to ako zjazdne? Treba aj nosit?
Vopred dakujem.
Zdravim,
chcem sa opytat, ci niekto z vas isiel trasu Donovaly-Kozi Chrbat(skor asi popod hreben vedie C)-Hiadelske sedlo- Prasiva - Vel. a Mal. CHochula na bikeu a do akej miery je to narocne.
Z Hiad.sedla to je strmak hore (tlacit bude treba) a potom je to ako zjazdne? Treba aj nosit?
Vopred dakujem.
V tomto smere to bude pekna fakovacka, bike hore na Prasivu jedine na chrbte, ale cez kosodrevinu sa nezmestis na sirku, tam mas problem s normalnymi rajdami prejst, takze tlacis bike pred sebou po zadnom so skrizenymi rajdami. Neviem kam az chces ist, naplanuj opacny smer, ten je urcite zabavnejsi.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Na biku som tam nebol, ale mam pocit ze autami chodia na Durkovu tadial.
Aj Durkova by sa asi dala vynechat a odbocit smerom na Latiborsku
http://cmaps.gpsteam.eu/index_svk.html#x19.45796y48.92068z15m3v136
A navrat po spominanej modrej z Kosariska.
Vopred dakujem.
Vopred dakujem.
V tomto smere to bude pekna fakovacka, bike hore na Prasivu jedine na chrbte, ale cez kosodrevinu sa nezmestis na sirku, tam mas problem s normalnymi rajdami prejst, takze tlacis bike pred sebou po zadnom so skrizenymi rajdami. Neviem kam az chces ist, naplanuj opacny smer, ten je urcite zabavnejsi.