planujem kupovat novu hydraulicku brzdu a az som sa zdesil ked mi v servise povedali ze naplnenie a odvzdusnenie bude stat cez 20E. je to normalna cena? preto sa pytam.. ma niekto navod pripadne vie poradit ako nacvaknut hadicku, naplnit kvapalinou a odvzdusnit? jedna sa o prasa xt, hadica je originalna a packa je stara DC. pripadne.. je v nitre niekto sikovny a ochotny ?
Ked nevie spravne brzdit, ani zaujat spravny postoj, tak mohol ist aj 10. Zmackne brzdu, necaka to, povolia ruky v laktoch a prevali ho cez rajdy. Urcite to nebol klasicky tiger.
Ja si tiež viem predstaviť ako išiel cez riadidlá aj po rovine. Každopádne zápletka sa zamotáva keď píska aj predná.
Len by som potreboval vedieť čo presne sú "stopy od prasiatok" lebo aj myslíš tie otlačené značky piestikov, tak to určite nie je = únik oleja.
Zároveň by bolo extrémne zvláštne aby unikal olej na oboch mt200 naraz(nie nemožné, ale hodne nepravdepodobné).
Za mňa ak si ochotný pustiť perie 330€ za brzdy tak proste kúp niečo poriadne ako Magura MDR-P kotúče, 6120 brzdy a sinter platne a cowboyka tu vo vlákne najskôr skončí.
Bude prosim toto sediet pre Sram Motive brzdy? https://www.bike24.com/p2815253.html
Nie su tam spomenute v zozname, ale ked to porovnam s tou novsou sadou, tak vyzera ze jediny rozdiel je ze je tam iny bleeding block a aj hadicka s bleeding edge nadstavcom: https://www.bike24.com/p2909784.html
Samozrejme nechcem zbytocne platit dvojnasobok za V3 ak mi rovnako posluzi aj V2.
Poslite ho uz prosim niekto s tymi Mt200kami do servisu
Radsej mi na moj dotaz poradte prosim, nech uz to mozem objednat
Tak v2 je pre DB8 a Maven, pricom v3 je pre tieto + Motive atd, nemam sice skusenost, ale myslim si, ze by to mohlo ist aj s v2. Ja som tieto starosti ale vyriesil univerzalnym kitom z Aliexpressu za 15€ a zatial som nenarazil na nieco, co by som nevedel odvzdusnit 😁
A este otazka, ze ci pre mineralny olej mozem pri instalacii olivky pouzit hociaku vazelinu, alebo treba specialnu ako pre Dot?
Resp. mozem pouzit tu vazelinu pre Dot (Sram Dot Grease), kedze tu uz mam?
Caute, chcem naplnit ultegry r8000 kvapalinou od strmena a nechapem preco mi nepretlaci kvapalinu do paky. Bleedskrutku na strmeni som povolil, mam na nej striekacku, na pake mam lievik s kvapalinou. Nejake rady?
Ak nejde pretlačiť system tak je uplne jedno či má alebo nemá kvapalinu v lieviku... Ja by som volil vylučovacou metódu, odpojiť hadicu zo strmeňa a skúsiť ho pretlačiť, ak ide pripojiť hadicu k strmeni a odpojiť od páky... Vylučovacou metódou nájsť problém... Niekedy sa stane že od výroby niesu strmene poriadne vyčistené od pilin a tie ľahko upchaju prietokové kanáliky v systéme...
Na brzde (páčke) som asi zodral závit. Dal som do toho imbusák, potiahol a nič, žiadny iný nepasuje, netuším ako to mám odkrútiť. Teraz môžem odzvdušňovať jedine zo spodu a to je o ničom.
Torxom to pôjde, prípadne s kvalitnými kliešťami chytiť celú hlavu a točiť.
btw: mohol by si aspoň napísať model brzdy alebo poslať foto. Lebo napríklad ak je to shimano na 2,5 hex a snažíš sa to povoliť s 2kou, tak to samozrejme nepôjde a stačí len správny kľúč.
Torxom to pôjde, prípadne s kvalitnými kliešťami chytiť celú hlavu a točiť.
btw: mohol by si aspoň napísať model brzdy alebo poslať foto. Lebo napríklad ak je to shimano na 2,5 hex a snažíš sa to povoliť s 2kou, tak to samozrejme nepôjde a stačí len správny kľúč.
Shimano Deore M6100, ja som to už párkrát mal odkrútené ale tentoraz nič no
Stalo sa už niekomu že brzdám "došiel dych" ? Vysše 2 sezóny jazdím Cura 4 brzdy. Približne 2 mesiace dozadu začala mať predná brzda výrazne dlhši chod ako zadná, odvzdusnenie pomohlo tak na 1-2 výjazdy. Potom sa chod znovu predĺžil ale ďalej sa nijak nemenil ani pri dlhšom brzdení. Po výmene piestika a membrány v pake sa chod vrátil do normálu, ale brzde chýbal vykon. Pretesnil som teda aj strmeň no výsledok je stále rovnaký. Nepomohli ani nové platničky, kotúč, systém pretlačený veľakrát, žiadna zmena... Tuším niekto kde by mohol byť problém?
Tak som vymenil obe brzdy, je to riadna zmena, z MT200 na 7120, brzdí to parádne, akurát dnes som nahodil prednú na bike a pri dobrzďovaní v malej rýchlosti strašne vrzga brzda. Zadná to nerobi ani po výmene nikdy nevrzgla. Iba predná, je možne, že to ešte sadne ?
Marek89 7120 ja mám v kombinacií s kotúcom RT 10, 180mm v predu zvuky nespôsobuje žiadne, ale pri nižšej intenzite brzdenia mierne trasie, keď brzdím stredne alebo naplno tak ide bezchybne, problém dávam za vinu kotúču ktorý nemá ideálny tvar na obvode.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Len by som potreboval vedieť čo presne sú "stopy od prasiatok" lebo aj myslíš tie otlačené značky piestikov, tak to určite nie je = únik oleja.
Zároveň by bolo extrémne zvláštne aby unikal olej na oboch mt200 naraz(nie nemožné, ale hodne nepravdepodobné).
Za mňa ak si ochotný pustiť perie 330€ za brzdy tak proste kúp niečo poriadne ako Magura MDR-P kotúče, 6120 brzdy a sinter platne a cowboyka tu vo vlákne najskôr skončí.
Nie su tam spomenute v zozname, ale ked to porovnam s tou novsou sadou, tak vyzera ze jediny rozdiel je ze je tam iny bleeding block a aj hadicka s bleeding edge nadstavcom: https://www.bike24.com/p2909784.html
Samozrejme nechcem zbytocne platit dvojnasobok za V3 ak mi rovnako posluzi aj V2.
Poslite ho uz prosim niekto s tymi Mt200kami do servisu
Radsej mi na moj dotaz poradte prosim, nech uz to mozem objednat
Resp. mozem pouzit tu vazelinu pre Dot (Sram Dot Grease), kedze tu uz mam?
Shimano Deore M6100, ja som to už párkrát mal odkrútené ale tentoraz nič no