aky mate nazor na hakovanie sa za cudzimi cyklistami bez opytania sa ?
Mam na mysli, ze sa proste nejaky cyklista zavesi za ineho cyklistu bez toho, aby sa poznali, pricom ten, ktory sa zavesi, sa nespyta toho prveho, ci moze jazdit za nim.
Jazdim na krose a dost casto sa mi stava, ze sa za mna zavesia cyklisti na cestakoch, a ani bu ani mu, ci vobec mozu.
Zaujima ma, ci je to bezny zvyk v komunite cestnych cyklistov.
v skutočnosti by to asi malo byť tak, že keď nemá chochmes "háker" sa spýtať, či môže, tak by ho mal mať "ťahač" a povedať, že mu to vadí....samozrejme, keby som hamblivý a išiel ako votrelec v háku, preberám na seba zodpovednosť za bezpečnosť mojej jazdy...
To vyzera, podla toho co pise astro, ze to robievas bezne, zahakovanie sa za neznamych cyklistov/tky
Je normálne sa za niekoho zavesiť. Skôr beriem za povinnosť ak si všimnem, že sa za mňa niekto zavesil, aby som začal ukazovať, pretože je to nepísané pravidlo = kto je na š***** ukazuje (prekážky, jazdu zo sedla a podobne, aby tí za ním vedeli o tom, čo nevidia). Inak môže dôjsť ku zbytočnej kolízii. Napríklad pôjdem zo sedla a on o tom nebude vedieť a môžem mu tým vraziť koleso do jeho predného a môže spadnúť... Spravím myšičku okolo kameňa a on do neho napáli... A tak ďalej.
Ak si idem nejakú dlhšiu "časovku", tak nechcem striedať a ak by išiel dopredu, nechám si odstup.
Ak by som chcel, aby striedal, tak skúsim odstriedať = pretože štandardne strieda ten spredu. Ten zo zadu totiž minie veľa energie, kým sa dostane dopredu.
Ak nechce striedať (napríklad nevládze), tak to neriešim. Je mi to fuk. Energiu mi to neuberie a on sa toľko neunaví, pomôže mu to, tak prečo nie?
Tych signalov sice nie je vela na naucenie, ale vzdy je velka sanca, ze clovek natrafi prave na takeho cyklistu, ktory tie signaly nepozna.
Koho ho zaujimaju bike gadgets, zaujimavym riesenim moze byt:
alebo
http://www.ebay.ca/itm/LED-Bicycle-Saddle-Bag-With-LED-Bike-Light-Turn-Signal-Indicator-Rear-Seat-Light-/351357398137?hash=item51ce886c79
Potom uz len zostava, bud slovne vyjadrit nesuhlas s konanim toho, kto sa za nas vesa, alebo si dat na kazdy dres vytlacit text "Nie som tvoj domestik, tak sa mi nelep na pozadie"
LOOOL, takze ja som este zodpovedny za niekoho, co sa na mna navesi. No potes koste .. a co takto ho este ponuknut tycinkou, iontakom, ofukat mu kolienko, to by si nechcel ?
Zo skúsenosti, kto sa ma chytil do háku sa zväčša poďakoval alebo si chcel zapretekať. Zväčša sa opýta kam idem alebo ak odbočuje inde tak sa poďakuje.
Takže nechápem, čo touto témou sledujete. Kto je väčší sebec?
Je normálne sa za niekoho zavesiť. Skôr beriem za povinnosť ak si všimnem, že sa za mňa niekto zavesil, aby som začal ukazovať, pretože je to nepísané pravidlo = kto je na š***** ukazuje (prekážky, jazdu zo sedla a podobne, aby tí za ním vedeli o tom, čo nevidia). Inak môže dôjsť ku zbytočnej kolízii. Napríklad pôjdem zo sedla a on o tom nebude vedieť a môžem mu tým vraziť koleso do jeho predného a môže spadnúť... Spravím myšičku okolo kameňa a on do neho napáli... A tak ďalej.
To co si sa naucil, neplati nahodou len pre skupinky cyklistov, ktore sa poznaju a dohodli sa, ze pojdu v baliku? Lebo inak mi pride divne, ze ak sa za mna niekto zavesi proti mojej voli, nielen ze to mam tolerovat,ale este k tomu mam mu by povinny robit navigatora..
Prečo mu to nepovieš, že si to neželáš?
Nikde nieje napísané, že sa po pár km s týmto človekom nezoznámiš a môžeš získať fajn parťáka. Prečo byť okamžite arogantný len preto, že ťa dobehne?
Mimochodom nikdy nevieš kedy sa tebe jazda v háku zíde za neznámym cyklistom ak budeš KO
Nie vzdy mam naladu na spolocnost ale este nikdy som nikoho neposlal do kelu a vzdy ukazujem, Ukazovat prisavnikom je u mna skratka zvyk.
Tu bude asi naozaj velky rozdiel v tom ze niektory tu pritomny su zvyknuty jazdit aj vo velkych balikoch a treningovych skupinach a niektory nie.
Nikde nieje napísané, že sa po pár km s týmto človekom nezoznámiš a môžeš získať fajn parťáka. Prečo byť okamžite arogantný len preto, že ťa dobehne?
Mimochodom nikdy nevieš kedy sa tebe jazda v háku zíde za neznámym cyklistom ak budeš KO
Zvycajne to funguje naopak. Ked niekto nieco chce, musi otvorit usta a poziadat/poprosit o to. Uplne ine je ked vidis turistu s mapou, alebo dochodcu v autobuse. V prvom pripade vidis, ze dany clovek nieco hlada a pomoc by mu mozno padla vhod, a v pripade druhom uz automaticky ponukame dochodcovi miesto na sadnutie, lebo vsetci vieme aki su ludia vetchi vo vysokom veku.
Ako uz bolo pisane v predchadzajucich prispevkoch, jazda v haku pri nevedomosti prveho cyklistu predstavuje riziko nehody, preto iniciativa ( rozumej slusne sa opytat, ci sa moze zavesit) musi prichadzat od toho, kto sa chce zavesit.
sobotnajsi vyjazd: a dobehol ma nejaky typek,pozeram ze cooooo?ze ci moze ist so mnou v haku apod.
ked sa dokaze za mnou ozvat aj clovek,ktory fetoval 15 rokov pervitin apod veci,tak to moze dokazat hocikto: pred tym clovek som smekol klobuk,ako ho cyklistika zachranila: spoznal som dalsieho cyklistu na sobotnom vyjazde aj s johny-R
zazitok na cely den jak sa patri