napriek tomu že často jazdím len cca 100 aby sa mi syn vyspal cestou ku starkým alebo domov ... ale vždy platí A až B, napr nebudem sa radiť medzi kamióny aby som musel brzdiť ja a ani nebudem pridávať na 140 kvôli nemu ... ale ako náhle mám možnosť bezpečne sa uhnúť tak to spravím ... situáciu zmení ak ten rýchli začne vyblikávať a kľučkovať ako keby zahrieval gumy .. na takého sa môžem zvysoka nak aj infarkt dostane ... často jazdím aj cez 140 ale nikdy v živote som nikomu neblikal a nečumel do kufra
To je sranda, že aj tu sa delí svet na dve časti.....
Svet sa nedá nijakým spôsobom rozdeliť na dve časti.
Tie príklady sú úplne mimo. Ten na multikáre možno musel. Možno by inak prišiel o miesto, Možno ho boleli zuby. Možno sa ponáhľal domov za synom, lebo... možno... možno... Mojou úlohou nie je posudzovať a už vôbec nie odsudzovať toho človeka. Nemôžem si vynucovať od ľudí správanie, ktoré vyhovuje mne.
Ak tam z pohľadu dopravy nie je niečo v poriadku, treba urobiť podpisovú akciu a dať požiadavku na políciu, aby sa tam mohli obiehať pomalé autá.
50 - ka v obci je maximalna dovolena rychlost a nie rychlost ktorou musia vsetci ist.. co ak hlada ten pomalsi nejaku odbocku, adresu alebo je na dovolenke a kocha sa mestom ?
Pali65: myslím, že si to zbytočne vyhrotil.. Ako napísal Domino, to, že je na niektorom úseku (či už v meste alebo mimo) predpísaná rýchlosť, ktorá by tam mohla byť vyššia (pre príklad: viaceré 4-prúdovky v BA s riadenými križovatkami a s oddelenými chodníkmi, napr), ešte neznamená, že tam môžem ísť viac, pretože tým "nikoho neohrozujem". Ak sa to ľuďom nepáči, nech sa obrátia na mesto/kraj a tlačia na zmenu...
Sám patrím k tým vodičom, ktorí nemajú radi "brzdičov" pred sebou alebo "rýchlikov" obdivujúcich môj kufor... Ale to neznamená, že ich môžem obmedziť/ohroziť len pre to, že nejdú podľa toho, ako chcem ja! A je úplne irelevantné, či budem meškať pár minút alebo prídem včas! Time-management je moja zodpovednosť, nie iných...
Ja musím povedať, ze úplne chápem, ked niekto predbehne radsej na 50-ke, kde ma prehľad žiadne priechody pre chodcov a zákruty, ked vie ze za dedinou su serpentíny, kde sa da ist kľudne 90km/h a auto prišlo uz pred nim do dediny a videl, ze bude musieť ist za nim celu cestu 60km/h, lebo sa daný vodič boji. Ďalšia vec na ktorú som úplne alergicky je capulova situácia, ktorú popisuje, úsek kde ide pomaly kamión a za nim ide auto, ktore nechce predbiehať, lebo sa boji neponáhľa sa, ale ide naschval tak, ze musíš predbehnúť aj jeho aj kamión naraz, lebo nedodržiava dostatočný odstup. A následne je este nervózny, ked sa zaradis medzi neho a kamión, lebo kam sa tlacis. Taky človek je pre mna úplný debil a nemal by robiť co na ceste a on žije v tej milnej predstave ako slušne jazdi podľa predpisov.
potom sa nemusime cudovat, ze za volantom je tolko prasiat, ked este aj bikeri sa tak spravaju. viem si predstavit, ze aj k cyklistom sa na tej ceste chovaju vselijako.
skutočne ukážkové myšlienkové pochody nervózneho majstra sveta, na takých dávam po dedine 50 Km/h na tempomate a tesne pred koncom obce akcelerujem koľko to dá aby sa musel za mnou vliecť aj dalšiu dedinu ...
Ake nesebecke:)
Ty si asi podobny exot akeho som stretol nedavno, ked isiel mimo obce na peknej rovnej ceste asi 80km/h tachometrovych. Ked som ho zacal predbiehat tak zacal zrychlovat aj on.
Nie ja jazdim medzi dedinami cca 100 tachometrovych, a ak nervozny srandista chce moze ma obehnut kludne ale nie ze sa mi bude lepit celu dedinu a potom na konci vyboci do laveho pruhu bez toho aby realne poriadne pridal
Mne sa najviac paci, ked idem po okreske 90-100 podla tachometra a obehne ma niekto mozno v 120 a potom ho odstavi policajna hliadka, ktora merala rychlost o 500m dalej.
Ale aj tak je to usmevne, ked sa to stane Skodoradost je najlepsia radost
Jazdil uz niekto z vas na aute s adaptivnym tempomatom? Ked uz sa tu rozobera moralka predbiehania (aj) na dialnici...
Väčšina rýchlostných obmedzení je prispôsobená ľuďom, ktorí by sa mali pre blaho väčšiny voziť autobusom. Ak najazdíš 40-50.000km ročne, spočítaj si, koľko ti zo života vezme rozdiel 10km/h v rýchlosti.
Zaujímavé, že práve na tomto fóre zastávaš tento názor. Ako keby iní účastníci cestnej premávky neexistovali. Zákony sú len obmedzeniami pre šikovných, múdrych a najlepších.
Koľko ti zo života uberie sranie? Zober si ten rozdiel, keby si veľkú potrebu nevykonával denne, ale len týždenne!
Tachometre sú veľké zlo, lebo tým, že neukazujú presne, ti berú zo života.
Jasné, jazdi v obci namiesto 50 km/h, kľudne aj 70 km/h, veď nepresnosť tachometra a tolerancia v zákone ti to umožňuje.
Podľa vyjadrenia mladíka, aj on išiel len 70 km/h. Koľko to ubralo tej pani zo života?
Veď len 9 rokov podľa vzorca: očakávaná dĺžka života (85 rokov) - skutočne dožitý vek (76 rokov).
Vikino, nechápeme sa. Výraz "Veď len 9 rokov" bola sarkastická poznámka na adresu Pali65.
Úplne súhlasím s tebou, je príliš veľa prípadov, kedy tých 10 km/h vzalo celý život. Ten uvedený príklad, článok je jeden z nich.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
jo a nemýľme si vychovávanie s ignorovaním hajzla
Svet sa nedá nijakým spôsobom rozdeliť na dve časti.
Tie príklady sú úplne mimo. Ten na multikáre možno musel. Možno by inak prišiel o miesto, Možno ho boleli zuby. Možno sa ponáhľal domov za synom, lebo... možno... možno... Mojou úlohou nie je posudzovať a už vôbec nie odsudzovať toho človeka. Nemôžem si vynucovať od ľudí správanie, ktoré vyhovuje mne.
Ak tam z pohľadu dopravy nie je niečo v poriadku, treba urobiť podpisovú akciu a dať požiadavku na políciu, aby sa tam mohli obiehať pomalé autá.
http://www.autorubik.sk/clanky/brzdna-draha
Brzdna draha sucha vozovka
50 km/h 19,3 - 26,3 m
60 km/h 25,7 - 34,7 m
Brzdna draha mokra vozovka
50 km/h 23,4 - 30,4 m
60 km/h 31,6 - 40,6 m
A este nieco z oficialnej studie:
Analýza a vyhodnotenie očakávaných efektov pri znížení maximálnej povolenej rýchlosti v obci zo 60 km/h na 50 km/h
Sám patrím k tým vodičom, ktorí nemajú radi "brzdičov" pred sebou alebo "rýchlikov" obdivujúcich môj kufor... Ale to neznamená, že ich môžem obmedziť/ohroziť len pre to, že nejdú podľa toho, ako chcem ja! A je úplne irelevantné, či budem meškať pár minút alebo prídem včas! Time-management je moja zodpovednosť, nie iných...
Ake nesebecke:)
Ty si asi podobny exot akeho som stretol nedavno, ked isiel mimo obce na peknej rovnej ceste asi 80km/h tachometrovych. Ked som ho zacal predbiehat tak zacal zrychlovat aj on.
Jazdil uz niekto z vas na aute s adaptivnym tempomatom? Ked uz sa tu rozobera moralka predbiehania (aj) na dialnici...
Zaujímavé, že práve na tomto fóre zastávaš tento názor. Ako keby iní účastníci cestnej premávky neexistovali. Zákony sú len obmedzeniami pre šikovných, múdrych a najlepších.
Koľko ti zo života uberie sranie? Zober si ten rozdiel, keby si veľkú potrebu nevykonával denne, ale len týždenne!
Tachometre sú veľké zlo, lebo tým, že neukazujú presne, ti berú zo života.
Jasné, jazdi v obci namiesto 50 km/h, kľudne aj 70 km/h, veď nepresnosť tachometra a tolerancia v zákone ti to umožňuje.
Podľa vyjadrenia mladíka, aj on išiel len 70 km/h. Koľko to ubralo tej pani zo života?
Veď len 9 rokov podľa vzorca: očakávaná dĺžka života (85 rokov) - skutočne dožitý vek (76 rokov).
Úplne súhlasím s tebou, je príliš veľa prípadov, kedy tých 10 km/h vzalo celý život. Ten uvedený príklad, článok je jeden z nich.