Čaute ako najlepšie vyčistím kazetu snažil som sa ju rozobrať ale bež toho kluča na kazetu to nepôjde a keď kukám že ten nástavec stoji 3€ a pošta dalšie 3€ tak to nemá zmysel chcem to isť kuknuť do obchodu ale kukal som že treba aj dáku vec na zaistenie kazety niečo ako retaz dá sa to bez toho? a potom ako najlepšie vyčistým retaz dne som ju kefkou a celkom je čistá ale neni tak pekná ako nová aj cyklostar som použil tým zmizla 50percent nečistoty
Alebo si mozes kupit pracku na retaze. Tiez mozes na retaz kupit Sram rychlospojku a ked budes potrebovat tak ju rozpojis a das vyluhovat do technickeho benzinu pripadne cyklostaru
určite kúp sťahovák..vždy sa ti zíde..ja kazetu čistím tak, že ju demontujem a starým kartáčikom vo vode kartáčujem až pokým nie je úplne čistá.. ( niekedy tam dám mydlo alebo aj trochu pracieho prášku, to je podľa výberu ..no kazeta potom vyzerá ako nová)
Tak bol som to bol pozrieť ten nadstavec na kazetu stojí 5€ keby som mal pri sebe € tak ho zoberiem a asi kúpim aj ten bicik či ako sa to volá na zaistenei kazety
inak presne toto som pozeral
Na to čistenie som sa dal včera pri výmene ložísk v náboji som si všimol riadne usadená bola kazeta tak som to kefkou a cyklostarom a ešte aj vodou s jarou ale stále je vo vnútri špina, olej atd.... tak to musím isť kúpiť
Podla toho jak bola utiahnuta a kedy bola naposledy demontovana sa to niekedy da aj bez bicika. Chytis kazetu do handry rukou a skusis ju povolit stahovakom. Len pozor na prsty,
najlepsie sa to da vystriekat WAPkou, cistil som to asi zoparkrat handrou atd, ale stoji to zanic, teraz to vystriekam poriadnym tlakom vody a cistucka ako nova
kazetu uplne v pohode handrou ocistis do cista....vopcha sa krasne medzi pastorky a motat sa s wapkou v okoli zadneho naboja je pre loziska uplna slast
miso možno navonok to vyzerá aj po vystriekaní čisté,aj po vyšúchaní kefkami,no ked nemáš dlhé kefky (s dlhými vlasmi) tak špina ostane dnu. A handrou to ani náhodou nevyčistíš poriadne,možno tak zvonka to vyzerá pekne,ale na druhej strane špina ostane...
Ad.2: také že kontrola/čistenie orechu ktorý je pod kazetou?
kazetu uplne v pohode handrou ocistis do cista....vopcha sa krasne medzi pastorky a motat sa s wapkou v okoli zadneho naboja je pre loziska uplna slast
jasne, ale handrou nevycistis az dospodu, nemas sancu, to by si musel uplne rozobrat a tie najvacsie pastorky, ktore su spolu nevycistis uplne, no a k tej vode ku loziskam, tak jasne, ze to nestriekas do naboja, jednak su loziska v naboji kryte a jednak to striekam ked je koleso v bicykli, takze riziko je minimalne, zatial ziadne problemy a to uz dlho robim
Chalani ja vam nezavidim to cistenie ale nenapadlo vas to vystriekat cisticom na brzdy? S tym tlakom to pekne vyzere vsetok bordel. Ja som tym zoservisoval aj pukajuce loziska v strede. Rozobral, vystriekal z loziska vazelinu s bordelom a do cisteho loziska natlacil novu bielu vazelinu. Je to dobry vsestranny pomocnik na bike.
palo ano odkedy robim v servise a mozem pouzivat tento srej na kovy vseobecne ale primarne na brzdy... bez toho aby som ho musel platiti tak to vzdy len vystriekam
chalani pod kazetu sa nedostane skoro nic...a ked aj tak to tam nevadi nieje to na loziskach takze asi tak naco robit zbytocne veci??
Tak ja som ju celkom slušne vyčistil aj cyklostárom ale proste keď sa pozrem s druhej strady do vnútra tak tam je ešte stále bordel a to inak nedáš iba keď to rozoberieš a raz za čas sa to zíde aspoň podľa mňa a keď som sa do biku rozhodol investovať tak niečim treba začať momentálne čistým kazetu (a keď robím niečo tak nech to je poriadne aspoň podľa možností) potom prídu narad ostatné veci ako kľuky,....
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://www.klaudy.net/demontaz-a-montaz-kazety.php
alebo toto http://www.ivelo.cz/servis-tipy-rady/domaci-servis-kol/vymena-kazety/
inak presne toto som pozeral
Na to čistenie som sa dal včera pri výmene ložísk v náboji som si všimol riadne usadená bola kazeta tak som to kefkou a cyklostarom a ešte aj vodou s jarou ale stále je vo vnútri špina, olej atd.... tak to musím isť kúpiť
sak zober handru a ta sa ti dostane pekne medzi pastorky
a za druhe.....naco preboha chces davat pri cisteni retaze retaz dole??? sak cyklostar, kefka, WD40, kefka, handricka, olej, potocit klukami,nechat postat par minut, potocit klukami, handricka
Ad.2: také že kontrola/čistenie orechu ktorý je pod kazetou?
striedam dve retaze po 500km
kam na druhu stranu sa ti dostane spina pri kazete?? spina je medzi pastorkami
jasne, ale handrou nevycistis az dospodu, nemas sancu, to by si musel uplne rozobrat a tie najvacsie pastorky, ktore su spolu nevycistis uplne, no a k tej vode ku loziskam, tak jasne, ze to nestriekas do naboja, jednak su loziska v naboji kryte a jednak to striekam ked je koleso v bicykli, takze riziko je minimalne, zatial ziadne problemy a to uz dlho robim
chalani pod kazetu sa nedostane skoro nic...a ked aj tak to tam nevadi