Ahojte, potreboval by som poradiť aký olej môžem dať do vidlice. Treba niečo špecíalne alebo stačí nejaký obyčajný motorový resp. hydraulický ?
P.S. Ak to tu už bolo tak sa ospravedlňujem, ale takúto tému som ešte nenašiel.
Čo je to lepšie tlmenie? Ak chceš rýchlejší návrat ako je najrýchlejší nastaviteľný, daj redší olej. Ale asi inženýre prepúšťacie otvory vyrátali na 5-ku hustotu
Caute hosi neviete nahodou dakdo kolko oleja ma ist do 120mm vidlice sr sountour duro a ci ide aj do patrony aj samostatne do noh a kolko dik za opoved
Caute hosi neviete nahodou dakdo kolko oleja ma ist do 120mm vidlice sr sountour duro a ci ide aj do patrony aj samostatne do noh a kolko dik za opoved
do noh zospodu pred dotiahnutim skrutiek pol deci do kazdej staci, kludne uplne riedky. do otvorenej patrony pisu v manuali viac ako tam vojde. ked zaplnis patronu celu, tak ti trosku bude tlmit aj pri stlacani a celu drahu pri uvolneni. ja mam asi tretinu toho mnozstva a po uvolneni sa najprv rychlo vracia a potom to utlmi, aby nebuchlo. hustotu oleja menim podla teploty-rocneho obdobia. povodny olej pri minusovych teplotach uplne stuhol a vidla bola skoro ako pevna.
Nazdar chalani, chcem aby ste mi poradili ohladom klzákov vidlice.Moja vidlica má najazdených za sebou iba pár km(do 100) i keď všetky km jazdené v teréne a s poriadnym blatom a sajrajtom ale po každej jazde ju utieram a mažem silikonovym olejom no už teraz som si všimol že na klzákoch sú škrabance od kamienkov a blata. Čo myslíte mám nejak chrániť vidlicu(blatník,návleky) pred týmto sajrajtom? Ako velmi to klzákom škodí?
Jedná sa o vidlicu Rock shox xc30 120mm
Zišlo by sa aj skontrolovať, či sa bordel nedostal do vnútra.
Blatník je dobré riešenie.
Návleky na vnútorné nohy môžu uškodiť, ak sa tam dostane a udrží bordel - pri pravidelnom a dôkladnom čistení by to možno pomohlo.
Nazdar chalani, chcem aby ste mi poradili ohladom klzákov vidlice.Moja vidlica má najazdených za sebou iba pár km(do 100) i keď všetky km jazdené v teréne a s poriadnym blatom a sajrajtom ale po každej jazde ju utieram a mažem silikonovym olejom no už teraz som si všimol že na klzákoch sú škrabance od kamienkov a blata. Čo myslíte mám nejak chrániť vidlicu(blatník,návleky) pred týmto sajrajtom? Ako velmi to klzákom škodí?
ja by som vidlu-vonkajsiu stranu vnutornych noh skusil mazat niecim inym ako silikonovym olejom, silikonovy olej ti maze chvilu a potom zmizne, silikonovy olej je dobry na tesnenia okolo dveri v aute, na nic ine. sa cudujem ludom, co to davaju aj na retaz, ale ved ich bike....
Nechcem zakladat novu temu,tak sa spytam tu.Mam vidlu rockshox xc 30 tk coil.Nemam s nou ziadny problem,len mi ide o to ci ju treba nejako servisovat.Vymenit,alebo doliat olej napriklad...
Alebo kym nezistim unik oleja alebo nejaky iny zadrhel,nemusim nic riesit?
čaute chcem sa spýtať aky ide olej do vidlice sr suntour duro fr20 160mm a koľko a cez zimu koľko w a aj cez leto koľko w ďakujem za odpovede
ked su mrazy, tak 2.5, ked nie tak 5 a leto 5-10,
kolko to je dobra otazka, v manuali SR je take mnozstvo, ktore do patrony ani nevojde, to mam oskusane na 130tke.
ked chces, aby ti rovnako plynulo vracala vidla po celej dlzke zdvihu, tak ju naplni celu - tak je to aj v manuali. ja mam asi len polovicne mnozstvo - najprv ide rychlo a potom to olej stlmi
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
do noh zospodu pred dotiahnutim skrutiek pol deci do kazdej staci, kludne uplne riedky. do otvorenej patrony pisu v manuali viac ako tam vojde. ked zaplnis patronu celu, tak ti trosku bude tlmit aj pri stlacani a celu drahu pri uvolneni. ja mam asi tretinu toho mnozstva a po uvolneni sa najprv rychlo vracia a potom to utlmi, aby nebuchlo. hustotu oleja menim podla teploty-rocneho obdobia. povodny olej pri minusovych teplotach uplne stuhol a vidla bola skoro ako pevna.
Blatník je dobré riešenie.
Návleky na vnútorné nohy môžu uškodiť, ak sa tam dostane a udrží bordel - pri pravidelnom a dôkladnom čistení by to možno pomohlo.
ja by som vidlu-vonkajsiu stranu vnutornych noh skusil mazat niecim inym ako silikonovym olejom, silikonovy olej ti maze chvilu a potom zmizne, silikonovy olej je dobry na tesnenia okolo dveri v aute, na nic ine. sa cudujem ludom, co to davaju aj na retaz, ale ved ich bike....
ja ten pneumaticky pouzivam na mastenie vidly zvnutra a v zime pri minusovych teplotach aj do tlmenia
-30% BIKEWORKX Fork Star 10W olej do vidlíc, 1 l
15,99 € -30%
MOC 31,99 €Alebo kym nezistim unik oleja alebo nejaky iny zadrhel,nemusim nic riesit?
ked su mrazy, tak 2.5, ked nie tak 5 a leto 5-10,
kolko to je dobra otazka, v manuali SR je take mnozstvo, ktore do patrony ani nevojde, to mam oskusane na 130tke.
ked chces, aby ti rovnako plynulo vracala vidla po celej dlzke zdvihu, tak ju naplni celu - tak je to aj v manuali. ja mam asi len polovicne mnozstvo - najprv ide rychlo a potom to olej stlmi