Kategórie
Bike-techServis vidlíc, tlmičov a teleskopických sedloviek # údržba # vidlica # tlmič # oprava # poradenstvo # náhradné diely # technické otázky # servisovanie
mam otazku, kolko vas priemerne stoji servis vasho (vzduchoveho) Fox tlmica a kde si ho davate servisovat? Ja ho musim zaslat priamo do Slovkolexu pretoze potrebujem vymenit jeden diel aby som si ho mohol servisovat neskor sam, ale ta cena ma celkom dviha zo stolicky (108 Euro).. Hadam to bude jednorazova investicia.
resp. ak by mal niekto doma pokazenu/zlomenu dhx 5, odkupil by som ju na nahradne diely
posledný komentár: 17. 8. 2025 o 12:31
-9% RockShox SIDLuxe Ultimate RL 3P Standard tlmič pre Specialized Epic Evo, 190x45 mm
455 €
-9%
MOC 569 €
savings RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 65 mm
579 €
savings
MOC 909 €
savings RockShox Super Deluxe Ultimate Flight Attendant RC2T tlmič, 185x55 mm
709 €
savings
MOC 1 049 €
Akcia -21% RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 62.5 mm
589 €
-21%
MOC 919 €
-30% RockShox Deluxe Ultimate RCT Trunnion tlmič, 205 x 60 mm, OEM
329 €
-30%
MOC 469 €
Akcia -14% FOX Float DPS Trunnion Remote Up Factory PTL SV EVOL tlmič, 165x45 mm
509 €
-14%
MOC 649 €
Akcia savings RockShox základný servisný kit pre vidlice Domain
32,99 €
savings
MOC 52,99 €
Akcia -5% RockShox servisný kit pre vidlice, SID XX/RL, 200 hod/1 rok
51,99 €
-5%
MOC 67,99 €
savings RockShox servisný kit pre tlmiče DELUXE, 200 hod/1 rok
47,99 €
savings
MOC 83,99 €
savings RockShox Service Kit Basic pre tlmiče Monarch DebonAir AirCan (2015-2016)
15,19 €
savings
MOC 24,99 €
ale keď som mal ešte svoj (prvý) S génius, tak Scott si vyhradil, že do tlmičov nude nesmie nikto okrem originál servisu šiahať, v tej dobe ani Bottico (bol som tam osobne)
najprv šlo všetko do Nemecka a potom ak sa dobre pamätám... tak ešte niekde v Slovinsku bol autorizovaný servis, (ja som dostal náhradný tlmič tiež, kým prišiel môj komplet zoservisovaný, dokonca boli vymenené aj všetky nálepky v DE) nebolo to ale v Capricorne
prvý servis na mojom ma ešte len čaká ..... ale až v zime ...
lebo logickejsie mi pride spravanie Descendu pri trail jazde a nastavenie Trailu pri jazde z kopca
Lebo v podstate mi ide o to ze automobil v rezime sport sa tiez nezmakci ale tvrdne,
Osobne ale nastavujem tlmič mäkkšie, než Fox radí. Ale ak máš na Trail 25% SAG a zdá sa ti to akurátne tuhé, už by som proste na D ani neprepínal a jazdil len T
dakujem
Ja som s mal s týmto tiež dosť dlho problémy. Sag nastavuj v descend. Ja ho mám asi na tých 20% občas odfúknem na 25% podľa trasy. Pri trail móde to zíde fakt len kúsok, mne niečo okolo pol centimetra. Rozdiel trail, descend budeš cítiť iba minimálne pri skúšaní na rovine. Climb by mal byť cítiť hlavne pri šlapaní po stojačky. Trail je skvelý na všetko moc sa to nehúpe a v zjazde si to všimneš ale nič drastické. Ja používam trail-descend, climb dávam iba na asfalte. Skús sa pohrať aj s kompresiou, hlavne to chce čas a presné naladenie. Asi pol roka som jazdil na doraz so zle nastaveným tlakom a chodil som fest na doraz. Tlmič to zvládal ale prospešné mu to neni. Ideál je keď sa ti gumička zastaví asi 2-3mm pred dorazom. Skús aj aplikáciu od Foxu (Fox IRD), môže ti to pomôcť.
take nieco som nasiel, ktore by pasovalo?
http://www.koloshop.sk/odpruzeni,-vidlice-tlumice-prislusenstvi-226/fox-ctd-remote-packa-na-riditka-pro-1-kabel.html
http://www.koloshop.sk/odpruzeni,-vidlice-tlumice-prislusenstvi-226/fox-remote-packa-ovladani-tlumice-rp2,-rl.html
Ad 1.) Dostal sa mi do ruky tlmič RP23, ktorý už nemá v olejovej časti dusík, ale vzduch (má ventil a dá sa tlakovať podľa potreby). Čo presne tento tlak ovplyvňuje a ako by som ho mal nastaviť?
Ad 2.) Na svojom Transitione mám zase iný Float RP23, ktorý ma veľmi slabo nastavený propedal. Na zapnutej 3ke takmer vôbec netvrdne. Dá sa ten propedal nejak "tuniť"?