Pred pár dňami som si však všimol na výjazde akési "vŕzganie/pukanie". Bolo to počuť z oblasti stredu/vahadla, vždy pri zapružení tlmiča. Tak som následne doma rozobral všetky čapy, doplnil vazelínu a poskladal späť. Pazvuky však stále nezmizli. Išiel som s kamarátom na výjazd, mal som pocit že to "vŕzganie/pukanie"troška zosilnelo. Vrátil som sa domov a bližšie a začal bližšie skúmať zdroj toho vŕzgania. A našiel som. Zvuky počuť z oblasti hlavového zloženia. Pomyslel som si: "Super, rozoberiem to, poriadne vyčistím, premažem a snáď to prestane". Tak som sa dnes do toho pustil, spodné ložisko v hlavovom zložení malo v sebe prach, vyčistil som, dal novú vazelínu, poskladal späť. A...? Vŕzganie stále nezmizlo...
Jediné čo ma napadá je prasklina v ráme, ktorú som ale voľným okom nikde nespozoroval....
Otázka teda znie, mám bajk poslať do Canyonu v rámci 6 ročnej záruky na rám ?
Vďaka za rady.
posledný komentár: 21. 7. 2014 o 18:06
Mne tiez zacnenieco na biku obcas (tak raz za rok) praskat. A potom to prestane - a fakt neviem co to je.
Jazdi a netrap sa.
Tak teda budem jazdiť ďalej (aj keď ma to vŕzganie pri pri každom prepružení irituje...) a uvidím či to prestane...
Včera som dôkladne vyčistil, dal vazelinu pod objímku a dnes zasa nechutne praskal rám. Ide to od miesta sedlovej objímky, následne to vydáva praskanie aj na stojáka zo stredu.
Keď som prehadzoval kľuky dával som zo starých prevodník ale šroby prevodníka som nemazal ničím.
https://www.mtbiker.sk/shop/servis-a-trening/mazivo-a-oleje/brunox-turbo-sprej-100-ml.html
Brunox Turbo mazací sprej, 100 ml
4,89 €
MOC 5,19 €