arrow_leftelpha napísal:
presne tak, necudujem sa servisakovi ze sa mu s tym nechce natahovat, takyto problem moze byt praca aj na par hodin za ktore mu nikto nezaplati, vymen cely strmen

Kludne mu to zaplatím, keď som tam doniesol bicykel tak skoro celý servis asi 4 chlapi sa zbehli okolo môjho bicykla a začali ho tam obzerať že "pekný stroj" tak by som očakaval že keď nie pri každom tak aspoň pri "lepších" bicykloch budú mať ten prístup iný a bicykel tam mám od 10.04. čiže času mali dosť aj na ten strmeň podľa mňa, keby chceli. Len mi to tiež niekedy príde tak že si povedia že "ten ma taký bicykel tak čo to bude pre neho kúpiť nový strmeň"... keby že mám viac času naučím sa všetko robiť sám a hotovo, len bohužial sa to nedá.
22.04.2025 - 22:15:48
00
arrow_leftrs955i napísal:
Bežná zákaznícka filozofia.
Nemá poňatia čo tomu je ,ale vie ako sa to ma opraviť!
Lacno?

Skor bezna "servisacka" filozofia.
Netusim co tomu je, nechce sa mi to riesit, cim skor sa toho zbavit. Ved zakaznik to zaplati. Novy bike asi nekupi tak mu poviem nech si kupi novy komponent. Ak sa to vyriesi tak uz nepride. Ak sa to nevyriesi tak bude nasrany a tiez uz nepride. Win win.
22.04.2025 - 22:58:06
00
arrow_leftscarinko napísal:
Tak nech nerobi servisaka ked sa mu nechce robit servis ale len vymienat diely a kasirovat.

Musím sa zastať servisáka, ako by si ty riešil takýto problém ak vieš že Shimano žiadne náhradné diely do strmeňa nedodáva a jediná možnosť opraviť zákazníkovi brzdu je nový strmeň?
22.04.2025 - 23:16:32
01
Aj mne piskali obe brzdy po zime.Mal som vymenit oba strmene?
Ale hej no.Jemu piska iba jeden, tak je tam moznost tecenia.
23.04.2025 - 05:33:05
00
arrow_leftbonfo napísal:
Musím sa zastať servisáka, ako by si ty riešil takýto problém ak vieš že Shimano žiadne náhradné diely do strmeňa nedodáva a jediná možnosť opraviť zákazníkovi brzdu je nový strmeň?

To som sa pýtal už 2 strany dozadu a stále čakám na nejakú zmysluplnú odpoveď...
23.04.2025 - 07:32:50
00
Ako uz tu bolo dost popisane,ale je uplne bezne,ze ak bajk dlho stoji,platnicky mozu nasat kadejaky sajrajt do seba a treba ich poriadne prehriat a rozbrzdit,alebo proste vymenit.
Keby tieklo prasa,bude tiect pri jazdeni hlavne.
23.04.2025 - 07:55:09
00
arrow_leftbonfo napísal:

ako servisak nemas servisne diely? platnicky, kotuce, piesty, .... neverim
23.04.2025 - 07:57:06
00
No skús nájsť piesty a tesnenia na strmeň Shimano. V gúglení si dobrý.
23.04.2025 - 08:00:41
03
ako servisak nemas servisne diely? platnicky, kotuce, piesty, .... neverim

Ako môžeš mať niečo čo sa oficiálne ani nevyrába ako náhradný diel ? Konkrétne piestiky či tesnenia do Shimano bŕzd..
Silne pochybujem že nejaký serióznejši servis bude kupovať a používať diely z Aliexpress a následne ručiť za odvedenú prácu...
To že servisak chcel meniť diel pri ktorom nemá istotu či je alebo nieje vadny je už druhá vec...
23.04.2025 - 08:19:00
07
Skor bezna "servisacka" filozofia.
Netusim co tomu je, nechce sa mi to riesit, cim skor sa toho zbavit. Ved zakaznik to zaplati. Novy bike asi nekupi tak mu poviem nech si kupi novy komponent. Ak sa to vyriesi tak uz nepride. Ak sa to nevyriesi tak bude nasrany a tiez uz nepride. Win win.

Ja by som to za takú hodinovou riesil aj do aleluja, ale ako sa za Dunajom hovorí " kto to bude zaplatiť "?

Prílohy:

Screenshot_20250423_082055_Opera.jpg
Screenshot_20250423_082055_Opera.jpg 95.94 KiB thumb_up0thumb_down

23.04.2025 - 08:26:27
00
60 za h?
😃
No asi si malo pytam za servis.
Ale zase chapem ze tam su ine vydavky v servise ako u domo servisaka
23.04.2025 - 08:40:11
00
No niekedy ked citam tvoje rady,neviem ci by som si k Tebe dal cosi spravit aj zadarmo
23.04.2025 - 08:52:39
01
😃 no dobre.
Ale daj priklad teda.
Dakujem

Ale myslim ze vela ludom tu na fore som pomohol a tak isto aj v reale.
Nikto sa nestazoval.
Samozrejme nemozem vediet vsetko.
A priznavam, ze moderne veci idu mimo mna.Do komplet repasu teleskopky by som sa napriklad nepustil a ani do komplikovanych tlmicov.Na to ani nemam pripravky.A elektro pohon tiez nie
23.04.2025 - 09:00:20
00
arrow_leftbonfo napísal:
No skús nájsť piesty a tesnenia na strmeň Shimano. V gúglení si dobrý.

niektore diely predsa nemusia byt predajne v retail sieti ale ako OEM sa k tomu predajcovia alebo offi servisna siet vie dostat. taktiez dobry servisak ma diely odlozene z komponentov ktore mu ostali z predoslych servisov ale neboli poskodene cele etc. pripadne ma cely strmen ktory vymeni na skusku a zisti ci je vadny. Lenze to je o pristupe. v tom je ten rozdiel medzi servisom a vymienanim dielov za zakaznikove peniaze.
Ak ale vsetci akceptujete ako sa to robi a ste ochotni platit za to tak hura do toho. Ja uz do servisu nic nenosim pokial to fakt nie je nevyhnutne lebo tam robia mantaci a hlavne brigadnici co o tom vedia este menej ako ja, len maju tu vyhodu ze maju komplet vybavenie servisne co ja nemam.
cest vynimkam ako je napr Turbi
23.04.2025 - 09:31:24
02
To s rôznou dostupnosťou dielov pre servis a retail ani omylom nieje tak ako si myslíš ? taktiež odkladať už použité napríklad tesnenia je iný level... ? Hlavne ich vybrať bez poškodenia je väčšinou nemožné. Piestiky dajme tomu tie sa dajú použiť a treba sa nato pozrieť aj z druhej strany...
dobre dajme tomu že mu hodí ja skúšku druhú strmeň, ale zauctuje si jeho preloženie a samozrejme aj čas počas ktorého ten strmeň skúša, koľko bude adekvátny čas ? Hodina, deň, týždeň? a potom si zasa zauctuje výmenu strmeňa za nový alebo vrátenie späť toho pôvodného... Čiže parada,máme ochotného servisaka ale v konečnom dosledku zákazník tak či tak zaplatí na servisneé úkony +prípadný materiál... Plus to všetko žerie čas servisu... Čiže servis si zasa len zvýši hodinovku aby nebol v strate keď nespraví za ten čas 3 bajky ale iba jeden...
23.04.2025 - 10:06:33
02
keyboard_arrow_up