V januári mi dorazil Canyon Stoic 2, všetko šlo hladko a potichu, no asi po 100 kilometroch som si všimol, že bicykel vydáva praskavý, až vŕzgavý zvuk, ktorý ide z vnútra rámu.
Vzniká hlavne, keď pohybujem riaditkami do strán, akoby mal bowden až nadmernú vôľu a obuchával sa o vnútro rámu.. S bicyklom som však od pôvod. stavu nič nerobil, neviem prečo sa to deje teraz.
Nevie prosím vás niekto ako na to?
Pri jazde je tento zvuk dosť otravný...
posledný komentár: 19. 5. 2025 o 9:45
Ďakujem pekne, pedále som premazal ale bohužiaľ, nepomohlo to. Skúsim ešte vyčistiť pätku prehadzovačky, čítal som, že niekedy môže robiť problém a že za z nej môže zvuk prenášať rámom a potom to znie ako pukanie zo stredu rámu. Ak nepomôže ani to, tak dám do servisu vyčistiť a premazať stredové zloženie. Ešte stále premýšľam, či to nemôže byť spôsobené príliš opotrebenou kazetou/prevodníkom, keďže tento zvuk sa začal ozývať len po výmene reťaze.
EDIT: možno to bude ozaj pätka, pri jemnom zatlačení prehadzovačky do strany je počuť hlasné puknutie. Neviem.
kupil som si jazdeny ram a prehodil nan veci z povodneho bicykla. Vzdy pred jazdou vycistim retaz a prevodniky a dam olej nech to maze a je ciste. jazdim do 40km zvacsa polne cesty. Ked vsak idem po ceste tak sa z retazoveho pohonu ozýva "vŕzganie". Kedze retaz uz mala co to za sebou tak som si myslel ze to je nou. ide o retaz sram ktoru som si kupil 2 kusy. Vzdy som ale pouzival retaz shimano lx pretoze aj cele radenie a retazovy pohon mam shimano lx. Kedze sa uz retaz nevyraba tak som sa nechal presvedcit predajcom a kupil sram na vyskusanie 2 kusy. Vymenil som teda reraz za novu (druhu) a znovu to iste. Naprv nic a po cca 15 km sa ozve to zname vŕzganie. Povedal som si ze povodne mazanie z retaze sa opotrebovalo a treba dat trochu oleja. urobil som to teda a po kratkej chvili znovu. Neviem to odstranit. Nikdy som takyto problem nemal. Moze to byt proste retazou sram? tiez je tam rychlospojka ktoré som nepouzival doteraz-vzdy som nitoval. Vŕzganie sa ozve len na ceste ked taham do kopca. Ked prestanem pedalovat tak to prestane-cize lozisko zadneho kolesa to nie je. Nic ine ma nenapada a nechce sa mi kupovat dalsiu retaz. Napadlo ma este ci ten ram nemoze byt poskodeny a pri zatazi "vŕzga" .Poskodenie ale nevidiet a ked nan vyviniem silu tak tiez "drzi po kope".
Neviem co s tym dajte nejake rady. Citim sa blbo ked idem okolo ludi na vŕzgajucom bicykli-toto sa mi este nestalo a to jazdim od 4rokov