v tych XTR 9110 nie su nahodou keramicke piesty ? tie zvyknu obcas prasknut, hlavne ak majitel rad roztlaca platnicky bez uvolnenia odvzdusnovacej skrutky
ak ti tecie strmen tak jedine vymenit, zbytocne riskovat zdravie piestami a tesneniami z aliexpresu
22.04.2025 - 17:26:19
00
To chce dat nove platne a tie akoze zadrbat olejom ak to tecie? skus si to omrknut doma. Tie piestiky na Ali maju dobre hodnotenia za test by to stalo ak je problem tam, a mozno tecie popri banje ci inom O tesneni
22.04.2025 - 18:00:27
00
Tak ja nechcem žiadno riskovať zdravie... ale ide o to, že čakam od toho servisu že identifikuje problém a povie mi napr. "máte prasknuty piest", tak bez debat by som ho hneď vymenil. Ale nie že mi povie "asi vám tečie strmeň" lebo vám píska brzda. Však nech to rozobere, alebo pozrie a nech to naozaj identifikuje čo je tomu. Nie že ja vymením dobrý strmeň lebo sa mu to nechce poriadne pozrieť a jednoduhšie to má vymeniť.

A bicykel som mal zakryty na povale, čiže tam bola vlhkosť.
22.04.2025 - 19:09:46
00
na 95% s tym strmenom nic nieje..
22.04.2025 - 19:23:38
01
A hlavne, keby to tečie tak mi aj páka mäkne nie ?
22.04.2025 - 19:27:05
03
Mne už chvíľkami príde, že servisak zamastil kotúč/platne a vytvára fiktívny scenár o tečúcom pieste
Lebo absolútne nechápem ako presne má pomôcť výmena platní ku zastaveniu úniku

Každopádne zvažoval by som iný servis do budúcna
22.04.2025 - 20:20:30
01
Adrian vobec to nemusiš vidieť že to tečie,je to niekedy po jazdach na bajku jemný film mastnoty je to dosť problem zistiť kde to tečie. Takže ani sa nečudujem že sa ti s tým nechce bavkať :) hlavne ked mu tam stoja dalsie 15 opravy :) Ja som mal taký SLX strmeň a pomenil som skoro všetko tesnenia okružky a aj tak stale do mesiaca sa to nabalovalo na brzdových doskach jemná mastnota.
22.04.2025 - 20:27:43
01
Nie,ten únik si nepredstavuj,že nájdeš kvapku na zemi...
22.04.2025 - 20:28:33
01
presne tak, necudujem sa servisakovi ze sa mu s tym nechce natahovat, takyto problem moze byt praca aj na par hodin za ktore mu nikto nezaplati, vymen cely strmen
22.04.2025 - 20:35:11
00
Tak nech nerobi servisaka ked sa mu nechce robit servis ale len vymienat diely a kasirovat.
22.04.2025 - 20:59:08
10
arrow_left_Adrian_ napísal:
A hlavne, keby to tečie tak mi aj páka mäkne nie ?

Normálne jazdí problmovu brzdu v dlhom zjazde dobre prehrej.ak je tam mastnota tak to vypališ.ak tečie strmeň pomaly ti bude maknut pačka..neboj nebude to hneď úplne nefunkčné, aby si sa niekde výstrel.
22.04.2025 - 21:02:22
00
Ak to vravi len ciste kvoli piskaniu, tak kludne moze byt ze za par mesiacov pod plachtou na povale sa nejak zreagovali platnicky a teraz piskaju. Ako bolo napisane vyssie, kludne zobrat platnicky do zalohy, a na tychto skusit pekny dlhy zjazd (odporucam par km vkuse), a riadne ich vybrzdit stylom ~10-20 sekund brzdi vkuse, potom povol aby si znova nabral rychlost, a opakuj. Bud to vypalis a piskanie prestane alebo nie a mozes skusit vymenot platne a sledovat ci ti maknu packy.
Ak maknu, tecie olej niekde v systeme.
22.04.2025 - 21:33:34
01
ideal ked je prasno - to rychlo zistis ci tecie okolo piestu - nachyta sa tam prach. ono to slovo tecie je v tomto pripade take ... na pieste bude mastny film, nie ze bude tiect olej po platniach, preto to ani na pake nezistis. ja som tak zistil na M6000 po roku jazdenia - zadny mi odisiel, ale tam od novoty siel jeden piest divne, akoby bol volny.
ale celkom ma bavia tie spojenia - piska brzda = tecie piest. a aj z tunajsej odpovede - keramicky piest praskne ked pri roztlacani neotvoris odvzdusnovak :-)
22.04.2025 - 21:34:29
01
arrow_leftscarinko napísal:
Tak nech nerobi servisaka ked sa mu nechce robit servis ale len vymienat diely a kasirovat.

Bežná zákaznícka filozofia.
Nemá poňatia čo tomu je ,ale vie ako sa to ma opraviť!
Lacno?
22.04.2025 - 21:34:41
02
arrow_leftYogisz napísal:
Mne už chvíľkami príde, že servisak zamastil kotúč/platne a vytvára fiktívny scenár o tečúcom pieste
Lebo absolútne nechápem ako presne má pomôcť výmena platní ku zastaveniu úniku

Každopádne zvažoval by som iný servis do budúcna

No on to myslel tak, že keď ma podozrenie že tečie strmeň tak buď mi ho hneď vymení za nový alebo že mi tam nahodí nové platne, ktore na 100% nebudú mastné a nebudú pískať a pojazdím na nich a uvidime či zasa začnu pískať, rozumej že sa zamastia a tým zistíme že strmeň naozaj púšťa olej... tak tým že som zazimoval bicykel s tým, že mu nič neni tak som mu povedal nech vymení platne a uvidím.

Do servisu chodím inde, ( malý servis si urobím aj sám ) len som potreboval zoservisovať teraz vidlicu a môj servisák to nerobí tak mi odporúčil tento, kde som mu povedal teda nech skontroluje celý bicykel, keď už som ho tam niesol. Tak dúfam že aspoň tá vidlica zažila dobrý servis. A teraz som si spomenul, že keď som ho tam niesol chcel som nechať zoservisovať aj sedlovku - reverb AXS na čo mi povedal že pokial mi ide tak by to neservisoval... takže sa čudujem že aj na tu vidlicu mi tiež nepovedal že pokial ide tak načo servisovať.
22.04.2025 - 22:07:52
00
keyboard_arrow_up