youtube.com/watch?v=7ZmJtYaUTa0&t=
Je to krásne video o tom čo všetko sa dá robiť z cestným bicyklom. No mňa najviac zaujala 5 minuta . Mate skúsenosti z čistiacimi vlastnosťmi WD 40? Lebo moja skúsenosť je že keď som ešte mal hliníkove kolesa nechtiac som nastriekal brzdnu plochu na rafiku a poviem vám bola zabava pri brzdení.
PS: a pokiaľ ide o uvoľnovače spojov je ich kopec lepších a lacnejších
si si tymto isty?
co sa tyka WD40 to pouzivam tiez len na zakorodovane zavity ked opravujem auto.
NBR tesnenia poškodzujú aj minerálne aj syntetické oleje. Samozrejme máš pravdu syntetické viac. Ak chceš mazať stĺpiky na vidle alebo tlmič použil by som silikónový olej a mám istotu že nič nepoškodím. WD40 je agrezívne, narušuje povrch a ako som už písal nejaké mazadlo tam je ale silikón to nebude. V lepšom prípade PTFE ale ja by som skôr povedal že syntetický olej.
"Myth: WD-40 Multi-Use Product is not really a lubricant.
Fact: While the “W-D” in WD-40 stands for Water Displacement, WD-40 Multi-Use Product is a unique, special blend of lubricants. The product’s formulation also contains anti-corrosion agents and ingredients for penetration, water displacement and soil removal."
a ešte aj:
"Myth: WD-40 Multi-Use Product should not be used on bike chains.
Fact: While WD-40 Multi-Use Product it is not a grease, it is formulated with strong lubricating oils and other ingredients, and is a terrific product to use for bike maintenance. It does not attract dirt or moisture to metal surfaces – just be sure to wipe off any excess WD-40 Multi-Use Product before riding. For long-term lubrication, a specialized bicycle lubricant may be used."
Každopádne ho na reťaz nepouzívam, dávam prednosť suchým voskom, aby pohon ostal čím dlhšie čistý. Po núdzovom použití WD-40 stačí 100km a všetko je čierne.
inac ho pouzivam na cistenie veci ako kazeta a tak. Krasne to rozpusti ten sajrajt.
inac ho pouzivam na cistenie veci ako kazeta a tak. Krasne to rozpusti ten sajrajt.
40 km ? To aby som si ho bral so sebou do kapsicky
Netvrdim ze WD nieje pouzitelne na mazanie. Dokonca aj retaz to vycisti luxusne no pouzivat to na cistenie retaze je trocha drahe..... Je kopec lacnejsich preparatov urcenych na cistenie. WD je proste pre mna uvolnovac zajdenych spojov.
tak rozmýšľam, či nám týmto chcel lto niečo o WD-čku naznačiť, alebo to bol naozaj len preklep.
Mne sa inak vidí, že oproti voskom (Krytech) toho chytá stále podstatne viac. Ale zasa tie vosky sú ešte x krát drahšie.