planujem kupovat novu hydraulicku brzdu a az som sa zdesil ked mi v servise povedali ze naplnenie a odvzdusnenie bude stat cez 20E. je to normalna cena? preto sa pytam.. ma niekto navod pripadne vie poradit ako nacvaknut hadicku, naplnit kvapalinou a odvzdusnit? jedna sa o prasa xt, hadica je originalna a packa je stara DC. pripadne.. je v nitre niekto sikovny a ochotny ?
Gusto0zbehnem s tym na servisnu prehliadku po prvych 500 km a popri tom to necham spravit. je to novy bajk a nechcem sa v tom velmi sam vrtat. Co myslis tou olivou?
neries nic, ked to mas v zaruke tak to odnes tam, prinajhorsom sa dohodni ze packu si kupis a pracu nech si spravia gratis ked to mas v zaruke a ty si s tou brzdou nic nerobil. Tym padom sa to kludne vysrobovat mohlo pokial si sa zviezol pou skrutkou po nejakom materiale, ale to by zrejme bola oskreta cela brzda. A to ze to ide bez toho normalne tiez nieje ziadny zazrak, pod tou ciapkou nieje ziadny tlak, vytecie to iba troska ked to clovek odvzdusnuje a je system uplne plny.
Chcel by som vás poprosiť o radu. Riešil som slzenie oleja pri vstupe do brzdovej páčky - po odsadení gumovej krytky bol povrch páčky vždy od oleja. Vymenil som teda tŕň aj olivu, ale nepomohlo. Chyba teda môže byť niekde v páčke resp. čo presne by sa mohlo pokaziť? Brzdy sú Shimano BR-M615. Vďaka za rady.
Nejakým zázrakom sa dostala brzdovka na kotúč.Strmeň bol na spodu mastný. Všetko som vydrhol v odmasťovači , ale kotúč trúby jak parník pri brzdení stále. Je nejaká finta ako na to ,lebo teraz v okruhu 1km všetci vedia ,že som na bicykli ?
Vidíš, to som nespravil resp. som o tom nevedel. Díky, vyskúšam.
Je to aj v shimanackych navodoch, parkrat som vazelinu ignoroval a olej slzil.
Pri srobovani novej olivy to mam odskusane, pri pouziti vazeliny neslzi.
Dat vazelinu na uz natlacenu olivu, na ktorej vazelina pri natlacani nebola, som neskusal.
Skus, ked bude slzit, natlac novu aj s vazelinou na nej a srobe a mal by si mat klud.
Nejakým zázrakom sa dostala brzdovka na kotúč.Strmeň bol na spodu mastný. Všetko som vydrhol v odmasťovači , ale kotúč trúby jak parník pri brzdení stále. Je nejaká finta ako na to ,lebo teraz v okruhu 1km všetci vedia ,že som na bicykli ?
Cital som o vypalovani kotuca, vraj to pomaha. No najcastejsie som cital, ze pomoze len novy kotuc
Ja som to robil minuly rok a skusil som aj brusit ale pomohlo nachvilu asi som to malo obrusil. Ale kupil som servisnu sadu piestikov na obe packy a ide ako ma. Nove piesty su trosku ine takze verim tomu ze to vydrzi
Ja som to zbrusil, poskladal, nahrial fenom a ak to robilo stale, zas rozobral a takto to opakoval 4x,ak to packa sla hladko aj po nahriati fenom,tak som to poskladal a odvzdusnil. Videl som niekde na nete, ze sa daju kupil aj titanove piesty, kto vie ake su.
Ty si to robil poctivejsie Daju sa aj hlinikove kupit, problem je s tesnenim v piestiku, ak tam nahodou neni je problem ich kupit pripadne nasadit na piestik aby sa neroztrhli. Ale chcel som objednat z ciny ale vykaslal som sa nato. A tie funguju bezproblemov co som cital
Bolo to dost pracne 😊 ,ale aspon som sa nieco nove naucil, naprikald,ze nabuduce to nebudem robit doma v obyvacke lebo brzdova kvapalina zanechava na podlahe flaky, ktore z nej nejdu dole najlepsie 😁Dufam,ze minimalne rok nebudem musiet riesit piestiky a vsetku bude fungovat ako ma
Ja to tiez robim v obyvacke ale pouzivam handry a neni to také zle. Stará podlaha znese ja tiez, bojoval som aj s nastavenim piestov v prasiatku aby sli rovnako tak to som sa s tym hral nejaký cas. Uz sa toho snad min. pol roka snad ani nechytim
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Je to aj v shimanackych navodoch, parkrat som vazelinu ignoroval a olej slzil.
Pri srobovani novej olivy to mam odskusane, pri pouziti vazeliny neslzi.
Dat vazelinu na uz natlacenu olivu, na ktorej vazelina pri natlacani nebola, som neskusal.
Skus, ked bude slzit, natlac novu aj s vazelinou na nej a srobe a mal by si mat klud.
Cital som o vypalovani kotuca, vraj to pomaha. No najcastejsie som cital, ze pomoze len novy kotuc
Stačí odmastnit brake cleanerom tvojej voľby.