Po jazde prídeš na vapku vystriekaš keď sa ti chce utrieš handrou. Doma premažeš hlavne reťaz olejom na to určeným a poprípade vidlicu silikónovým olejom. A máš pripravený bike na ďalší výjazd.
ja som vyskusal Green Oil
Celkom v pohode cisti a je to na urovni akehokolvek ineho cistica az nato ze je to eco friendly
maly test Green Oil Bike Cleaner testOtvoriť v novom oknethumb_up0thumb_down
... mne na umytie biku stačí 5-litrový záhradný postrekovač s teplou vodou a handra. To sa dá potom umývať hocikde vonku. Odkedy nepoužívam saponáty ani rozpúšťadlá, mám pokoj od všelijakých vŕzgajúco-pukajúcich pazvukov počas jazdy. Reťaz možno raz za 2 mesiace práčkou s bezoplachovou Arvou K, kazetu kefou namáčanou v Arve K, podobne prevodníky, ale to veľmi zriedka. Inak nikde žiadne patoky, ktoré rozpúšťajú mastnotu. Môj bike má mastné rád.
Ten sprej, keď ho striekaš je pekne tekutý a zatečie tam, kde má. Teda tam, kde má mazať. Po niekoľkých minútach zhustne, čiže z miest, kde má mazať už nevytečie. No a to je presne tá chvíľa, aby človek vyutieral reťaz pekne do suchúčka, potom špinu nechytá. Reťaz má byť mastná na miestach, ktoré vlastne nevidno. Ten sprej s obľubou používajú motokrosoví jazdci, a tí teda vedia prášiť. Tak som si povedal, prečo by nemal byť dobrý aj pre mňa. A on je, vydrží dlho, ale ako vravím, zvonku reťaz poriadne vyutierať handrou.
sak preto som to zacal pouzivat.....len sef jazdi motokros a hovoril som si ze ked je to jemu dobre, musi to byt aj mne .... teraz ho davam len do blata na jesen a v zime..... inak pouzivam nejaky teflon ale ten je po 50-60km prec
Dnes sa chystám na servis bajku po maratóne v Marikovej. Možno mi to bude trvať aj 2 dni.
Na čo po takomto blatovom maratóne nezabudnúť?
Vidlicu som mal v zime v servise, je potrebné ju znovu rozobrať vyčistiť premazať?
Stred a kluky mám nové HT2, predtým som mal 4-hran. Treba po takomto maratóne vyberať ložiská z misiek a vyčistiť a premazať to tam?
Hlavak a náboje rozoberem namažem nanovo. Zdá sa mi ze aj orech nejak moc hučí, vyzerá že ide nasucho, treba aj ten rozobrať a premazať? Orech som sa ešte nerozoberal, no mam kluč na vybratie vnutornej misky z orecha. Ďakujem za rady.
Ak aj bolo vela blata,vycistit a premazat pohyblive casti.Keby som mal po kazdom blatovom vyjazde vsetko rozoberat,tak by som viac rozoberal a skladal ako jazdil.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
nejaké užitočné rady by sa hodili
A na youtube je kopec videii, ako čistiť bicykel.
https://www.youtube.com/watch?v=wadJMR4PvMA
Celkom v pohode cisti a je to na urovni akehokolvek ineho cistica az nato ze je to eco friendly
maly test
Green Oil Bike Cleaner testOtvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Reťaz mažem týmto: http://www.motosvet.sk/product/repsol-moto-chain-sprej-na-retaz-9731/
... nohy vidlice a tlmič sem-tam silikónovým sprejom, ale to je skôr kvôli vyčisteniu od bordelu okolo gufera
Na čo po takomto blatovom maratóne nezabudnúť?
Vidlicu som mal v zime v servise, je potrebné ju znovu rozobrať vyčistiť premazať?
Stred a kluky mám nové HT2, predtým som mal 4-hran. Treba po takomto maratóne vyberať ložiská z misiek a vyčistiť a premazať to tam?
Hlavak a náboje rozoberem namažem nanovo. Zdá sa mi ze aj orech nejak moc hučí, vyzerá že ide nasucho, treba aj ten rozobrať a premazať? Orech som sa ešte nerozoberal, no mam kluč na vybratie vnutornej misky z orecha. Ďakujem za rady.