Idem na vás s prosbou ohľadom bŕzd. Menil som na mojom bicykli kotúče s platnickami. Popritom som dával dole prasiatka a menil O-kruzky a všetko pekne vyčistil.
Pekne som všetko nahodil ako sa má, odvzdusnil, odmastil a išiel sa previesť, nech to vyskúšam. Zadná brzda brzdí úplne super, no mám problém s prednou.
Pri brzdení je účinok minimálny a strasne to píska. Tak som to zobral naspäť, koleso dole, platničky tiež a ešte raz som to pekne odvzdusnil, aj keď vzduch tam už nebol, tak som vycentroval prasiatko a išiel na jazdu znova. Brzdný učinok sa troška zmenil k lepšiemu ale to pískanie je stále a je dosť hlasné. Tak som išiel znova do pivnice že to ešte pozriem a zistil som že to píska, aj počas toho ako som bicykel len tlačil pred sebou. Tak som znova skúsil prasiatka vycentrovat ale nepomohlo to.
Ešte na doplnenie jedná sa o brzdy: Shimano M355 kotúče
Kotúče: Shimano SM-RT 20
Platničky B01S
Nevedeli by ste mi poradiť, kde hľadať chybu?
Ďakujem pekne.
Ešte Edit ku príspevku, kolesá som mal v servise kvôli centrovaniu, tak ak by kohosi aj to napadlo tak to je v pohode.
Gusto0 tak skúšal som to podľa videa a nevysuva sa jeden valček, tak som dal dole strmeň rozobral a nedá sa mi vybrať ani ten tanierik čo vytláča ten piestik, skúšal som to vytlačiť vzduchom (kompresorom) a ani tak to nešlo.
Teraz otázka znie. Vymeniť prednú brzdu za nejakú náhrada s tým aby som nemusel kupovať nový kotúč? Či je lepšie vymeniť prednú aj zadnú rovno? Keď zadná je dobrá. A je nejaká náhrada za toto prastiako?
Ďakujem za radi
ak zadna funguje dobre naco ju menit? ak je ta predna naozaj ko tak pozri ci nieje (napr. tu v shope) samotny strmen - v casti brzdy/diely
No a na tie brzdy, nevedel by si mi poradiť dajaku náhradu? Moc sa do toho nerozumiem a ani do tých uvhyteni a nerád by som tam menil 3/4 veci, len kvôli nefunkcnemu prasiatku
strmene napr. (ale vobec som si neni isty ci budu fungovat s pakou a hadicou ktoru mas - snad poradia ini) su zatial dostupne https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/brzdy/diely-a-adaptery/shimano-strmen-brzd-mt500-hydraulicky-post-mount-platnicky-b01s.html
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/brzdy/diely-a-adaptery/shimano-strmen-brzd-mt410-hydraulicky-post-mountplatnicky-b01s.html
savings Shimano BR-MT500 hydr. brzd. strmeň, Post Mount + platničky B01S
21,99 € savings
MOC 34,99 €savings Shimano BR-MT410 hydraulický brzd. strmeň, Post Mount + platničky B05S
15,99 € savings
MOC 24,99 €