Kategórie
Bike-techBezdušové systémy - MTB # MTB # plášte # bezdušové plášte # poradenstvo # kompatibilita # defekt # tmel # technické otázky
zaujimaju ma hlavne vyhody a nevyhody UST vs DT swiss riesenia (ale kludne tu rozoberajte aj ine)
takze, ak vsetko dobre chapem...
UST = UST rafik + UST plast + UST ventil
DT = DT rafik + DT tubelesskit + normalny plast*
chapem dobre?
* - k tomu dt tubeless kitu pisu ze len UST plaste ale niekde som tu cital ze aj normalne.. nedefektuje to potom velmi?
+ v DT kite je nejaky maglajz co plast pri defekte lepi, je nieco podobne aj pri UST alebo to tam netreba kvoli hrubke plastov? (a aku uspesnost ma ten maglajz ?
discuss...
posledný komentár: 29. 4. 2013 o 7:41
posledný komentár: 31. 5. 2012 o 21:13
Akcia -22% Stan’s NoTubes bezdušová páska do ráfika, 54.86 m
od 44,99 €
-22%
MOC 57,99 €
Weldtite MTB CONVERSION tesniaca páska na bezduš. ráfiky, 24 mm x 10 m
11,29 €
MOC 11,99 €
Akcia -21% Pirelli Scorpion™ Enduro S 27.5x2.6" HardWALL SmartGRIP Gravity plášť, TLR, kevlar
58,99 €
-21%
MOC 109 €
Výpredaj -17% Vittoria Agarro 27.5x2.6" G2.0 4C plášť, TLR, kevlar
49,99 €
-17%
MOC 59,99 €
-20% Specialized Slaughter Grid 27.5 x 2.6" 2BlissReady plášť, kevlar
34,99 €
-20%
MOC 48,99 €
savings Maxxis Minion DHR II 27.5x2.60" EXO DC plášť, TR, kevlar
43,99 €
savings
MOC 74,99 €
savings Maxxis Assegai 27.5x2.60" 3C MaxxTerra EXO plášť, TR, kevlar
47,99 €
savings
MOC 85,99 €
Výpredaj -20% Vittoria Martello 27.5x2.6 G2.0 TNT TLR plášť, kevlar
47,99 €
-20%
MOC 59,99 €
savings Schwalbe Marathon Plus 27.5x2.10" Performance SmartGuard plášť, drôt, reflex
35,99 €
savings
MOC 54,99 €
savings Continental Mountain King II 27.5x2.30" Performance plášť, drôt
15,69 €
savings
MOC 25,99 €
-15% Schwalbe Hans Dampf 27.5x2.35" EVO ADDIX Soft Super Trail plášť, TLE, kevlar
55 €
-15%
MOC 76,99 €
-6% Maxxis Ikon 27.5x2.35" EXO 3C Maxx Speed plášť, TR, kevlar
41,99 €
-6%
MOC 74,99 €
savings Maxxis Minion DHR II 27.5x2.40" WT 3C MaxxGrip EXO plášť, TR, kevlar
54,90 €
savings
MOC 78,99 €
asi to pojde zas na dušu... kým príde dalsie paska... alebo sa plasta zbavím...
ako písu na fore -nočná mora
Ja mám originál UST ráfiky i gumy. No problém! Kombinácia iného je laborovanie. Bude-nebude.
Aj pri mojej, ideálnej, kombinácii mám s niektorými gumami trocha práce pri nahadzovaní.
Predaj ho niekomu, na "štandardnom" ráfiku by s ním nemal byť problém.
Ja mám originál UST ráfiky i gumy. No problém! Kombinácia iného je laborovanie. Bude-nebude.
Aj pri mojej, ideálnej, kombinácii mám s niektorými gumami trocha práce pri nahadzovaní.
tiež mám origo ráfky aj plast 2blis je určený na bezduše!.. po ďalšom hodinovom laborovaní a sfukovaní aj po trasení som zhodil jednu stranu a plásť aj novú pásku zhrnul a odlepil.... po nervoch som nahodil dopredu dušu, čo ma dosť serie, pretože bežný kevlar plásť nie UST, krasne sedi na patkach a nepušťa nič! Nahoodím ho aj prstami...Tento captain išiel ako na starej ukrajine draťak
ale bliži sa vikend a potrebujem jazdiť v predu niečo do blata...saguaroje dosť neisté na mokru,blate a korenoch
Nejaký Roval, bol tam originál (Spec. Enduro Comp 2014 26")
Ciachovaný pneu hustič v autoservise
iceman: aky UST rafik mas ? Ja mam nejaku klasiku Mavic, lenze je to tazke ako cert .. 450g by sa dalo prezit, ale tych 50g na specialnych uchytov uz nie
To musí byť sklamanie, kúpil si UST ráfiky a nahodiť plášte je ťažké...
Mne na shimano UST ráfiky (kolesá SH. WH - M785 XT disc) idú plášte nahodiť ľahko prstami. Okrem toho je na tieto ráfiky ZAKÁZANÉ používať mont. páky. V ráfikoch je žliabok. Aj zhodiť sa dajú prstami, len treba poctivo postláčať plášte po obvode do toho žliabku. Nafúkať sa potom dajú veľkou pumpou, a opäť len treba niekde plášť zase pridržať, aby bol opretý o ráfik, inak to fučalo.
Plášte som nahadzoval: Michelin wild racer advanced 2,1x26 tubeless, Hutchinson piranha 2,00x26 tubeless ready ako aj veterán Michelin xcr dry2 tubeless (ten bol čaptavý, tak som ho vymenil, zoderiem ho na klasickom - na tréningovom bicykli na zadnom kolese.
Inak som doteraz na "ne-UST" ráfikoch vždy používal malé obrúsené skrutkovače. Monterpáky som skúsil iba raz, ale vďaka ich šírke a hrúbke som plášte nedokázal na ráfik prevliecť.