Ahojte, potreboval by som poradiť aký olej môžem dať do vidlice. Treba niečo špecíalne alebo stačí nejaký obyčajný motorový resp. hydraulický ?
P.S. Ak to tu už bolo tak sa ospravedlňujem, ale takúto tému som ešte nenašiel.
Aktuálne používa tú 20w gold asi len málokto. 10w olej sa používal x rokov, takže určite bez problémov. Prínosom tej 20iatky bude pevnejší olejový film na klzných plochách a nebude tak stekať. Mám ho v novej 36tke a vyzerá, že bude fungovať lepšie, dokonca nové gufero SKF ho nezotrie úplne dokonale (zelený 10w bezproblémov).
na Kashima vidlice ten nový FOX 20w gold bude asi vhodnejší,za relatívne dobrú cenu je aj dostupný,ak by niekto bral z Nemecka,pridal by som sa z jednou flašou-podelíme sa o poštovné-ak by nás bolo viac-kto chce napíšte SS http://r2-bike.com/FOX-Suspension-Fluid-20WT-Gold-946ml
cize:
The new 20wt. Gold Bath Oil may be used with FIT and O/C damper cartridges but should NEVER be used in open bath fork dampers.
FOX 20wt. Gold is compatible with all 34mm, 36mm, and 40mm FOX Low-Friction wipers (manufactured by SKF).
FOX 20wt. Gold is only compatible with the latest version of the 32mm FOX Low-Friction wipers (803-00-878). The label indicates specifically that these wipers are compatible with 20wt. Gold.
Zdravím chystam sa na ten 30 hodinový servis co odporuca fox. Nemienim sa drzat toho ze kazdych 30 hodin vymena oleja ale po roku jazdenia by som ho rád vymenil len neviem či mám kupit fox green oil 10wt alebo bude stacit aj nejaky synteticky motorovy alebo vidlicovy olej s viskozitou 10 (total,helix castrol ). Poprípade s akým mate skusenosti.
Dakujem za ochotu.
nechcelo sa mi to tu hladať soráč a ten RS olej je dobrý len zo suncycle som teraz bral momenták a dalsiu objednavku jedneho oleja sa mi koli postovnemu nechce brať uvidim co povedia v kamennom a ak nie tak asi tam dam volaky z moto obchodu
Zdravim, myslite si ze by mohol nastat nejaky problem ak som dal do patrony cize tlmiaci olej motorovy presne valvoline 5w 40? podla vyrobcu tam ma ist 5w len chcem vediet ci tam musi byt nutne vidlicovy olej
ano musi ist vidlicový.... 5W40 je hustý! služi na mazanie motora a ochranu , nie na tlmenie.. 5W tlmiaci je riedky číri olej.. tro by ti vidlica velmi ťažko chodila
čaute, mám vidlicu RS 30 Gold a plánujem jej údržbu. V tých olejoch mám trošku chaos. Neviete niekto, že aké množstvo, typ...mám použiť? Vo vidliciach som úplný laik tak nemám ani šajnu o tom vďaka
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://r2-bike.com/FOX-Suspension-Fluid-20WT-Gold-946ml
Diky, ale keďže ja niesom žiaden profesionál a už mám 10wt olej, tak nebudem kupovať len kvôli tomu ďalší olej.
Cize?
The new 20wt. Gold Bath Oil may be used with FIT and O/C damper cartridges but should NEVER be used in open bath fork dampers.
FOX 20wt. Gold is compatible with all 34mm, 36mm, and 40mm FOX Low-Friction wipers (manufactured by SKF).
FOX 20wt. Gold is only compatible with the latest version of the 32mm FOX Low-Friction wipers (803-00-878). The label indicates specifically that these wipers are compatible with 20wt. Gold.
Dakujem za ochotu.