možno to súvisí so štrkom na krajoch ciest,vďaka čomu sa cyklisti posúvajú viac do stredu jazdného pruhu,čo priemerného vodiča irituje,dokonca aj v inak pohodovú nedelu...
Isiel som dnes okolo dva krat. Prvy krat tam makali hasici na tom vraku. Druhy krat uz len tak postavali a prave tam parkovalo auto pohrebnej sluzby. Zivim sa sofercinou uz 20 rokov a takychto kaskaderov stratavam na cestach denne. Obcas im to nevyjde. Pokial so sebou nezobral niekoho dalsieho, ci uz v aute alebo na chodniku, tak je to OK. A ta benzinka mala fakt stastie.
Niekde sa uvádzajú 2 metre. Stačilo by dať povinnosť predbiehať až v druhom jazdnom pruhu. Aj za traktorom treba ísť pomaly kým sa ho dá fyzicky predbehnúť. Na cestách umiera a zraňuje obrovské množstvo ľudí. Ponáhľanie sa niekam predsa nieje dôležitejšie ako život/zdravie. Kto sa ponáhľa, nech si kúpi vrtuľník, keď je taký borec.
Stačilo by aj 1,5 metra. Povinnosť predbiehať v celom ľavom pruhu by som vypustil. Nedá sa aplikovať všade, keďže máme aj cesty nižšej kategórie, kde ani nemáš stredové vodorovné značenie. Tu by sa hlavne mala uplatňovať tá min. vzdialenosť. A ak by sa táto uzákonila, tak aj na širšej ceste by ten vodič musel počkať kým mu nejde nič oproti aby ťa mohol predbehnúť, lebo takou polovicou vozidla by určite musel prejsť cez stredové značenie. Takto to vypadá teraz tak, že ťa lížu tesne keď im ide niečo oproti a oni sú lenivý spomaliť, kúsok ísť za tebou a potom sa rozbehnúť.
Mal som dnes bizarný zážitok počas výjazdu po našich mokrých poľných cestách na Žitnom ostrove. Oproti mne sa zjavil skúter s dvojicou, každý sme išli na svojej strane. Keď sme sa priblížili k sebe, vodič usúdil, že v jeho stope je tých mlák a blata akosi priveľa. Dosť som rušal, tak sa snažil urobiť myšičku, prebehol na moju stranu a pokúšal sa zaradiť do svojej stopy. Ale vyvýšený stred cesty bol rozbahnený a hladké predné koleso neudržalo smer a efektne sa obaja aj s motorkou rozpleštili do obstojnej mláky. Ozvalo sa iba "kur..a", čvachtali sa v studenej vode a rýchlo sa zviechali. Dievča si hádam namočilo aj dlhé vlasy, čo jej trčali spod helmy. Bolo to pri pomalej rýchlosti, nič sa im nestalo, tak som potom išiel ďalej. Zreteľne zdieľame s maďarskými spolubčanmi nadávky. Dosť ma prekvapilo, že v takom tankodróme sa niekto vozil na malom skútri.
Stačilo by aj 1,5 metra. Povinnosť predbiehať v celom ľavom pruhu by som vypustil. Nedá sa aplikovať všade, keďže máme aj cesty nižšej kategórie, kde ani nemáš stredové vodorovné značenie. Tu by sa hlavne mala uplatňovať tá min. vzdialenosť. A ak by sa táto uzákonila, tak aj na širšej ceste by ten vodič musel počkať kým mu nejde nič oproti aby ťa mohol predbehnúť, lebo takou polovicou vozidla by určite musel prejsť cez stredové značenie. Takto to vypadá teraz tak, že ťa lížu tesne keď im ide niečo oproti a oni sú lenivý spomaliť, kúsok ísť za tebou a potom sa rozbehnúť.
V zákone stanovená vzdialenosť nieje. Ale logicky ak ťa nemôže bezpečne predbehnúť (čo v zákone je) a zároveň je v úseku plná čiara, musí ísť za tebou. Kto to dodržuje? Nikto. A veru mal by. Sú magori, čo aj v zákrute prekročia plnú čiaru. Takúto situáciu som zažil viac krát. V tej minuloročnej sa takto takmer zrazil s autom v protismere. No idiot. Ale keď sa každý musí niekam ponáhľať... Nechápem, čo je tak životne dôležité riskovať životy iných kvôli smiešnym niekoľkým sekundám?
k tej plnej ciare.... vcera ked som dochazal z prace na dlhe diely cez matejkovu tak chlapik na Gckovom medvedovi vyberal zakrutu tak, ze polka auta v protismere
Dnes sme isli s kamosom z Devina do DNV po ceste. Islo auto oproti nam a zozadu ho chcelo predbehnut dalsie auto. Ale ked zbadal, ze oproti idu cyklisti, tak sa stiahol nazad, aby nam nechal dostatok miesta a predbiehat zacal az za nami. Ale dobehol nas motorkar, pri nas podradil a pribrzdil, narobil rachot a fical prec. Nechapal som, na co to bolo dobre.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
pekne zmuchlané teda
Ale nechcel by som, aby to bolo moje auto...
http://m.sme.sk/?cl=7658480
V zákone stanovená vzdialenosť nieje. Ale logicky ak ťa nemôže bezpečne predbehnúť (čo v zákone je) a zároveň je v úseku plná čiara, musí ísť za tebou. Kto to dodržuje? Nikto. A veru mal by. Sú magori, čo aj v zákrute prekročia plnú čiaru. Takúto situáciu som zažil viac krát. V tej minuloročnej sa takto takmer zrazil s autom v protismere. No idiot. Ale keď sa každý musí niekam ponáhľať... Nechápem, čo je tak životne dôležité riskovať životy iných kvôli smiešnym niekoľkým sekundám?