Ahojte, neviete náhodou či niečo take ako kurz alebo školenie na servisovanie bicyklov existuje ? Napríklad nejaký jednodňový alebo viac ?
Skúšal som pogooglit ale moc som toho nenašiel, tak sa trosku zaujímam o to
Vďaka za každú odpoved.
Stale tie kurzy nikto nerobi? ja osobne nemam zial cas si skusat veci systemom pokus omyl.. mam ine casovo narocne hobby, ale rad by som vedel robit opravy aj veci, ktore este nepotrebujem. A ciem ze raz budem potrebovat. K tomu ja mam shimano, manzelka sram, dieta microshift. Kazdy ma inu teleskopicku sedlovku, vidlu, vsetko.. kym by som si okukal a skusil podla yt, mozem dat vypoved
Zvlastny pristup. Ucit sa dopredu veci, ktore nepotrebujes nema moc zmysel, lebo ich rychlo zabudnes. Bike veci su spravidla relativne mechanicky jednoduche a ak nie si schopny si ich DIY osvojit (+ pomocou webu vychytat detaily) vtedy, ked to potrebujes riesit, tak je lepsie zverit to servisu. Nehovoriac o tom, ze v dnesnej dobe je aj kopec kurzov len online, nebudu zadarmo a tiez potrebujes investovat cas.
Tak napr. opravu defektu alebo nitovanie retaze je fajn vediet skor ako ich v terene potrebujes Dobre je pochopit na kurze alebo vo videu aspon zakladny princip fungovania a v pripade potreby si uz ludia spomenu co maju s naradim v ruke robit.
Workshopy servisovania robime napr. v ZA v Recyli a v BA robia v Cyklokuchyni. Treba ale ratat s tym, ze za cca 2-3 hodiny stihnes cca zakladnu kontrolu, opravu defektu, nastavenie menicov a mozno rafkovych brzd. Mensej skupine to ide rychlejsie ale naposledy som zakl. servis ukazoval stredoskolacke 2h a na konci povedala, ze musi aj tak prist znovu lebo si to nedokaze naraz zapamatat.
A navyse, ak ti ide o veci ako vidla, tlmic, teleskop, tak ano, principialne funguju znacky/modely rovnako abo aspon podobne, ale kazda sa rozobera a servisuje inaksie a insim naradim. Cize pokial si nenajdes niekoho kto ti vsetko naserviruje na tvoje konkretne komponenty, tak itak skoncis pri tych istych videach a exploded drawings a manualoch
Tak napr. opravu defektu alebo nitovanie retaze je fajn vediet skor ako ich v terene potrebujes
Tak povazovat uvedene ukony za servis by mi ani nenapadlo a myslim si, ze na toto sa looserko ani nepytal.
Pre uvedene zakladne cinnosti spojene s prevadzkou bicykla su pre danu cielovku naozaj prakticke skolenia vhodne. Ale ta cielovka su ludia, co sa spravidla ani do servisu bicykla sami pustat nebudu (v zmysle vymena stredu, hlavoveho, komplet kabelaze - co sa robi raz za X rokov a potrebujes aj specializovane nastroje). A ak v sebe na spominanych kurzoch objavia skryty talent a cit pre techniku, tak je predpoklad, ze im web, videa, pripadne fora budu stacit.
Nemas kontakt na tu stredoskolacku? Rad doucim. A mozno budem prekvapeny, ze aj ja sa mam v zivote este co ucit
Zdravím, chcel by som sa spýtať či by tu mal niekto záujem spraviť si kurz servisovania bicyklov. Som v kontakte s jedným českým obchodom a ak by bol väčší záujem ľudí, boli by ochotní prísť spraviť taký kurz aj na Slovensko. Tak zisťujem či by do toho niekto išiel a či má zmysel to vybavovať.
Podrobný popis individuálního kurzu naleznete zde. Cena se kalkuluje podle počtu účastníků a místa, kam lektor jede. S větším počtem účastníků se snižuje cena na 1 osobu. Maximální počet je 10 lidí, aby se zachovala kvalita kurzu. Cena tohoto kurzu je stanovena na 10 900 Kč (pro 1-5 osob) a nezáleží na tom kolik Vás přijde, cena do pěti osob zůstává stejná. Cena na osobu tedy vyjde na cca 2 200 Kč. ( Cenu za individuálny kurz som našiel 3400 kč )
čo sa týka obsahu kurzu tak na tom linku som našiel toto: Program školení bude maximálně přizpůsoben Vašim přáním, níže uvádíme typickou náplň kurzu, kterou můžeme také projít.
čištění a mazání – naučíme se co, kdy a jak čistit a mazat
běžná údržba – pravidelná kontrola, co, kdy a jak dotáhnout či povolit
tipy a triky při výměně duše a sundání kola
centrování kola doma i v terénu
údržba kazetyservis brzd – jejich seřízení a výměna
péče o řetěz – měření, nýtování a výměna doma i v terénu
údržba lanek
seřízení přehazovačky a přesmykače
nejčastější problémy se středy kola
Takže v skratke ak by bol napriklad počet ľudi 10 tak to vychadza na 44 eur na jedneho + cesta lektora na dohodnuté miesto. Miesto by som navrhoval možno nejaky stred Slovenska nech to nemaju uplne ďaleko z Česka a zároven nech to má každy blizko zo Slovenska. Môj názor je, že ak by sa nazbieralo dosť ľudí tak by to asi malo zmysel zorganizovať. Ak by o to záujem nebol tak potom ako písal kennet vyššie by bolo lepšie keby si to každy riešil sám... Kľudne ak by ste mali záujem, môžte sa mi ozvať do správy nech viem ako sme na tom či ma zmysel vybavovať ďalej alebo kašlem na to.
Inak celkom dobrý kanál pre niekoho, kto to chce skúsiť sám je tento. https://www.youtube.com/@sydfixesbikes
Síce mtb, ale koncept je vysvetliť začiatočníkovi ako a prečo.
Tiež majú aj tipy, čo kontrolovať pred jazdou, núdzovky v teréne a podobne..Keď naberiete odvahu (a náradie ?) na základnom servise, tak potom klasika park tool, kanály výrobcov, mtbiker a podobne
Ahojte, nájde sa tu niekto kto by mal záujem takýto nejaký kurz? Rád by som poskytol svoje vedomosti. Preferujem jednotlivo s vlastným bicyklom nech to má najväčší prínos pre majiteľa. Ak by sa niekto našiel tak napíšte súkromnú správu.
Základné servisné úkony (nastavenie radenia, bŕzd, čistenie a mazanie celého pohonu, v podstate všetko čo sa dá urobiť zo sadou imbusákov prípadne lieviku) 50€
Ostatné úkony by boli po osobnej dohode. Pruženie je tiež možné no iba Rock Shox aktuálne.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Zvlastny pristup. Ucit sa dopredu veci, ktore nepotrebujes nema moc zmysel, lebo ich rychlo zabudnes. Bike veci su spravidla relativne mechanicky jednoduche a ak nie si schopny si ich DIY osvojit (+ pomocou webu vychytat detaily) vtedy, ked to potrebujes riesit, tak je lepsie zverit to servisu. Nehovoriac o tom, ze v dnesnej dobe je aj kopec kurzov len online, nebudu zadarmo a tiez potrebujes investovat cas.
Workshopy servisovania robime napr. v ZA v Recyli a v BA robia v Cyklokuchyni. Treba ale ratat s tym, ze za cca 2-3 hodiny stihnes cca zakladnu kontrolu, opravu defektu, nastavenie menicov a mozno rafkovych brzd. Mensej skupine to ide rychlejsie ale naposledy som zakl. servis ukazoval stredoskolacke 2h a na konci povedala, ze musi aj tak prist znovu lebo si to nedokaze naraz zapamatat.
Tak povazovat uvedene ukony za servis by mi ani nenapadlo
Pre uvedene zakladne cinnosti spojene s prevadzkou bicykla su pre danu cielovku naozaj prakticke skolenia vhodne. Ale ta cielovka su ludia, co sa spravidla ani do servisu bicykla sami pustat nebudu (v zmysle vymena stredu, hlavoveho, komplet kabelaze - co sa robi raz za X rokov a potrebujes aj specializovane nastroje). A ak v sebe na spominanych kurzoch objavia skryty talent a cit pre techniku, tak je predpoklad, ze im web, videa, pripadne fora budu stacit.
Nemas kontakt na tu stredoskolacku? Rad doucim. A mozno budem prekvapeny, ze aj ja sa mam v zivote este co ucit
Ďakujem pekne
u susedov - Praha, Brno, Olomouc, Ostrava
Spravidla len 1-dnove kurzy
cena bude zavisla na mnozstve zaujemcov ...
ale bez ceny nik nevie, ci do toho chce ist
predpokladam vsak, ze ten obchod bude vediet, ci od toho ocaka 1000,-, alebo 20 000,-
a urcite vedia, ze na tom jednom kurze nechcu 50 ludi
Možno by lepšie vyšiel výlet do ČR. Kde robia tie kurzy?
Podrobný popis individuálního kurzu naleznete zde. Cena se kalkuluje podle počtu účastníků a místa, kam lektor jede. S větším počtem účastníků se snižuje cena na 1 osobu. Maximální počet je 10 lidí, aby se zachovala kvalita kurzu. Cena tohoto kurzu je stanovena na 10 900 Kč (pro 1-5 osob) a nezáleží na tom kolik Vás přijde, cena do pěti osob zůstává stejná. Cena na osobu tedy vyjde na cca 2 200 Kč. ( Cenu za individuálny kurz som našiel 3400 kč )
https://www.serviskoladoma.cz/kurzy/individualni-kurz-opravy-jizdnich-kol
čo sa týka obsahu kurzu tak na tom linku som našiel toto: Program školení bude maximálně přizpůsoben Vašim přáním, níže uvádíme typickou náplň kurzu, kterou můžeme také projít.
čištění a mazání – naučíme se co, kdy a jak čistit a mazat
běžná údržba – pravidelná kontrola, co, kdy a jak dotáhnout či povolit
tipy a triky při výměně duše a sundání kola
centrování kola doma i v terénu
údržba kazety servis brzd – jejich seřízení a výměna
péče o řetěz – měření, nýtování a výměna doma i v terénu
údržba lanek
seřízení přehazovačky a přesmykače
nejčastější problémy se středy kola
Takže v skratke ak by bol napriklad počet ľudi 10 tak to vychadza na 44 eur na jedneho + cesta lektora na dohodnuté miesto. Miesto by som navrhoval možno nejaky stred Slovenska nech to nemaju uplne ďaleko z Česka a zároven nech to má každy blizko zo Slovenska. Môj názor je, že ak by sa nazbieralo dosť ľudí tak by to asi malo zmysel zorganizovať. Ak by o to záujem nebol tak potom ako písal kennet vyššie by bolo lepšie keby si to každy riešil sám... Kľudne ak by ste mali záujem, môžte sa mi ozvať do správy nech viem ako sme na tom či ma zmysel vybavovať ďalej alebo kašlem na to.
https://www.youtube.com/@sydfixesbikes
Síce mtb, ale koncept je vysvetliť začiatočníkovi ako a prečo.
Tiež majú aj tipy, čo kontrolovať pred jazdou, núdzovky v teréne a podobne..Keď naberiete odvahu (a náradie ?) na základnom servise, tak potom klasika park tool, kanály výrobcov, mtbiker a podobne
Základné servisné úkony (nastavenie radenia, bŕzd, čistenie a mazanie celého pohonu, v podstate všetko čo sa dá urobiť zo sadou imbusákov prípadne lieviku) 50€
Ostatné úkony by boli po osobnej dohode. Pruženie je tiež možné no iba Rock Shox aktuálne.