Ahojte, potreboval by som poradiť aký olej môžem dať do vidlice. Treba niečo špecíalne alebo stačí nejaký obyčajný motorový resp. hydraulický ?
P.S. Ak to tu už bolo tak sa ospravedlňujem, ale takúto tému som ešte nenašiel.
zdravím, mám RS pike 2014, trocha ma znepokojili fóra typu, že nové vidlice sa sem tam nájdu aj bez mazacieho oleja, tak reku to skontrolujem. Lenže podľa manuálu má isť na mazanie olej (ako inak) origo RS 0w-30. Jednak som s tohto označenia kus zmätený a za druhé pod týmto označením mi našlo ako lacnejšiu alternatívu iba motorové oleje... takže ? mám sa riadiť označením a prasknúť tam motorový alebo tam dať tlmičový 15W ?
Zdravím. Ako som sa dočítal, mnohí doporučujú rozobrať aj nové vidlice od RS, kedže vraj nemusia mať dostatok mazacieho oleja, prípadne oleja nad vzduchovým piestom. Chystám sa to skontrolovať a poprosil by som o radu skúsenejších, vidlica RS Recon Gold TK, r.2013 je takmer nová (cca. 150 km)
- bude treba po kontrole niekde dať nejaké nové tesnenia?
- ako skontrolujem, či je dostatok oleja nad vzduchovým piestom? 3 ml predpísané výrobcom je dosť malé množstvo
tesnenia netrba meniť žiadne... na piest stači pozreť či tam nieje uplna sucho.... stačí pár kvapiek husteho oleja 40WT..
na spodne nohy stačí povytiahnuť ale nie uplne z gufier tak na hranu doliať 10Ml striekačkou zo spotu počkať kým to steče na molitany a zase zasunuť a zošrobovať
zihadlo 5
V manuáli píšu, že by mal ísť do nôh 15WT, nebude tá 40-tka už trocha moc hustá?
. palo1707
Ako zistím, či tá moja je mazaná vazelínou? Asi ju bude teda treba rozobrať...
Či keď odskrutkujem v ľavej nohe ventil, bude to z hora vidieť?
chalani je tu toho mnoho,nevie mi niekto poradit aky je vhodny olej do rs sektor?angličtina nieje moja silna stranka,takze v anglickom manuali na webe sramu som nevycital aky olej a ani kolko ho tam treba dat.dik za radu
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
- bude treba po kontrole niekde dať nejaké nové tesnenia?
- ako skontrolujem, či je dostatok oleja nad vzduchovým piestom? 3 ml predpísané výrobcom je dosť malé množstvo
na spodne nohy stačí povytiahnuť ale nie uplne z gufier tak na hranu doliať 10Ml striekačkou zo spotu počkať kým to steče na molitany a zase zasunuť a zošrobovať
V manuáli píšu, že by mal ísť do nôh 15WT, nebude tá 40-tka už trocha moc hustá?
.
palo1707
Ako zistím, či tá moja je mazaná vazelínou? Asi ju bude teda treba rozobrať...
Či keď odskrutkujem v ľavej nohe ventil, bude to z hora vidieť?
Myslel si takúto?:
http://oleje-vazeliny-cistice.heureka.cz/pan-oil-silikonova-vazelina/
Našiel som aj toto, len som chcel nejakú cenovo priaznivejšiu alternatívu:
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/vazelina-judy-butter-29ml/1482