Caute. Menil som ram no mam problem s volou v hlavku... Stlpik vidlice je zrezany dostatocne. Cim viac utiahnem vrchnu skrutku do jezka, tym tazsie sa mi otacaju riaditka no ked to chytim do vzduchu tak pri potraseni citim ako to cele lieta. Kde moze byt problem? Este ma napada ci som nejak krivo nenalisoval spodny kruzok na vidlicu, ale to sa mi moc nezda... Nestretli ste sa niekto s rovnakym problemom? Hmm? Dakujem
wd ucinkovalo a expander je vonku
a uz je jasna aj pricina preco imbusova skrutka tocila naprazdno,
pri montazi niekto strhol zavit dolnej pritahovacej matice na expanderi, preto sa tocila spolu so skrutkou...
este pridam obrazok - uz sa stym len pohrat - tu skrutku fakt staci len povolit. nie vysrobovat uplne. expander nema ani zubky takze zahryznuty do krku by nemal byt.
Čiže sa toho nebáť? Čo nejde silou ide väčšou silou? Moc sily som sa bál použiť na uvoľnenie expanderu
Čaute páni, využil by som toto vlákno ak nevadí.
Bike som kúpil s vidlou s rovným krkom, ktorá mala na sebe redukciu na tapered (obr. 1) a všetko v pohode sedelo. Problém ale nastal, keď chcem nahodiť vidlu s tapered krkom. Pri dotiahnutí predstavca tak, aby v hlavku nebola vôľa sa veľmi ťažko otáčajú riadidlá. Keď to nechám tak, aby sa točili ľahko, ostane v hlavku dosť veľká vôľa. Keď to dotiahnem viac prichádza tam ku kontaktu korunky vidlice a spodku rámu, kde je trochu zošúchaná farba.
Neviem, či tam ešte niečo chýba, alebo čím by to mohlo byť? Díky
Keďže som asi manták, podľa čoho vyberať ten krúžok? Hlavko mám od FSA, ale aký typ neviem.. Viem rozmery spodného ložiska, ale to sa aj tak pri tých krúžkoch neuvádza..
Vedel by mi niekto poradiť, aký by mi tam sadol?
Toto iste som riesil par tyzdnov dozadu. Skoncilo to vymenou komplet hlavka. Spodna presne pasujuca miska bola nezohnatelna, a ro ich v servise vraj par vyskusali.
Toto iste som riesil par tyzdnov dozadu. Skoncilo to vymenou komplet hlavka. Spodna presne pasujuca miska bola nezohnatelna, a ro ich v servise vraj par vyskusali.
To si ma moc nepotešil.. Skúsim pohladať, prípadne do shopu to odveziem, či tam niečo napasujú.. Ak nie, budem to musieť vymeniť celé
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a uz je jasna aj pricina preco imbusova skrutka tocila naprazdno,
pri montazi niekto strhol zavit dolnej pritahovacej matice na expanderi, preto sa tocila spolu so skrutkou...
Čiže sa toho nebáť? Čo nejde silou ide väčšou silou? Moc sily som sa bál použiť na uvoľnenie expanderu
Bike som kúpil s vidlou s rovným krkom, ktorá mala na sebe redukciu na tapered (obr. 1) a všetko v pohode sedelo. Problém ale nastal, keď chcem nahodiť vidlu s tapered krkom. Pri dotiahnutí predstavca tak, aby v hlavku nebola vôľa sa veľmi ťažko otáčajú riadidlá. Keď to nechám tak, aby sa točili ľahko, ostane v hlavku dosť veľká vôľa. Keď to dotiahnem viac prichádza tam ku kontaktu korunky vidlice a spodku rámu, kde je trochu zošúchaná farba.
Neviem, či tam ešte niečo chýba, alebo čím by to mohlo byť? Díky
Ahoj, dík za rýchlu reakciu. Myslíš tým napr. niečo takéto?? Treba hladať asi podľa typu hlavového čo?
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/hlavove-zlozenia/podlozky-a-loziska/kruzok-na-vidlicu-fsa-crown-race-h6078-1-5.html?itm_medium=forum#popis
Super, dík moc 👍
a pri tom taková blbost 🤦♂️
Vedel by mi niekto poradiť, aký by mi tam sadol?
To si ma moc nepotešil.. Skúsim pohladať, prípadne do shopu to odveziem, či tam niečo napasujú.. Ak nie, budem to musieť vymeniť celé
uz je to davnejsie, ale pomohli? lebo mam zhodou okolnosti ten isty problem, menil som vidlu a zrazu tam je mini vola, ktora pri starej nebola