markus3000 ten
bajk vyzera uplne perfektne co sa tyka dizajnu, farieb aj osadenia za tu cenu je dobre, ked tak
radenie a pohon casom vymenis keby alivko nestacilo, ma to v prvom rade slusnu vidlu a
tlmic a to je dolezite. Len prepokladam ze este nemas nastaveny posed(vysku sedla), lebo ak hej,tam mas minimalne o cislo vacsi nez si mal mat...a nejaky predajca ta ozaj natiahol ak ti toto odporucil ako spravnu velkost.
No ale co mna zaraza je ako je to lacne giant pruzenie navrhnute. Volaju to flex point
http://www.giant-bicycles.com/showcase/stance-27-5/#technologyflexpoint pretoze cele je to zalozene na tom ze trubky zadnej stavby sa musia prehybat aby to vobec, fungovalo. A ja ozaj asi nechcem bajk kde sa cela zadna stavba prehyba, to co je namahane opakovnym ohybom sa casom zlomi- to ma ucili v skole. Zadna stavba ma byt predsa co najpevnejsia, nie sa ohybat. Resp. ked sa len pozriem na ten obrazok na stranke giantu je mi jasne ze najviac namahane to musi byt v zvare pri zadnej oske.. Preco tam preboha nedali dole este cap, ked je uz 4cap bez licencie....nepochopim. A tiez chod tej zadnej stavby nemoze byt moc efektivny ? Vsak ked to ide do zdvihu na zaklade toho ze sa musi aj ohybat kov? Mozno sa niekto fundovanejsi vie k tomu vyjadrit
edit: ok cital som nejake EN fora a rovnako navrhnuty je napr aj cannon scalpel alebo yeti 575 . Aj ked scalpel to ma len v karbone takto, v hliniku tam dali dalsi casp, zaujmave. A 575ka v hliniku tam sice cap nema ale ten zvar pri zadnej oske je brutalne predimenzovany narozdiel od stancu.