planujem kupovat novu hydraulicku brzdu a az som sa zdesil ked mi v servise povedali ze naplnenie a odvzdusnenie bude stat cez 20E. je to normalna cena? preto sa pytam.. ma niekto navod pripadne vie poradit ako nacvaknut hadicku, naplnit kvapalinou a odvzdusnit? jedna sa o prasa xt, hadica je originalna a packa je stara DC. pripadne.. je v nitre niekto sikovny a ochotny ?
Ono mi ani ta zadna brzda moc nebrzdila, nevedel som to dostať do šmyku. Mal som podozrenie, že mám olej na kotúči a platničkách alebo ešte nie su zabehnute platničky. Bike mam 3 mesiace a moc som cez zimu nenabehal. Tak som to dnes zobral na kopec (cca 5km) a cestou dole som brzdil aby som vypalil platnicky. Asi po 2km uz brzdila k spokojnosti, nebol problem dostat koleso do smyku. Ale stále je packa moc mäkka tak vyskúšam odvzdušniť/doplniť olej.
to stym "vypalovanim" brzdenim opatrne - mozes brzdu prehriat - znicit kotuc, pripadne tesnenia v strmeni od velkeho tepla. tak isto pri zabehavani brzd - radsej pomenej ako to pustit strminou dolu, stlacit paku a drzat.
Išiel som na to s rozumom. Žiadne dlhé držanie stlačenej. Chvíľku stlačená, potom som to pustil aby sa kotúč trochu schladil, nie moc, aby sa neskrútil prudkým ochladením a znova to iste. Jankov Vŕšok nie je strmina .
No, dnes som odvzdušňoval. Na hornej skrutke chýbal tesniaci o-krúžok. Neviete kde sa to dá kúpiť? Zatiaľ som ho nahradil krúžkom z lievika na dopĺňaňie oleja.
Brzda je teraz o kúsok tvrdšia, ale vedel by som si predstaviť aj viac. Predná je tvrdšia. Ešte nejaké nápady?
"O kruzky" zo zeleziarstva byvaju velmi hrube... na brzdovych skrutkach byvaju velmi tenucke, subtilne, takze reba skusat zohnat origo od vyrobcu alebo nejaku nahradu s identickym priemerom...
ddemo O krúžky zo železiarstva bývajú také hrubé, aké si vypýtaš a aké majú skladom. Veľkosť o krúžku je daná vnútorným priemerom ID a priemerom w Napríklad 10x1.5 má krúžok vnútorný priemer 10mm a priemer materiálu je 1.5mm (neviem to správne nazvať)
Vid tu http://www.eriks.sk/dss/docs/354_O-ring-Hand-book.pdf od strany 169
No, dnes som odvzdušňoval. Na hornej skrutke chýbal tesniaci o-krúžok. Neviete kde sa to dá kúpiť? Zatiaľ som ho nahradil krúžkom z lievika na dopĺňaňie oleja.
Brzda je teraz o kúsok tvrdšia, ale vedel by som si predstaviť aj viac. Predná je tvrdšia. Ešte nejaké nápady?
Na tu skrutku ide O-kruzok rozmeru 4x1, tiez som stratil, ale mam doma takuto sadu a tam ten rozmer je a sadol uplne presne.
Oficiálne to možno takto majú uvedené. Ja som už kupoval po dohovore kusovky (cca 5ks)
Iste. Miestne železiarstvo bude najlacnejšia cesta. Len to musia mať.
zdar, chcel by som nastavit brzdu, vlastne len to,aby obe brzdove packy maly rovnaky rozdah..Momentalne to mam tak,ze predna brzda zabera skoro hned a zadna skoro az pri gripe..Da sa ta zadna nastavit,aby zaberala cca ako ta predna ? Ako ?
Dopustiť olej, ale medzi piesty treba dať ten plastový klin, ktorý je súčasťou odvzudšňovacej sady. Inak ti tam nepôjdu nové platničky. Ak to nepomôže, tak vytiahni koleso, popríade aj platničky a opatrne stáčaj páku (opakovane) aby sa k sebe piestiky priblížili. Treba vystihnúť okamih, kedy brzda dopustí kvapalinu z expanzky a zostanú v základnej polohe o niečo vysunutejšie. Treba to robiť opatrne aby si ich úplne nevytlačil. Takto im nastavíš novú východziu polohu. Ak ti tam nepôjde naspäť koleso, treba platničky opatrne roztiahnuť (nie úplne nadoraz).
Pri daných brzdách jedine doplnením oleja, odvzdušnením. Ja som odvzdušňoval s nahodeným kolesom, nevyberal som platničky lebo som nemal ten plastový hranolček.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Vid tu http://www.eriks.sk/dss/docs/354_O-ring-Hand-book.pdf od strany 169
Na tu skrutku ide O-kruzok rozmeru 4x1, tiez som stratil, ale mam doma takuto sadu a tam ten rozmer je a sadol uplne presne.
Iste. Miestne železiarstvo bude najlacnejšia cesta. Len to musia mať.
napadlo ma dotiahnut sroubu co je na mieste kde konci bovden a zacina packa ..je tam zavit..ale asi nie